BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Nagrzewnica + zawór = kaput

fileo - 2007-11-29, 23:57
Temat postu: Nagrzewnica + zawór = kaput
Siała baba mak, nie wiedziała jak, a dziad wiedział, niepowiedział a to było tak:

Wszyscy wiedzieli i nikt nie powiedział za nie lać do e30 uszczelniaczy do chłodnic...

Padła nagrzewnica i zawór. Szukałem ale nie znalazłem.

Czy zawór mozna wyczyścić zregenerować wskrzesić?
Czy to dużo roboty żeby go wyjąć z nagrzewnicą z samochodu??

Pogoda skłania do szybkich refleksji :wink:

frantic - 2007-11-30, 00:25

odkręcasz wężę pod maską, wyciągasz konsole tą przy lewarku i w nogach po stronie kierowcy masz zawór z nagrzewnicą, odkręcasz pare śrubek i nagrzewnica powinna wyjechać jak szuflada
Stammek86 - 2007-11-30, 00:45

Jeszcze musisz zdemontować plastik który kieruj nawiew na nogi,no i żeby wyciagnać nagrzewnice musisz najpier od niej odkrecić rurki(te co wychodzą do komory silnika) i zawór.
Sam zawór jest teoretycznie nie rozbieralny(jest zanitowany) ale ja swój rozebrałem i skreciłem potem na śrubki o rozmiarze "4" :D

brain69 - usunięty - 2007-11-30, 01:07

jak chcesz to mam nagrzewnicę (chłodniczkę z zaworem) info na pw
fileo - 2007-12-03, 20:46

brain69 napisa³/a:

czy to ten sam brian? http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=26284 ??

MAJSU - 2007-12-03, 21:57

fileo napisa³/a:
brain69 napisa³/a:

czy to ten sam brian? http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=26284 ??

Tak jakby :wink:

brain69 - usunięty - 2007-12-04, 01:37

ten sam ten sam
Kimbek - 2008-03-15, 18:49

frantic napisa³/a:
odkręcasz wężę pod maską, wyciągasz konsole tą przy lewarku i w nogach po stronie kierowcy masz zawór z nagrzewnicą, odkręcasz pare śrubek i nagrzewnica powinna wyjechać jak szuflada

Właśnie jestem na etapie wykręcania, odkręciłem zawór, mam troche problem z odkręceniem rurki powrotnej, ale chodzi mi bardziej oto czy jak poodkręcam te rurki idące do komory silnika to czy rzeczywiście nagrzewnica ładnie da się wyjąć, czy nie będzie przypadkiem przeszkadzała kolumna kierownicza? Proszę o odpowiedz jak ktoś to w ten sposób robił.