| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E30] Podgrzewane fotele, brak instalacji.
reso - 2007-12-03, 19:24 Temat postu: [E30] Podgrzewane fotele, brak instalacji. Oglądałem dzisiaj swoje fotele w cabrio i pod spodem zauważyłem że są wtyczki(świadczyłoby to o tym że mam podgrzewane siedzonka). Nawet na tunelu środkowym mam jakieś cztery dziurki(tak jakby po przyciskach. Ściągnąłem tunel środkowy. ale nie ma tam żadnych kabli poza dwoma które idą do lampki od popielniczki i jednego niebieskiego który nie wiem od czego jest.
Czy cała wiązka do foteli idzie tym tunelem? Co musze zrobić żeby podpiąć te fotele(wtyczki są na cztery piny). Jak to podpiąć?
wojtaq - 2007-12-04, 17:25
niebieski kabel moze byc od recznego a wtyczki moga byc jeszcze gdzies ukryte pod wykladzinÄ…
na forum byla pokazana ostatnio instalacja grzanych foteli
mattim_bmw - 2007-12-04, 18:05
Ten niebieski na bank jest od recznego, podepnij sobie go. A jesli chcesz podłaczyc jak nalezy grzanie dupska to musisz złatwic wiazke z przełacznikami
Rafał - 2007-12-06, 15:36
| reso napisa³/a: | | OglÄ…daÅ‚em dzisiaj swoje fotele w cabrio i pod spodem zauważyÅ‚em że sÄ… wtyczki(Å›wiadczyÅ‚oby to o tym że mam podgrzewane siedzonka). |
a moze to czujniki do poduszek ???
reso - 2007-12-07, 02:08
Nie, to 89rok więc nie od poduszek na pewno. Wiązka wychodzi z pod siedziska, wiec na 99% to podgrzewanie . Prawdopodobnie ktoś dołożył te tapicere dlatego brak przycisków, ale poszperam jeszcze na wiązką.
Stammek86 - 2007-12-07, 15:19
Imastalacja od grzania tyłka powinna isc pod nogami kierocy i pasazera i wychodzić na zewnątrz obok tuneli nawiewu na nogi pasazerów tylniej kanapy.
reso - 2007-12-07, 16:24
Dzięki, w chwili wolnego czasu ,zaraz to posprawdzam
|
|