| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Dzwieki z komputera?!?!
Go¶æ - 2004-11-15, 13:07 Temat postu: Dzwieki z komputera?!?! Witam
Czytalem na forum informacje odnosnie dzwiekow wydawanych przez kompa (BMW e30) - no tak ale co dokladnie oznacza dana ilosc sygnalow przez niego wysylanych???? Ja po przekreceniu kluczyka mam jeden sygnal a czasami podczas jazdy rowniez jeden - wiec co to oznacza?? Co oznaczaja rowniez sygnaly w wiekszych ilosciach w krotkich odstepach czasu??? Pozdrawiam
Arczi e30 - 2004-11-15, 13:23
ja nie wiem, mam le-jetronic moze on niewydaje dziwiekow, ale wczesniej mialem m40 1,6 , m20 2,5 i 2,0 i tez mi dzwiekow niewydawalo, a to wszystkim cos wydaje ,a to komp , a to zegary, ma sie rozumiec ze jak komp niewydaje dzwiekow to jest wszestko OK
slawo - 2004-11-15, 15:16
Jesli pali Ci sie ME w komputerku to sygnal dziwkowy oznacza ze za 15 sekund zbliza sie pelna godzina.A po prezekreceniu pewnio chodzi o to zebys nacisnal hamulec bo pali sie check na desce tak?
Go¶æ - 2004-11-15, 22:34 Temat postu: Luk@s no tak sie skÅ‚ada że CHEck mi nie Å›wieci tylko inspekcja (ale to standard i wczeÅ›niej tego nie byÅ‚o że pipczaÅ‚ komp) Co jest ciekawe to też na forum czytaÅ‚em że jak temperatura otoczenia spadnie (czujnik przy przednim zderzaku) poniżej 3 stopni to wÅ‚aÅ›nie jest charakterystyczne pipniÄ™cie z kompa ale czy aby napewno?!?! co miaÅ‚by komp do temperatury na zewnÄ…trz?!?!
slawo - 2004-11-15, 22:55
To ma ze ponizej 3 stopni ostrzega Cie ze moze wystapic gololec na drodze ,zebys uwazal na sliska droge i tak wlasnie jest ponizje 3 stopni pika
Go¶æ - 2004-11-15, 23:38
a dlaczego mi komuter wogóle nie pika... ani przy godzinie, ani przy temperaturze, ani limicie prędkości, ani przy check'u?
center - 2004-11-15, 23:58
moze Ci sie cos odlaczylo od glosniczka
masz go w tej obudowie pod kierownica, jesli dobrze pamietam...
a czasami w czasie jazdy pika raz, bo np temperatura wzrosnie jak jedziesz, a pozniej znowu spadnie, wiec piknie zeby Cie ostrzec
Go¶æ - 2004-11-16, 00:23
| center napisa³/a: | moze Ci sie cos odlaczylo od glosniczka
masz go w tej obudowie pod kierownica, jesli dobrze pamietam...
a czasami w czasie jazdy pika raz, bo np temperatura wzrosnie jak jedziesz, a pozniej znowu spadnie, wiec piknie zeby Cie ostrzec |
no to wszystko jasne bo nie mam obudowy pod kierownicÄ…
mam kupe kabelków za to, więc jak ktoś mi powie jakiego koloru i ile tych kabelków dochodzi do głośniczka to będę wdzięczny
center - 2004-11-16, 00:53
bylo troche...
jak wpiszesz 'gong' to troche wyskoczy...
a cos o kabelkach i ich kolorach bylo tu:
http://slave.e-edukacja.p...opic.php?t=1955
pametam bo sam kiedys szukalem i pytalem..
jakbys czegos potrzebowal jeszcze gwoli gongu to wal
slawo - 2004-11-16, 09:07
No tak center znalazles dokad idzie ten kabelek? brazowo-czerwony Pozdro
|
|