| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E36] Odpływy i kanaliki, rynienki w e36 -gdzie?
Pułkownik Zuber - 2007-12-04, 20:43 Temat postu: [E36] Odpływy i kanaliki, rynienki w e36 -gdzie? Witam.
Problem pośrednio opisany był http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=16325
Dziś wziąłem się za oczyszczanie kanalików tj. odpływów.
Znalazłem dokładnie 5- cztery szyberdachu, jeden pod mikrofiltrem (zaznaczone na zdjęciu)
Pytania:
1. Gdzie są wyjścia odpływów szyberdachu (gdzie ta woda spływa)? (jeżeli to możliwe to proszę o foto)
2. Czy oprócz tego zaznaczonego przeze mnie odpływu z podszybia, są tam jeszcze jakieś?
3. Gdzie są odpływy z progów? (jeżeli to możliwe to proszę o foto)
4. Do czego służą gumowe korki które zamontowane są w progach?
5. Co jeszcze warto udrożnić, aby woda nie stała w aucie?
P.S.
Nie dziękuję.. klikam pomógł
Rafał - 2007-12-06, 11:20
w komorze wetylatora na grodzi za silnikiem sa odpowiednio 2 pary mniejszych albo 2 wieksze odplywy czesto sa one zapchane i woda jaka zbiera sie w tel komorze leci przez do kabiny
wneka kola zapasowego i sakwa tylna prawa (w e36 jest tylko prawa) ma tylko korki technologiczne
szyber chyba w przednich slupkach za glosnikami ma odprowadzenie ale nie jestem pewiem
Pułkownik Zuber - 2007-12-06, 23:41
| RafaÅ‚ napisa³/a: | | w komorze wetylatora na grodzi za silnikiem sa odpowiednio 2 pary mniejszych albo 2 wieksze odplywy czesto sa one zapchane i woda jaka zbiera sie w tel komorze leci przez do kabiny |
No i tak właśnie jest u mnie z tą wodą.
Rozumiem że tam przy ścianie grodziowej są na 100% tylko dwa odpływy (symetrycznie umiejscowione?)
Rafał - 2007-12-06, 23:46
jak otworzysz mache na wprost na podszybiu bedziesz mial kratki wlotu powietrza do kabiny ponizej na wysokosci laczenia bloku z glowicÄ… sa te odplywy ciezko sie do nich dostac ale warto zobaczyc czy nie sa zapchane
sa 2 lub wiecej zaleznie od rocznika
Pułkownik Zuber - 2007-12-07, 20:18
| Cytat: | | sa 2 lub wiecej zaleznie od rocznika |
Znalazłem obydwa. O ile po stronie pasażera bez problemu dostałem się do filtra jak i tego odpływu- o tyle od strony kierowcy nie mogę, mimo zdjęcia wycieraczki- jest tam jakiś bliżej mi nie znany mechanizm który skutecznie uniemożliwia mi (zasłania) dotarcie do owego nieszczęsnego miejsca gdzie jest mnóstwo liści itp. rzeczy.
Jak tam się dostać? (we wcześniejszym poście jest zdjęcie kratki i całego podszybia w moim aucie)
Rafał - 2007-12-07, 21:12
odkrecaj wykrecaj kombinuj
|
|