| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Dwa pytania E36
SOER - 2007-12-09, 20:52 Temat postu: Dwa pytania E36 Jak wyciągnąć to radyjko ? i zdemontować gałkę zmiany biegów bo na moją gwarancja się już skończyła jak widać
Gasper - 2007-12-09, 20:55
Nie wiem jak akurat z tym radiem, ale galke po prostu ciagniesz raptownie do gory. Wyjdzie z mocowania.
SOER - 2007-12-09, 21:20
Tak robiłem ale widocznie za słabo, myślałem też może ze trzeba wydłubać kapsel i pod nim będzie jakaś śrubka.. ok będę szarpał się z tym drążkiem kto pomoże z radiem
Bartas - 2007-12-09, 21:21
hmmm... w BMW Cd Business RDS są takie 2 malutkie klapeczki po prawej i lewej stronie radia, odchylasz, wkładasz małego ampula, odkręcasz i radio gotowe do demontażu, ale tutaj żadnych klapeczek nie widze... 2 opcja, to na końcu kieszeni na radio jest taki odstający element z dziurką, w moim radiu w tą dziurke wchodzi gwint z radia. I może ten gwint u Ciebie jest przykręcony od tyłu śrubką... (choć wydaje mi się to mało prawdopodobne )
Shreku - 2007-12-09, 21:40
Radio mialem identyczne.... po bokach sa małe dziurki, coś tam musisz włożyć, np. jakiś dłuższy nit i po kłopocie
SOER - 2007-12-10, 01:02
Jutro będę z tym walczył, takie małe ot napiszcie czy żaróweczki te małe w czarnej plastikowej oprawce co podświetlają zegary będą pasować z E30 czy muszę jechać do ASO
Rafał - 2007-12-10, 09:52
| Gasper napisa³/a: | | galke po prostu ciagniesz raptownie do gory |
mozna tez poobracac ,troche sie zdemoluje i napewno zejdzie
| Bartas napisa³/a: | | wkÅ‚adasz maÅ‚ego ampula |
dokladnie tak
jak juz zdejmiesz radio bedziesz musial powalczyc troche z wtyczka (powinna byc na niej instrukcja gdzie wlozyc "srubstaka i podwazyc)
jak chcesz zmienic radio na podpinane wtykiem iso kup sobie adapter bmw-iso tak jest najprosciej
kolczasty - 2007-12-14, 13:39 Temat postu: Re: Dwa pytania E36
| SOER napisa³/a: | | Jak wyciÄ…gnąć to radyjko ? |
Na real.oem widzialem gdzies, ze mozna zdjac sam panel. Mozliwe, ze u Ciebie tak wlasnie trzeba zrobic i pod panelem ukaza sie owe srubki - lewej i z prawej.
|
|