BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [E34] Przewody WN - impulsator

kacper82 - 2007-12-10, 20:46
Temat postu: [E34] Przewody WN - impulsator
Aż wstyd się przyznać ale zakładając nowe przewody WN pomyliłem kolejność świec :oops:

Samochód to E34 520i 6 cylindrów

Jeżeli ktoś może mnie naprowadzić na prawidłową kolejność tzn z której świecy do którego wyjścia z kopułki to będę bardzo wdzięczny bo auto na jutro potrzebne

Z opcji "szukaj" skorzystałem ale nie znalazłem

lysy174 - 2007-12-10, 21:55

Kłocil sie nie bede ale z tego co pamietam to na kopulce w M20 jest napisane ktore wyjscie z niej jest na ktora swiece.
Wystarczy sie przyjrzec :P :P :P

kacper82 - 2007-12-10, 22:05

Przyglądałem się dobrze ale nic nie widać, jest tylko jakaś kropka wytłoczona o średnicy 3 mm a pozatym nic...

A nawet jakby było to z której strony liczy się cylindry - od strony rozrządu? Pierwszy cylinder to ten od frontu czy ten z tyłu? (wstyd się przyznac znowu ale zapomniałem bo dawno nie miałem z tym styku)

MAJSU - 2007-12-10, 22:07

kacper82 napisa³/a:
Przyglądałem się dobrze ale nic nie widać, jest tylko jakaś kropka wytłoczona o średnicy 3 mm a pozatym nic...

A nawet jakby było to z której strony liczy się cylindry - od strony rozrządu? Pierwszy cylinder to ten od frontu czy ten z tyłu? (wstyd się przyznac znowu ale zapomniałem bo dawno nie miałem z tym styku)

Ten od kopułki

lysy174 - 2007-12-10, 23:10

http://photos03.allegro.p...26/39/281263910
http://photos02.allegro.p...82/75/278827569

A ja jednak widze ze sa numery cylindrow na kopulce :!:

kacper82 - 2007-12-13, 09:41

No i wszystko jasne - okazało się że pomylony był 3 z 4 cylindrem...

Jeżeli chodzi o numery cylindrów na kopułce to z tego co usłyszałem u mechanika są tylko na oryginalnych kopułkach a ja takowej nie mam, zresztą sprzeczać się nie będę :P W każdym bądź razie postawiłem piwo dla mechanika - przyniósł starą kopułkę i przewody na swoim miejscu...

Mam jeszcze jedno pytanie - mianowicie na jednym z przewodów WN był wsunięty "takie coś" z przewodem - z tego co doczytałem na forum to czujnik - impulsator... po wymianie przewodów okazało się że nie mogę go włożyć na miejsce bo nie ma go jak wsunąć na przewód - jak to zrobić :?:

Jak ściągnąć tą "fajkę" z przewodu ?? próbowałem ale nie chcę za mocno żeby nie urwać...
Ma ktoś na to jakiś sposób?

lysy174 - 2007-12-13, 14:33

Ja mialem taki sposob ze poprostu przykleilem ten impulsator do przewodu izolacja. Tez dzialalo. Nie radze ci sciagac fajki bo niektore przewody sa nierozbieralne i moze sie to zle skonczyc.
KeMoT... - 2007-12-16, 14:52

witam ja ostatnio mialem taki sam problem z tym impulsatorem... i poprostu sciagnalem koncowke i zalozylem :D i jest wszystko ok