BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Pomocy!! Padla Mi elektryka zegarow?! e36

Wacha - 2007-12-30, 16:20
Temat postu: Pomocy!! Padla Mi elektryka zegarow?! e36
Panowie, mam powazny problem!! Zdejmowalem liczniki by zalozyc aluminiowe ringi na zegary... Rozlonczylem normalnie kostki, rozebralem bez uzycia sily cale zegary i wszystko dokladnie poskladalem. Nie wiem czemu, nie dziala mi podswietlenie predkosciomiesza predkosciomerz sie kreci, ale obrotomierz i ekonomizer lezy martwy zrobilem test zegarow i wszystko sie kreci tak jak powinno, ale gdy odpale silnik to juz padaka Sprawdzilem kostki i wygladaja na ok, zadne kabelki przy stykach nie sa luzne i nie lataja... Jaka moze byc przyczyna braku podswietlenia (zarowki sa ok) i niedzialajacy obrotomierz oraz ekonomizer?

pozdrawiam

biemdablju - 2007-12-31, 13:47

yo

Aku bylo odpiete przed operacjÄ… ??

RoboCop - 2007-12-31, 17:30

biemdablju napisa³/a:
yo

Aku bylo odpiete przed operacjÄ… ??

to nie ma nic do rzeczy czy było odpięte czy nie -najwyżej wyskoczy błąd poduszki...
zmień żarówki te które nie swiecą na dobre(często jak się ruszy zegary, to potem żarówki przestają świecić), ale czemu reszta nie działa - sprubój jeszcze raz rozłożyć/złożyć, może sie poprawi - żeby rozłoćxzyś zegary od szybki trzeba użyć znacznej siły, może gdzieś coś się przesuneło/odlutowało...

Wacha - 2007-12-31, 17:41

zarowki swieca i sa cale, ale przy zalozeniu zegarow (zlozeniu) nie dzialaja, chyba ze sie mocniej uderzy w deske rozdzielcza. A do rozlozenia degarow nie trzeba wcale sily, odkrecasz srobki (imbusem) i puzniej 4 male zatrzaski...

pozdro

TONY H. - 2007-12-31, 18:26

Dziwna sprawa ja u siebie rozbieralem licznik ze 4 razy i za kazdym razem dzialal. Wydaje mi sie ze to problem z kostakami i tymi zatrzaskami na nich. Moze cos nie kontaktuje...
Wacha - 2008-01-01, 13:09

jakos na dniach bede jechal do elektryka z BMW WFK to Mi sprawdza :)

pozdrawiam

SOER - 2008-01-27, 15:08

Szukałem coś podobnego ale bez skutku, mam taki mankament u siebie w kebabie że nie świecą mi się przyciski od el. szyb i podświetlenie zapalniczki czy jest od tego jakiś bezpiecznik ? bo pamiętam jak rozbierałem w E30 przyciski od szyb i były tam dwie żaróweczki czyli w tym wypadku musiałbym mięć przepalonych ich łącznie z 5 sztuk. dlatego obstawiam na jakiś bezpiecznik...

:?: :?:

biemdablju - 2008-01-27, 19:42

Witam,

Gdyby to byla sprawa bezpiecznika to równiez nie dzialaloby np: podswietlenie wlacznika swiateł i innych rzeczy jak przyciski komputera pokladowego. Jeżeli to bezpiecznik to latwo sprawdzić bo ten sam jest odpowiedzialny za swiatla postojowe po prawej stronie przód i tyl. nie pamietam który to w skrzynce ale napewno jest czerwony 10 ampreowy. Jak wyjasnisz sprawe napisz co bylo nie tak

pozdro 4 all

wrona - 2008-01-27, 19:50

SOER napisa³/a:
Szukałem coś podobnego ale bez skutku, mam taki mankament u siebie w kebabie że nie świecą mi się przyciski od el. szyb i podświetlenie zapalniczki czy jest od tego jakiś bezpiecznik ? bo pamiętam jak rozbierałem w E30 przyciski od szyb i były tam dwie żaróweczki czyli w tym wypadku musiałbym mięć przepalonych ich łącznie z 5 sztuk. dlatego obstawiam na jakiś bezpiecznik...

:?: :?:

napewno nie bezpiecznik cale podswietlenie jest na jednym bezpieczniku jezeli swieca ci inne np w zegarach tzn zebezpiecznik jest caly wiec wymiana zarowek .....

pozdro wrona