| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - SuperETA E21
Enzo - 2008-01-18, 14:46 Temat postu: SuperETA E21 Witam!
Z mojej E30 zostal silnik M20B27 superETA.
Wpadlem na pomysla, zeby go nie sprzedawac...
Kupic jakies E21 i zrobic takiego culta z 2.7l do normalnej jazdy...
co o tym myslicie?
Tylko pytanie czy most z E30 i wal by pasowal?
Artur C. - 2008-01-18, 16:03
Most napewno nie pasuje.
Enzo - 2008-01-18, 16:39
Hmmm bo szpere do rekina chybalatwo niedostane
misza - 2008-01-18, 17:41
| Enzo napisa³/a: | Hmmm bo szpere do rekina chybalatwo niedostane |
jakies 2 lata temu widziałem jedna na allegro cena z tego co poamietam to ponad 1,5k pln
pytaj yoshiego o taki swap.
dyfra napewno nie włozysz od e30, tzn włozysz ale po pewnych zmianach w tylnej belce
dokładnie nie wiem jakie.
musi byc 3,43 bo inaczej v max nie bedzie za duzy, przy tym to bedzie kolo 170
musisz mniec skrzynie od m20 z e21 inaczej nie bedzie predkosciomierza
belka od m20,bo były inne dla m10 i m20, czy łapy od e30 pasuja tego nie wiem, chyba tak.
aku w bagażniku musi byc, tzn najlepiej do bagarka wsadzic
duzo zabawy z elektronika.
aha heble najlepiej od 323i (tarcze z tyłu)
ogolnie pomysł dobry tylko gdzie ty kupisz e21 do jazdy na codzień, jak nie zrobisz remontu nie bedziesz pewien czy np. po deszczu nie zastaniesz wody w schowku, lepiej kupic e21 od niemca, i dopiero coś sie bawić, ja na pewno już nie kupie e21 w Polsce
Enzo - 2008-01-18, 18:15
To wiadmo ,ze projekt nei na kilka meisiecy
mzoe twrac nawet 1-2 lata
Mowisz od niemca, dobry pomysl akurat mam znajomego co sprowadza auta z niemiec
kazik - 2008-01-18, 18:33
Z tego co pamietam to e21 323 miało przełozenie mostu 3,64 wiec pod ete troche krutkie biegi będą i mała Vmax.Części używane do e21 też powoli się kończą.Znaleśc rekina w dobrym stanie graniczy z cudem.No i to zawieszenie rekinowskie też szczytem techniki nie jest. Ja bym ten silniczek wkładal do e30>jako dupowuz w sam raz i niema problemu z swapem.
Gniewek89 - 2008-01-18, 18:37
Może uratowałbyś tą co Syndrom sprzedał
Dałby ci namiary i o ile by dało rade byś odkupil od obecnego właściciela , swego czasu pamiętam że Syndrom włożył w nia wiele serca tylko mechanicznie autko padało już
Enzo - 2008-01-18, 19:37
| kazik napisa³/a: | | Z tego co pamietam to e21 323 miaÅ‚o przeÅ‚ozenie mostu 3,64 wiec pod ete troche krutkie biegi bÄ™dÄ… i maÅ‚a Vmax.Części używane do e21 też powoli siÄ™ koÅ„czÄ….ZnaleÅ›c rekina w dobrym stanie graniczy z cudem.No i to zawieszenie rekinowskie też szczytem techniki nie jest. Ja bym ten silniczek wkÅ‚adal do e30>jako dupowuz w sam raz i niema problemu z swapem. |
Hmmm... I tak mam zamiar zrobic pelne 327i b ow sumie taki mailem zamiar...
Ospzret jzu jest od 325i... Tylko glwoice musze od 2.5l 885 dorwac i komputer od 325i ,ktory zreszta lezy na polce
Wiec most 3,64 jak najbardziej sie nada
autko padało już
| Gniewek89 napisa³/a: | Może uratowaÅ‚byÅ› tÄ… co Syndrom sprzedaÅ‚
Dałby ci namiary i o ile by dało rade byś odkupil od obecnego właściciela , swego czasu pamiętam że Syndrom włożył w nia wiele serca tylko mechanicznie autko padało już |
Tylko jak cos to ja bym zaczal prace po wakacjach
Gniewek89 - 2008-01-18, 21:37
ehh do wakacji to już może jej nie być
Bo z tego co wiem to gość ją kupil do męczenia
Ehhh no ale jak innÄ… to szukaj w na zachodzie
misza - 2008-01-19, 00:34
| Gniewek89 napisa³/a: | Może uratowaÅ‚byÅ› tÄ… co Syndrom sprzedaÅ‚
Dałby ci namiary i o ile by dało rade byś odkupil od obecnego właściciela , swego czasu pamiętam że Syndrom włożył w nia wiele serca tylko mechanicznie autko padało już |
a co to było? co sprzedał?
pozdro sory za ot
Gniewek89 - 2008-01-19, 00:46
| misza napisa³/a: | | Gniewek89 napisa³/a: | Może uratowaÅ‚byÅ› tÄ… co Syndrom sprzedaÅ‚
a co to było? co sprzedał?
pozdro sory za ot |
KLIK e21 , slaba jakos zdjecia ale fakt faktem ze szkoda autka ; /
|
|