| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - uszkodzona zewnętrzna klamka drzwi [e30]
Piotr_1 - 2008-01-24, 17:24 Temat postu: uszkodzona zewnętrzna klamka drzwi [e30] Dzieje się tak, że zewnętrzna klamka jest urwana gdzieś wewnątrz z prawej strony. Sam chwyt jest dobrze przykręcony, ale coś wewnątrz się urwało, idzie otwierać drzwi, ale klamka z prawej strony lata w górę i w dół i rysuje lakier. Patrzę na to wnętrze drzwi jak głupi i nie rozumiem jak to powinno działać i co się uszkodziło, tym bardziej że jest trudny dostęp do tego miejsca. Co to jest
duchX - 2008-01-24, 17:44
MOze sie srubka poluzowala albo odkrecial bo klamka wewnatrz jest przykrecona na dwie srubki z lebkim 10mm
Max - 2008-01-24, 18:07
Mógł się też urwać jeden z nitów, który niejako również trzyma klamkę wewnątrz drzwi:
CyRyL - 2008-01-24, 18:15
miałem u siebie podobnie
jak rozebrałem klamkę okazało sie ze ten bolec co łączy zewnętrzną część z wewnętrzną z jednej strony wyszedł wsunąłem go na swoje miejsce i rozgiąłem po obu stronach żeby już nie wyszedł i jest cacy sprawdź może to właśnie jest u ciebie
pozdro
hmm max to zdjęcie co wrzuciłeś to mi jakoś nie pasi
była różnica wąska lampa a szeroka w tym rozwiązaniu ?
u ciebie jest nit a u mnie był bolec po długości z rozciągniętymi końcami
Piotr_1 - 2008-01-24, 18:29
| CyRyL napisa³/a: | miaÅ‚em u siebie podobnie
jak rozebrałem klamkę okazało sie ze ten bolec co łączy zewnętrzną część z wewnętrzną z jednej strony wyszedł wsunąłem go na swoje miejsce i rozgiąłem po obu stronach żeby już nie wyszedł i jest cacy sprawdź może to właśnie jest u ciebie
pozdro
hmm max to zdjęcie co wrzuciłeś to mi jakoś nie pasi
była różnica wąska lampa a szeroka w tym rozwiązaniu ?
u ciebie jest nit a u mnie był bolec po długości z rozciągniętymi końcami |
Naprawił ja, to było to samo. Rurka, która stanowi oś obrotu mechanizmu klamki była byle jak "rozbita" na końcu przy montażu i po czasie się wysunęła. Trzeba było ją włożyć i zabić na końcu. Ale żeby wyjąć ten mechanizm, to zasada "nic na siłę" nie obowiązuje, bo u mnie za klamkę jest taka belka aluminiowa co idzie przez całą wysokość drzwi. Za to wygłuszenia fabryczne mam z gąbek, a nie foliowe
|
|