| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z prędkościomierzem
emmsi - 2008-01-27, 12:31 Temat postu: problem z prędkościomierzem Witam
Mam taki problem jak w temacie a mianowicie polega na tym że gdy po odpaleniu samochodu zaczynam nim jechać to prędkościomierz i zarazem wskazówka od spalania wcale nie działa. Dopiero po przejechaniu jakichś 10km obie wskazówki zaczynają działać wydaje mi się że może to być związanie z nagrzaniem silnika albo tak jakby jakiś kabel nie łączył ale to raczej wcale by nie działał a on włącza się przecież po kilkunastu kilometrach. Wymieniłem na nowy czujnik prędkościomierza ten w dyfrze i nadal to samo, zegary też wstawiłem drugie i nadal to samo.
proszÄ™ o pomoc
michal4don - 2008-04-14, 16:11
Odświerzam tema, tylko, że u mnie nie ma reguly na to, że po kilkunasty km zaczyna działać.
Czasem działa cały cza, a czasem wogóle nie chodzi. Jak działa to potrafi w pewnej chwili przestać.
Wydaje mi się, że gdzieś mam przerwę na kablach. Czy może być jeszcze jakaś inna przyczyna??
Pozdrawiam
Adi - 2008-04-14, 16:41
| michal4don napisa³/a: | OdÅ›wierzam tema, tylko, że u mnie nie ma reguly na to, że po kilkunasty km zaczyna dziaÅ‚ać.
Czasem działa cały cza, a czasem wogóle nie chodzi. Jak działa to potrafi w pewnej chwili przestać.
Wydaje mi się, że gdzieś mam przerwę na kablach. Czy może być jeszcze jakaś inna przyczyna??
Pozdrawiam |
Wtyczka a raczej przewody przy dyferencjale do sprawdzenia.
marcinek_89 - 2008-04-14, 22:40
Też miałem taki problem, popukaj w trakcie jazdy w zegary, jak coś drgnie i być moze zacznie na jakis czas działać to wtedy jest wina zegarów i trzeba je wymienic.
michal4don - 2008-04-15, 23:47
| marcinek_89 napisa³/a: | | Też miaÅ‚em taki problem, popukaj w trakcie jazdy w zegary, jak coÅ› drgnie i być moze zacznie na jakis czas dziaÅ‚ać to wtedy jest wina zegarów i trzeba je wymienic. |
Pkałem wiele razy, ale nikt nie chciał otworzyć i dalej nie dialały. Wtyczke czyściłem. A czy kable idące od czujnia idą prosto do licznika, czy jest coś jeszcze po drodze??
bono20002 - 2008-04-16, 09:47
Czujnik w dyfrze, wtyczka od czujnika, przewody..
wszystko do sprawdzenia. czujnik zazwyczaj nie siada wiec pozostaje ci oczyścić wtyczkę, jezeli nie to sparciałe przewody od wtyczki.
|
|