BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Montaż tylnych zagłówków e36 coupe.

Ratay - 2008-01-27, 21:56
Temat postu: Montaż tylnych zagłówków e36 coupe.
Witam mam takie pytanie jak zamontować tylne zagłowki w e36 jak seryjnie ich nie bylo? Przerabiał ktoś juz ten temat?
Shreku - 2008-01-27, 22:08

wszystko w aucie jest raczej przygotowane pod zagłówki... prowadnice itp...
tylko musisz porobić dziurki w półce..

cedro23 - 2008-01-27, 23:57

kładziesz sie do bagażnika i od spodu powinny być już dziury w tej metalowej półce wystarczy przewiercić sie przez materiał i montować zagłówki :D
Rafał - 2008-01-28, 16:26
Temat postu: Re: Montaż tylnych zagłówków e36 coupe.
Ratay napisa³/a:
Witam mam takie pytanie jak zamontować tylne zagłowki w e36 jak seryjnie ich nie bylo? Przerabiał ktoś juz ten temat?

zdemontuj oparcie tylnej kanapy(góra do siebie siedzac tylem na tylnym siedzeniu potem calosc do góry)
i zerknij pod półke
http://www.realoem.com/bm...532&hg=52&fg=30

generalnie prowadnice powinny byc tylko moze byc problem z zatrzaskami (takie blaszki)

Ratay - 2008-01-28, 20:55

Wielkie dzieki za info, jutro jade kupic te plastiki do aso i biore sie za montaż.
Shreku - 2008-04-17, 03:10

jak ściągnąć półkę? na ilu zatrzaskach sie trzyma?
gdzie sa rozmieszczone?
(e36 coupe)

rifresz - 2008-04-17, 10:29

Dobre pytanie mi tez sie przyda
kiloff - 2008-04-17, 10:41

a mzoe ktos odpowie mi jak wyciagnac tylne zaglowki ?? :|
RoboCop - 2008-04-17, 12:36

kiloff napisa³/a:
a mzoe ktos odpowie mi jak wyciagnac tylne zaglowki ?? :|

szarpiesz do góry, zeby wyszły z tych chromowanych bolców (spoko nic się nie stanie) nie trzeba dużo siły, potem opuszczasz oparcia tylniej kanapy, wyciągasz plastikowe kołki, które osłaniają to przejście między tylnią półką a blachą nadwozia (taka czarna listwa niewidoczna dopóki się nie otworzy oparć), podważasz pośrodku tylnią półkę, żeby się dostać do tych drutów zabezpieczjących bolce zagłówków pod tylnią półką (widać to na tym linku Rafała z RealOEM), wysuwasz te druty i wyciagasz bolce. Brzmi skomplikowanie ale to nic trudnego...
tylniej półki nie zdecydowałem się jeszcze wyjąć, bo trzeba zdjąć boczki na słupkach i przeszkadza mi dołożona oryginalna żaluzja.

Shreku - 2008-04-17, 12:44

wyciągnąć zagłówki to jak posmarowac bułke masłem :lol:
tylko pytanie jak je tam zamontować? :]

RoboCop - 2008-04-17, 12:47

to też nie problem... największy to wywiercić dziury pod bolce bez wyciagania tylniej półki w odpowiednim miejscu... reszta w aucie jest przygotowana pod zagłówki.
Shreku - 2008-04-17, 13:11

Robo wiem że jest wsyzstko przygotowane...
własnie chodzi mi o te miejsca.. trzeba wiercić bez wyciągania półki?

RoboCop - 2008-04-17, 13:26

najlepiej byłoby mieć drugą półke z otworami / na wzór -mnie te otwory wyszło średnio tym bardziej, że te plastikowe zaślepki, które wchodzą w półke to nie są okrągłe kółka, tylko mają jeszcze taki ząbek, materiał półki w dodatku cieżki do wiercenia i miejsca mało jak się wierci normalnej wielkości wiertarką...