BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - ANTYRADARY czyli "polska jazda" tvn turbo

jaqub - 2008-01-28, 08:52
Temat postu: ANTYRADARY czyli "polska jazda" tvn turbo
nie wiem czy ogladaliscie... ale wg mnie pociskaja mega KIT ludziom... policja wraz z firma sprzedajace beltroniks'a testowali antyradary i nowosc na polskich drogach czyli imitatory fotoradarow (teraz nie bedzie pustych slupow a lampa z systemem namierzajacym, nie zrobi zdjecia ale bliknie zeby wystraszyc)...
wsadzili w IWO miska dwa antyradary jeden rozdzielny tj z sensorem w okolicy zderzaka, atrapy a wskaznik malutki na desce a drugi tradycyjny na szybe przylepny... obydwa spisywaly sie "znakomicie" wykrywaly z ok pol kilometra... jakie achy i ochy... i ze w UK gdzie sa legalne ich urzytkownicy powoduja o 2/3 mniej wypadkow...
na koniec przedstawiciel firmy ktora udostepnila/testowala ten sprzet stwierdzil ze to sa "drogie i PROFESJONALNE urzadzenia kosztujace (ten nalepiany na szybe) ok 1500pln a rozdzielny 3.5kola PLN... smiac mi sie chcialo bo moj stary jak swiat whistler (do naklejania na szybe) polozony na poleczce w e36 (przed dzwignia zmiany biegow) radzi sobie bardzo podobnie :drunk: nie przecze ze te drozsze moga byc lepsze ale taki kit ludziom pociskaja ze az glupio...

Belisama - 2008-01-28, 10:10

No ale przeciez tvn turbo to nie program dla profesjonalistów wszędzie tak jest firma dostarcza sprzęt to oni muszą reklamować że najlepszy i że warto. Jak komuś zależy żeby mieć dobry i tani sprzęt to poczyta i napewno znajdzie :)
--==maly==-- - 2008-01-28, 10:30

A jaki jest dobry tani antyradar :D
Też to oglądalem i jeżeli rzeczywiście antyradary dzialają tak dobrze jak tam pokazywali to chcial bym sobie jakiś kupić. Kiedyś antyradary to byla porażka piszczalo co chwilę a jak powinno to nie zawszę. Wole antyradar od CB. Fajniej jest sluchać sobie muzyki w samochodzie w dlugiej trasie niż jakiś belkotów nie zawsze zrozumialych w CB w kólko ktoś pierniczy jakieś glupoty a jak się jedzie w nocy po malo uczęszczanej drodze a tak często jeżdżę to CB nie pomoże. Jak ktoś coś wie niech piszę.

jaqub - 2008-01-28, 11:17

ja mam starego poczciwego whistlera bodajze 1733 (ale nie pamietam dokladnie)... falszywe alarmy to w zasadzie tylko drzwi rozsuwane na stacjach benzynowych i marketach (ale to bardzo blisko trzeba podjechac)... w zasadzie ograniczeniem dla zasiegu tego cuda jest uksztaltowanie terenu (duze roznice wysokosci np suszarka za gorka) i to czy jest sie aktualnie "namierzanym" tzn czy suszarka jest wlaczona... jesli suszara jest wlaczona i lezy na masce radiowozu to i tak bedzie pikac a jesli suszare policjant trzyma w rekach i celuje a wlacza w momencie pomiaru to dopiero wtedy PIKA... i nie dajcie sobie sciemnic ze antyradar wykrywa WIDEŁOREJESTRATORY (np w autach policyjnych) bo one nie wysylaja zadnych impulsow tylko przeliczaja czas i przejechany dystans... ja stosuje w zasadzie kombinacje CB + antyradar :drunk:
southOFheaven - 2008-01-28, 14:54

jaqub napisa/a:
ja stosuje w zasadzie kombinacje CB + antyradar :drunk:

och TY piracie :mg:
musisz miec predkosci przelotowe 130-150 :mg:

jaqub - 2008-01-28, 15:05

southOFheaven napisa/a:
och TY piracie
musisz miec predkosci przelotowe 130-150

aktualnie bardzo zadko jezdze az tak szybko :spoko:

Yakuzatti - 2008-01-28, 16:50

jakaś cobra za 300 zł kupiona 2 lata temu świetnie się sprawdza.
jaqub - 2008-01-28, 20:22

Yakuzatti napisa/a:
jakaś cobra za 300 zł kupiona 2 lata temu świetnie się sprawdza.

otoz to... jak ktos nie potrzebuje kupowac antyradaru ktory bedzie mial jaccuzi, nie bedzie robil laski i nie bedzie ze zlota a chce kupic cos co dziala to wystarczy najprostszy model from JUJESiEJEJ :spoko:

jackx - 2008-01-28, 20:38

swojego czasu w swojej E23 miałem założona własnie rozdzielna Cobre , nie wiem jaki model , w kazdym bądz razie sam czujnik był przykręcony do nerki ( była to plastikowa pucha o gabarytach ok. 10cm/3cm/5cm ) a w kabinie był wskaznik diodowy z zaślepką i sygnał dżwiękowy . wykrywał wszystko :lol: dżwi, systemy alarmowe i co tylko wydzielało jakies fale ale w trasie był O.K. nie raz uratował pare zł z kieszeni :spoko:
i pewnego poranka wychodząc do samochodu widze że jakaś kuu :x zapierniczyła nereczke i został tylko kabelek :cry: przypuszczam że nawet nie wiedzał co to jest

Yakuzatti - 2008-01-28, 20:43

btw. działa to np jak położysz w półkę pod np boardem w E36? Czy musi być aukurat na szybie/nerkach, w pasie przednim.

Teraz są fajne antyradary :-) Wysyłają fale do suszarek policyjnych i wyświetla mu się error (prędkość 500-600km/h wytworzona poprzez fale) :)