| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Ocieplanie budynków - kosztorys
yoshi - 2008-01-30, 13:52 Temat postu: Ocieplanie budynków - kosztorys Witam.
mam do ocieplenia budynek 10x10x10m co daje mi powierzchnię 400m2 (nie liczę dziur na okna i drzwi). Zakładając, że chcę obłożyć to płytą 100mm potrzebuję 40m3 styropianu - 5 płyt w paczce 50x50x100 razy 4 paczki daje mi to 1m3 czyli 10 płyt po m2 - 1m3 kosztuje ok 120zł co daje 4800zł
ale teraz klej i siatka + koszt założenia tego (rusztowanie mam), może ktoś pracuje w takiej hurtowni, czy firmie zajmującej się takimi sprawami będę wdzięczny za pomoc
siben - 2008-01-30, 19:58
W Wawie pełno tego się ogłasza mój znajomy ma firme i ocieplają to ok.30zł za metr musisz zapłacić+materiały ale jest dużo firm tego typu to i taniej się znajdzie znakdzie tylko żeby wyszło prostona ścianach,glifach.
kamil.k - 2008-01-30, 21:09
przy takiej wysokosci jak napisales ( 10m) i ogólnie wielkosci scian watpie zebys znalazl kogos kto zrobi co to taniej za całosc niz 40zł . wielkie i wysokie sciany do ocieplania to jeszcze ujdzie ale zrobic na nich tynk to juz inna bajka i trzeba miec duzo rosztowan zeby cał sciane obstawic i ekipe conajmniej 6 wprawnych osób zeby to dobrze zrobic .ostati moj klient chcial przyoszczedzic i wział kolesia co podjal mi sie zrobic za 20zl za metr + musiał mu wynajac rusztowania9 ja chcialem 35zł i nic go nieobchdzilo) do zrobienia bylo 250m2 .juz na poczatku powiedzialem klientowi ze wiem co kolesie spier... i czekalem tylko az bede klasc tynk.najwieksza sciana 90m2 i co kolesie połozyli ja we dwóch niepozacierane grubo krzywo i wogule kaszana na maksa.najsmiesniejsze jest to ze koles zamowil tynk na cały dom a im braklo na jedna sciane
wiec dobrze ci radze poogladac poprzednie roboty fachowców ktorzy bede ci robic i podpisac umowe bo mozna straci nie tylko pieniadze ale i nerwy.moj wujo ktoremuy tez spier.. ocieplenie tak sie tym przejał ze dostal udaru i lezy juz cztery lata sparalizowany w łozku ...
z klei do styropianu i zatapiania siatki polecam mapei
co do kupowania to mozesz sie przejechac gdzies pod warszawe to moze ci sie uda taniej kupic.pamietam ze dwa lata temu hurtownia z której biore towar wozila do zakopanego...
|
|