BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Wypadek policyjnego mondeo

dawids - 2008-01-31, 21:55
Temat postu: Wypadek policyjnego mondeo
http://gazetaolsztynska.w...go-mondeo,39127
Przemass - 2008-01-31, 22:02

ziomek w biemdablju niezle zapier................
LUKAS - 2008-01-31, 22:06

Gonili go pod prawie złoty 90, a polegli przy 130 ... hmm
BIERNAÅš - 2008-01-31, 22:15

raport... "kierowca forda byl pijany" hehe nie no ciÄ…Å‚ jak przecinak ale chyba przegial przeciez moglo sie cos jemu albo komus stac
Bartas - 2008-01-31, 22:15

dobry pościg. Jak w ameryce :lol: w kulminacyjnym momencie panowie z forda mieli 185 na szafie :mg: Bejca zdrowo leciała :]
Robsy-M-Technic - 2008-01-31, 22:20

Ciekawe co to za beemka i jaki silniczek miała? :|
dawids - 2008-01-31, 22:21

mi sie wydaje że podczas hamowania mogli wjechać w dziurę i to spowodowało poślizg. (opona mogła wystrzelić) Na filmiku widać ze końcowy odcinek drogi jest w trakcie remontu. Mieli szczęście że nikomu nic sie nie stało poważnego .
jaqub - 2008-01-31, 22:31

jak dla mnie to czysty DEBILIZM... powinni zakazac policjantom takich akcji... przeciez ONI igrali nie tylko ze swoim zyciem ale tez zyciem innych... cieli zakrety w NOCY na podwojnej ciaglej, to samo z wyprzedzaniem... nie powinni podejmowac poscigu w takiej formie... a ze polegli najprawdopodobniej w starciu z jakims 10-15letnim struclem to tylko potwierdza ze nie mieli kwalifikacji do takiego poscigu...

WKURZA mnie jak widze w uwaga pirat w jaki sposob policjanci scigaja kierowcow/piratow... czesto bez wlaczonego koguta i syreny popelniaja te same wykryczenia co tytulowy "pirat" w tym filmiku tez bylo widac ze syrena nie byla caly czas wlaczona... a jesli z przeciwka jechala by rodzina w typowo polskim aucie rodzinnym jakim jest np fiat sc?

Kujon - 2008-01-31, 22:37

Paną milicjantą wydawało sie chyba że są w stanach na jakimś hajłeju, nakupiła psiarnia tych mondeo, reno sport itp , auta dobrze powyżej 200KM tylko pacany za kierownicą , co wcześniej Caro + śmigali, są takim samym zagrożeniem jak ci kierowcy "piraci" szkoda że muszą na tym cierpieć niewinni ludzie.
slawo - 2008-01-31, 22:37

masz racje jaqub, kolesie z mondeo to debile, sami zlamali tysiac przepisow, zero widocznosci wyprzedanie na zakretach, trzeba byc jebnietym po calosci paczko zercom i miec nescafe zamiast mozgu

koles w beemie niezle dawal wiec po jakiego grzyba cwaniaczyli? czasami trzeba odpuscic a nie kozaczyc

jak bylo 328i to 2.5 v6 nie da rady, st220 ledwo sobie radzi - sprawdzone ;)

jaqub - 2008-01-31, 22:40

slawo napisa³/a:
koles w beemie niezle dawal wiec po jakiego grzyba cwaniaczyli? czasami trzeba odpuscic a nie kozaczyc

wg mnie z taka akcje jako przyklad powinni dostac nagane i nie wiem degradacje czy cos... bo inaczej to chyba trzeba bedzie robic prawo jazdy C zeby bezpiecznie po kraju jezdzic :drunk:

slawo - 2008-01-31, 22:44

wystarczy jak zaplaca za mondeo i to drugie auto w ktore przywalili
southOFheaven - 2008-01-31, 22:57

swietny kierowca z tej beemki 8-)
slawo - 2008-01-31, 23:03

southOFheaven napisa³/a:
swietny kierowca z tej beemki 8-)

moze i swietny ale tez przegial pale i to sporo ;)

BIERNAÅš - 2008-01-31, 23:23

milicjanci faktycznie pokazali glupote a na dodatek to ze lamali przepisy przepis dokladnie mowi "jesli nie ma wlaczonych swiatel mijania, syreny i kogutana nie jest on pojazdem uprzywilejowanym" z tego wynika ze jest on normalnym uczestnikiem ruchu wiec panowie zostana ukarani napewno
lokop e30 320i - 2008-01-31, 23:30

He he lepiej odrazu przyznac sie ktory tak im wstydu narobil :lol:
korzuch - 2008-02-01, 00:00

kierownik z mondeo to stary pryk przeciez widac ze nigdy autobahna nie ganiał zreszta oni sie boja zatrzymywac piratów zamiast im strzelac w plecy przeciez my nie łamiemy przepisów :lol: polacy to dziwny naród zrzędza i narzekaja a łamia przepisy :lol:
Gasper - 2008-02-01, 00:13

głupek w beemce i bezsensowny pościg.
Manieke30 - 2008-02-01, 00:20

Ja tez osatnio zarobilem 800zł i 15pkt bo ciolme sobie 160km/h na 50 spieszylem sie do dziewczyny gonilem troszke a zamiast jechac cigale lweym i wyprzedzac ja jechlame co auto prawy lewy prawy lewy myslalem ze to jakies lepki Mondeo chca sie scigac przy 160km/h troche zmieki ale nagle usiedli mi na :cenzura: gosc mi przy wyprzedzeniu pomachal maska i bylo ugotowane.....

Beti jeszcze w laty podkladowe bez zdesia z tylu:P
Policjant do mnie:
Pol-kolego jaki tu masz silnik??
Ja-Zakatowane 1.6 ale jedzie
Pol-Ja bym sie bal 120km/h tym starym trupem jechac

Sie zbulwersowlem lekko ale cisza............
Chcieli wrabac wiecej za brak apteczki opony z tylu wycieki z silnika......ale poszli na ugode (nagle narzeczona zaczala rodziic dla tego sie spieszylem) :lol: ale 5 pkt i po prawku ehh trzeba sie uspokoic......

BIERNAÅš - 2008-02-01, 00:30

korzuch napisa³/a:
kierownik z mondeo to stary pryk przeciez widac ze nigdy autobahna nie ganiał zreszta oni sie boja zatrzymywac piratów zamiast im strzelac w plecy przeciez my nie łamiemy przepisów :lol: polacy to dziwny naród zrzędza i narzekaja a łamia przepisy :lol:

korzuch prezesowi od mondeo sie kierunki pomylily i nie tak zakrecil kierownica hehe

siben - 2008-02-01, 04:17

koleś dawał po garach,ale debil a psy głupie po co chciały się ścigać z bmw :lol: :lol: :lol:
G-R-Z-E-Åš - 2008-02-01, 09:33

Do kładnie po co wogóle podejmowali pościg skoro odrazu było widać że nie mają sznas :P
kiloff - 2008-02-01, 09:38

u mnie teraz vectre 2.8 turbo maja .. :| zreszta wczesniej mieli lagune w dizlu .. i ustrzelili mnie, najlepsze jest to ze zorientowalem sie po 200 metrach ze za mna jada, wiec zwolnilem do przepisowej predkosci .. jechali za mna kolejne 5km - pewnie w nadziei ze "gowniarz w bmw" cos jeszcze wymysli .. no i skasowali mnie 400PLN-ow i 10pkt .. bo powodowalem duze zagrozenie w ruchu drogowym - 107/50 o 23:45 na 2-jezdniowej drodze ...ehh ... cala polska policja .. na szczescie w moim miescie narazie maja jedno auto - chociaz skoro w najblizszym czasie policja ma zamiar kupic 2100 nieoznakowanych radiowozow to bedzie sie troche ciezko polapac ..

pamietam jak jakies 2 tygodnie po tym zdarzeniu spowrotem sie za mna wybrali,ale ich widzialem ze ruszaja, usiedli mi na zderzaku, wiec po chwili hamowanie z 70 na 35km/h (nie musze mowic ze w miare gwaltowne) .. momentalnie wyprzedzili i pojechali dalej ;)

mareks - 2008-02-01, 10:44

no niezly filmik. na poczatku im tylko smignal kolo :) szkoda/dobrze ze policja nie ma imprez czy lancerow :wink:
MAJSU - 2008-02-01, 10:49

Manieke30 napisa³/a:
Ja tez osatnio zarobilem 800zł i 15pkt bo ciolme sobie 160km/h na 50 spieszylem sie do dziewczyny gonilem troszke a zamiast jechac cigale lweym i wyprzedzac ja jechlame co auto prawy lewy prawy lewy myslalem ze to jakies lepki Mondeo chca sie scigac przy 160km/h troche zmieki ale nagle usiedli mi na :cenzura: gosc mi przy wyprzedzeniu pomachal maska i bylo ugotowane.....

Policjant do mnie:

Chcieli wrabac wiecej za brak apteczki opony z tylu wycieki z silnika......ale poszli na ugode (nagle narzeczona zaczala rodziic dla tego sie spieszylem) :lol: ale 5 pkt i po prawku ehh trzeba sie uspokoic......

:doh: :dobani: :ban:

Lord Lukasz - 2008-02-01, 11:21

Cytat:
u mnie teraz vectre 2.8 turbo maja .

U Ciebie też, u mnie to samo, dostali bordową nieoznakowaną Vectre C 2.8 V6 Turbo 250Km to ma podobno i przeskoczyli ze starego Vw Vento z silnikiem 1.8 na taka vectre i strach sie baź co sie będzie

Yakuzatti - 2008-02-01, 15:13

Kierownik BMW ogarnia :)
jezierek - 2008-02-01, 16:28

to oni mnie gonili :?: :lol: :P
damiano_e30 - 2008-02-01, 17:39

Po co się brali za ściganie beemy jakąś padliną, mogli sobie odpuścić a nie kozaczyć... Umiejętności pewnie też zabrakło. Już się na pewno cieszyli że kolejny pirat w BMW poniesie srogą karę ale nie tym razem.

Ciekawe czy koleś się w ogóle zorientował że go gonią :?:

Cud że nikogo nie zabili. Tak to już u nas jest z policją- albo strzelają do postronnych ludzi albo takie akcje jak tutaj ;/

kazik - 2008-02-01, 18:21

No to pokazali chłopaki klase :lol: .Banda idiotów i debili.I kto teraz zapłaci za szkody>a no podatnicy.Szkoda że nie przydzwonili w jakiś słup lub mur >było by 2 idiotów mniej na drodze a tak pewnie za miesiac albo dwa rozwalą kolejne auto albo jeszcze kogoś zabiją oczywiście w imie PRAWA :x :x :x
Kiedy w końcu w polsce policja nauczy się przestrzegać prawa a nie je łamać? :cry:

Adi - 2008-02-01, 18:55

Co do samego płacenia przez podatników za takie szkody to jak się nie mylę funkcjonariusze pracujący w takich jednostkach są zobowiązani do płacenia jakiegoś dodatkowego ubezpieczenia na wypadek takich właśnie sytuacji.
slawo - 2008-02-01, 21:11

damiano_e30 napisa³/a:
Ciekawe czy koleś się w ogóle zorientował że go gonią

moim zdaniem nie, widac dopiero po dluzszym czasie ze wlaczyli koguta

fileo - 2008-02-01, 23:06

Manieke30 napisa³/a:

Policjant do mnie:

:doh: boszzzzz

co on tu robi?

Cypisek - 2008-02-02, 21:49

Cytat:
policyjne mondeo w pewnym momencie straciło przyczepność. Stanęło w poprzek drogi, wjeżdżając na przeciwległy pas ruchu i uderzając w nadjeżdżający z naprzeciwka samochód osobowy

Cytat:
Nasz samochód został uderzony w bok, szczególnie policjant siedzący na miejscu pasażera miał mnóstwo szczęścia

Typowe. Z beemki dobry, z radioli jeszcze lepsi. Powinszować .............

Bruner - 2008-02-03, 10:23

Panowie nie rozwalajcie mnie... Czytajac wasze posty mozna wyciagnac wniosek, ze koles z beemki to spoko ziom, nic nie zrobil tylko sobie chcial troche szybciej pojechac, a ci mordercy w mondeo niepotrzebnie chlopakowi przeszkadzali w dobrej zabawie, bo przeciez nic nikomu by sie nie stalo a oni o malo co nie zabili jakiejs bogu ducha winnej rodziny... Na dodatek gosc jest swietnym i bezpiecznym kierowca ktory wie co robi, a te papraki pewnie dopiero co na prawo jazdy zdali i jezdzic nie potrafia... :doh: I jeszcze ten tekst ze pewnie koguta nie widzial - w nocy widac naprawde z bardzo daleka - wiem bo widzialem (nie za mna, ale sam tez ladnie cialem). Jak sie leci 190 to chyba trudno sie nie domyslic co to oznacza?
Bardzo dobrze ze scigaja, jak nie beda scigac to byle szczyl bedzie cisnal w podloge bo bedzie wiedzial ze sie przestrasza i nic mu nie zrobia. A co do szans - motocykl tez podobno nie daje zadnych szans radiowozowi, a bylo kilka glosnych przypadkow gdzie motocyklista sie mocno zdziwil (i nie mowie tu o tym zastrzelonym).

Cypisek - 2008-02-03, 10:35

Bruner zapewne mówisz o tym http://www.youtube.com/watch?v=7AmYbMrH6gU
damiano_e30 - 2008-02-03, 12:48

Bruner napisa³/a:
Bardzo dobrze ze scigaja, jak nie beda scigac to byle szczyl bedzie cisnal w podloge bo bedzie wiedzial ze sie przestrasza i nic mu nie zrobia. A co do szans - motocykl tez podobno nie daje zadnych szans radiowozowi, a bylo kilka glosnych przypadkow gdzie motocyklista sie mocno zdziwil (i nie mowie tu o tym zastrzelonym).

Co do szczyli za kierownicą to na pewno takich będą tępić bo to nie problem dla policji takiego złapać. Tak samo jak motocykliste na ścigaczu który nie umie jeździć.

Tu akurat koleś widać że bardzo dobrze panuje nad samochodem, drogę też pewnie zna i wg mnie stwarzał mniejsze zagrożenie niż panowie policjanci którzy powinni w tym przypadku zaprzestać kontynuowania pościgu... Ale przecież pirata trzeba złapać za wszelką cenę ;/

Bruner - 2008-02-03, 13:07

Ten ktory go scigal tez swietnie panowal nad samochodem dopuki nie wypadl z drogi :wink: A ci, ktorzy jezdza z wideoradarami sa szkoleni, jak widac nawet umiejetnosci nie gwarantuja sukcesu, zawsze mozna miec chocby pecha. I ten "swietny kierowca z beemki doskonale znajacy droge" tez mogl miec pecha. Poza tym wcale nie musial byc takim swietnym kierowca.
A wiekszym zagrozeniem jest przymykanie oka i pozwalanie na taka jazde niz poscig. Jak by dostal za to po :cenzura: to pewnie nastepnym razem by sie zastanowil, a jak mu to pare razy ujdzie bezkarnie to niedlugo moze kogos zabic. Zreszta chcialbym zobaczyc wasze komentarze gdyby policja nie rozpoczela poscigu a ten koles pare km dalej spowodowal by wypadek w ktorym zginela by przyslowiowa "rodzinka w tico jadaca na wakacje". To byscie dopiero psy wieszali, ze biora kase i nic nie robia itd.
A co do swietnej znajomosci drogi itp - ogromna wiekszosc wypadkow ma miejsce na pierwszych lub ostatnich kilkunastu km trasy, przewaznie swietnie znanych kierowcy.

center - 2008-02-03, 14:15

zgadzam sie z brunerem
ale spoko loko chlopaki, nie macie sie co martwic, pewnie bardzo sie postaraja zeby wyciagnac klatke z filmu z tablica rejestracyjna i wtedy prawko :papa: :)
a nawet jak nie teraz to soon, na kazdego przyjdzie pora :twisted:
a co do scigaczy to rozmawialem z kilkoma chlopakami, i co bardziej madrzy mowili mi ze jak juz sa gonieni to wola sie zatrzymac, szkoda zycia..i nawet nie chodzi tu o policjantow, tylko uciekajac moze zdarzyc sie wszystko, a na motorze jak wiadomo tak jak spiewal tede:
" 'uderzysz' raz i nic Ci nie pomoze"

southOFheaven - 2008-02-03, 23:23

Bruner dobrze gada!

Cypisek napisa³/a:

swoja droga swietny poscig i swietny kierowca z tej vectry..

Cypisek - 2008-02-04, 07:44

southOFheaven napisa³/a:
Bruner dobrze gada!

Cypisek napisa³/a:

swoja droga swietny poscig i swietny kierowca z tej vectry..

No kierowca podobno niezły, ale to nie zmienia faktu że te lubelskie vectry były już po kilka razy zrobite :lol:

kazik - 2008-02-05, 00:38

Bruner > Ok.Nic do ciebie nie mam i powiedzmy że cię rozumiem.
Ale jednej żeczy pojać nie moge>czemu nikt się w polsce nie chce przyznać z jakimi predkościami gania nieraz do pracy?Czemu już prawie 1/2 aut gania z atenką na dachu skoro jeździ przepisowo?
Z tego co pamietam niedawno sam skasowaleś auto>może pochwalisz się przy jakiej predkości?
A odnośnie filmu>przecież można było dać cynk kolegom z komisariatu obok i 20km dalej na warjata w BMW czekała by rozwinieta kolczatka.Przecież miał tablice rejestracyjne a oni kamere>tak trudno odnaleść kierowce? Lepiej za nim ganiać na warjata powodując samemu zagrożenie i wyzwalać w kierowcy jeszcze wiekszą brawure????
Dla mnie to porostu zwykłe nabijanie kasy>jedzie za tobą 2 byczków w nowym pasacie czy mondeo to automatycznie wielu kierowców da w rure bo nigdy nie wiadomo po co się tyłka trzymią i czy 3 kilometry dalej nie zajadą drogi i nie dają w ryj.
Pozatym często widzi się prowokowanie>gnają za tobą na długich,albo jadą przed tobą z noga na hamulcu lub z predkością mniejszą o 10-30km/h od dopuszczalnej.

Bruner - 2008-02-05, 07:03

Czekalem kiedy sie taki post pojawi, w kazdym tego typu temacie zawsze ktos wyskoczy ze nic sie nie stalo bo on sam albo wszyscy tak jezdza, a ten co napisal ze to glupota klamie bo sam jezdzi jeszcze szybciej :wink: Nie, nie jezdze jak ten koles na filmie, swiety nie jestem, ale sa pewne granice.
kazik napisa³/a:
czemu nikt się w polsce nie chce przyznać z jakimi predkościami gania nieraz do pracy?

Bo moze malo kto jezdzi z takimi predkosciami jak na tym filmie?
kazik napisa³/a:
Czemu już prawie 1/2 aut gania z atenką na dachu skoro jeździ przepisowo?

Bo moze jest jeszcze cos pomiedzy przepisowa jazda a zapieprzaniem 190 po zwyklej jednojezdniowce? Chyba ze dla Ciebie jazda powiedzmy 110 czy 120 to to samo co 190? Wystarczy zeby sie na mandat zalapac, ale chyba jednak jest roznica?
I moze nie dla wszystkich CB to tylko "antymisiek"?
kazik napisa³/a:
Z tego co pamietam niedawno sam skasowaleś auto>może pochwalisz się przy jakiej predkości?

Ok, niech Ci bedzie ze niedawno - w 2005 roku. 170, w troche innych warunkach niz na filmie, bo gdyby to sie stalo na takiej drodze i przy takim ruchu jak na filmie to dzis na pewno bym tego nie pisal. Nie wypieram sie - stalo sie, wyciagnalem wnioski. I nie jezdze tyle na codzien, ci co mnie znaja i ze mna jezdzili moga to potwierdzic, a v max mojego samochodu mnie nie interesuje. A juz napewno nie uciekam przed policja.
kazik napisa³/a:
A odnośnie filmu>przecież można było dać cynk kolegom z komisariatu obok i 20km dalej na warjata w BMW czekała by rozwinieta kolczatka.

A to pewnie byla autostrada gdzie przez 20 km nie ma zadnego skrzyzowania i nie mozna w tysiacu roznych miejsc zjechac czy zawrocic?
kazik napisa³/a:
Lepiej za nim ganiać na warjata powodując samemu zagrożenie i wyzwalać w kierowcy jeszcze wiekszą brawure????

Co jest wiekszym zagrozeniem, poscig, czy taka jazda po raz 10, 100, 1000? Poblazanie jest jeszcze wiekszym zagrozeniem niz jednorazowy poscig, jak to kolesiowi w krew wejdzie to bedzie tak jezdzil caly czas i za kazdym razem dodawal gazu na widokradiowozu, predzej czy pozniej sie rozwali, chyba ze bedzie wiedzial ze nie ma zartow to sie zastanowi.
No i zapytam jeszcze raz, co bys powiedzial gdyby go nie scigali a koles spowodowal by kawalek dalej wypadek? Maja nie scigac bo to niebezpieczne? Pozwalanie na taka jazde jest wg mnie jeszcze niebezpieczniejsze.
kazik napisa³/a:
jedzie za tobą 2 byczków w nowym pasacie czy mondeo to automatycznie wielu kierowców da w rure bo nigdy nie wiadomo po co się tyłka trzymią i czy 3 kilometry dalej nie zajadą drogi i nie dają w ryj.

Tak, zwlaszcza gosciowi w jakiejs parchatej E30 czy E36, to sa samochody z ktorych sie wywleka kierowcow zeby je ukrasc. To nie ukraina, jak ktos mi siedzi na zderzaku to wiem ze to albo przedstawiciel handlowy, albo malolat w tatowozie chce sie poscigac, albo tajniaki. I jak za bardzo sie przykleja to lecze stopem albo zjezdzam na pobocze i puszczam. Ale niektorym duma nie pozwala i musza byc zawsze pierwsi i kazdemu pokazac co maja pod maska. A potem takie idiotyczne tlumaczenia ze oni mnie prowokowali bo za mna jechali.
Nigdzie nie napisalem ze nie przekraczam 50 w miescie itp, sam przewaznie przekraczam predkosc, ale jakies resztki instynktu samozachowawczego jeszcze mi zostaly. I nie bawie sie w gonitwy z policja. A jak mnie zlapia to nie mam do nikogo o to pretensji (chyba ze do samego siebie), ani o to ze zlapali, ani tym bardziej o to, ze wogole lapia.
A co do samego filmiku, to widze ze gostek jest taki cool bo jedzie beemka, gdyby jechal calibra to byscie po nim pojechali, ale jest swoj wiec jest ok?
A wypadki to wina drog i policji? No i oczywiscie drzew przy drogach?

slawo - 2008-02-05, 11:09

brunio wiem o czym piszesz, ale koles nikogo nie zabil,zlamal przepisy ograniczenia prekosci
a policja sorki.....debile jak dla mnie.Wiszz dobrze ze mam wielu kumpli z drogowki,pije z nimi wodke, ale jak to zobaczyli sami stwierdzili ze to napalency i juz nie raz mieli takie akcje i zawsze sie odpuszcza!!!!
wiec nie mow mi ze taki poscig byl POTRZEBNY!!!to chora ambicja gliniarza

damiano_e30 - 2008-02-05, 12:10

Nie można tutaj mówić że gość uciekał na widok radiowozu. On po prostu wyprzedził kolejny samochód który wlókł się poza terenem zabudowanym i byś może wcale się nie zorientował że to policja. Po prostu szybko jechał, jak nieraz zapewne. Niektórzy jeżdżą tak na co dzień bo lubią adrenalinę. A co to za adrenalina dla niego jechać 200 po autostradzie. Po drugie po jakiej autostradzie miałby jechać tam :?:
Można takiego pacjenta nazwać idiotą czy wariatem. Prawda jest taka że niektórych nic nie jest w stanie wyleczyć z takiej jazdy- ani mandaty, ani dzwon po którym wylądowali w szpitalu.

Więc dla mnie ten akurat pościg nie miał sensu. Gdybać sobie można, ale to policja spowodowała wypadek. Może i oni przechodzą te swoje specjalne kursy ale wg mnie to nie zastąpi dziesiątek tysięcy km jazdy po naszych drogach.

kamil.k - 2008-02-05, 12:25

klient co ucieka idiota do potegi :D powinni takim zabierac prawo jazdy i auto :)

gliniarze tez nie lepsi ale wezcie pod uwage fakt ze tym autem może uciekac złodziej :D

myslicie ze jakby policja odpusciła i go nie scigala to sam by zwolnił :?: nie sadze :lol:

slawo - 2008-02-05, 12:49

kamil.k napisa³/a:
klient co ucieka idiota do potegi :D powinni takim zabierac prawo jazdy i auto :)

gliniarze tez nie lepsi ale wezcie pod uwage fakt ze tym autem może uciekac złodziej :D

myslicie ze jakby policja odpusciła i go nie scigala to sam by zwolnił :?: nie sadze :lol:

zawsze mozna wezwac posilki z nastepnej wiochy - tak robia normalni gliniarze w takich akcjach!
ale po co lepiej narazac czyjes zycie bo jakis idiota :cenzura: .... - oj sorki ucierpiala czyjas duma ze co to nie ja i go dogonie za wszelka cene!

jaqub - 2008-02-05, 15:32

a ktos wie jakie sa przepisy i warunki w jakich policjant moze zatrzymac w nocy? bo wiem ze musi byc umundurowany ( czapka tez... jak nie ma czapki nie trzeba sie zatrzymywac) :mg:
kamil.k - 2008-02-05, 16:11

czapajewa musi miec jak juz do ciebie wysiadzie z auta :)
Rafał - 2008-02-05, 17:37

ciekawe czy panowie policjanci przechodza jakies szkolenia w zakresie szybkiej jazdy ?

bo mondeo to nie polonez czy ułaz i mozna szkody narobic

slawo - 2008-02-05, 19:39

przechodza przechodza, maja kursy nawet co jakis czas ptrzynajmniej Ci odemnie