| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Jakie amory na przód do sprężyn ok -70 / E-36
--==maly==-- - 2008-02-03, 12:39 Temat postu: Jakie amory na przód do sprężyn ok -70 / E-36 Witam chce zmienić amory z przodu ale nie ma kompletnie nic do wyboru.
Bilstein B6 jest potwornie drogi do E-36 a boje się,że b$ nie da rady.
Na allegro ze sportowych dostępne są tylko Gt cup i jakieś Venom czy coś takiego
a takich to chyba jeszcze nikt nie montowal i mam dylemat co zrobić.
Jak ktoś ma jakiś pomysl albo widzial coś ciekawego proszę o odpowiedź.
Shreku - 2008-02-03, 12:54
na myślę że te Gt coś tam to kupa....
B4 w krązacych mitach powinno być do obniżenia do -60...
ale wiadomo jak to jest... Miroll chyba wie coÅ› na ten temat
hubabuba - 2008-02-03, 13:02
b4 podobno do -40
MAJSU - 2008-02-03, 14:08
B4 to zwykły seryjny amor, B6 to ten sam skok ale sportowa charakterystyka, B8 to już do obniżonych zawieszeń... -70 to sporo więc sądze że bez B8 się nie obejdzie ! Zawsze możesz gdzieś kupić używki B6 i dać do regeneracji, skrócenia za 150zł szt.
--==maly==-- - 2008-02-03, 14:14
| MAJSU_WuWuA napisa³/a: | | B4 to zwykÅ‚y seryjny amor, B6 to ten sam skok ale sportowa charakterystyka, B8 to już do obniżonych zawieszeÅ„... -70 to sporo wiÄ™c sÄ…dze że bez B8 siÄ™ nie obejdzie ! Zawsze możesz gdzieÅ› kupić używki B6 i dać do regeneracji, skrócenia za 150zÅ‚ szt. |
B8 to nie amor a sztywna rura to się w ogóle nie ugina nie da się na tym jeździć na codzień.
Pozatym komplet amorów b6 to 1200-1300zl a niedawno jeszcze byly na allegro za 1700 kompletne kity bilsteina 4xamor 4xspringi -60/-40 więc myślę,że cena za b6 jest kosmiczna.
Co do regeneracji skrócenia to moje obecne sachsy też można przerobić skrócić skok i utwardzić ale obawiam się takiego rozwiązania. Robi to gość na grochowskiej.
kiloff - 2008-02-03, 14:24
gwint, gwint, gwint ...
--==maly==-- - 2008-02-03, 14:37
| kiloff napisa³/a: | | gwint, gwint, gwint ... |
Nie chce gwintu bo za dużo jeżdzę na takie rozwiązanie.
Po pierwszę gwint jest bardzo twardy zazwyczaj poza tym nie wiem czy wytrzyma próbę kilometrów na polskich drogach.
David - 2008-02-03, 14:39
| --==maly==-- napisa³/a: |
Co do regeneracji skrócenia to moje obecne sachsy też można przerobić skrócić skok i utwardzić ale obawiam się takiego rozwiązania. Robi to gość na grochowskiej. |
Robilem tak amortyzatory do 3 samochodow i nigdy nie bylo problemow. Bez obaw
--==maly==-- - 2008-02-03, 14:58
| David napisa³/a: | | --==maly==-- napisa³/a: |
Co do regeneracji skrócenia to moje obecne sachsy też można przerobić skrócić skok i utwardzić ale obawiam się takiego rozwiązania. Robi to gość na grochowskiej. |
Robilem tak amortyzatory do 3 samochodow i nigdy nie bylo problemow. Bez obaw |
David skoro robileś możesz powiedzieć co dokladnie mam chcieć?
Skrócenie skoka utwardzenie itd? Żebym wiedzial co mam kolesiowi powiedzieć.
I jak to się potem sprawuje z niskimi sprężynami?
Czy nie jest za twardo za miękko itd.
Nigdy nie mialem z tym do czynienia.
Moje obecne amory trzymają po 70% ale są za miekkie i samochód się buja.
Za slaba trzymają w górę i na hopkach nie jest za wesolo.
David - 2008-02-03, 16:02
Najlepiej przywiez kolesiowi sprezyny i on juz bedzie wiedzial co zrobic. Ja jak mialem robiona ta cala "operacje" to skracalem skok i utwardzalem. Zmiana w komforcie byla...przestalo dobijac i bujac autem Prowadzenie bardzo dobre, ponadto jesli caly ten zabieg jest zrobiony fachowo to trwalosc takich amorow rowniez nie odbiega od oryginalnych.
--==maly==-- - 2008-02-03, 16:12
Fajnie że ktoś to sprawdzal muszę się zastanowić nad takim rozwiązaniem.
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-02-03, 21:41
| MAJSU_WuWuA napisa³/a: | | B4 to zwykÅ‚y seryjny amor, B6 to ten sam skok ale sportowa charakterystyka, B8 to już do obniżonych zawieszeÅ„... -70 to sporo wiÄ™c sÄ…dze że bez B8 siÄ™ nie obejdzie ! Zawsze możesz gdzieÅ› kupić używki B6 i dać do regeneracji, skrócenia za 150zÅ‚ szt. | MAJSU też tak myÅ›laÅ‚em ale różnica w skoku miÄ™dzy B4 a B6 jest znaczna dokÅ‚adnie nie pamietam ale porónywaÅ‚em, B4 miaÅ‚ okoÅ‚o 15 cm a B6 jakieÅ› 8cm.
p.s. mam wÄ…skÄ… lage B6 do sprzedania do e30
jaqub - 2008-02-03, 23:26
--==maly==--, jedz do jakiejs hurtowni motoryzacyjnej i kup sobie jakies NOWE amorki troche lepsze... kayaba chyba robi cos 'ala sport' mysle ze powinno troche polatac a jak padnie calkiem to znowu to samo... napewno w cenie bilsztajnuf kupisz ze 2 moze 3 zestawy jakis tanszych amorow i powinienes przelatac wiecej
Kujon - 2008-02-04, 08:01
ja mam teraz glebe ok -50 -60 przód i jeżdze na B4 ponad rok i jest OK, na wiosne wrzucam glebe -70/40 pojeżdże , jak padną amory to kupie pewnie znów B4 przecież Bilstein b4 teraz jest śmiesznie tani.
duchX - 2008-02-04, 10:30
no tak B4 jest tani tylko to zwykly seryjny amortyzator
--==maly==-- - 2008-02-04, 10:46
Wlaśnie mi się wydaje,że lepszym rozwiązaniem jest regeneracja utwardzenie i skrócenie skoku niż jazda na b4 który to ma za duży skok.
Koszt to 200-250zl za przód z wyjęciem pewnie 350-400 więc tyle co kosztują B4.
Ale jeszcze muszę to przemyśleć jak ktoś ma jakiś pomysl jeszcze to czekam.
jezierek - 2008-02-04, 12:50
no spoko dasz amorki + spręzyny na lato a na zime inne czy będziesz smigałna jednym czyli te swoje -70 ?
bo ja na zime mam jakies tam obnizenie któe mia pasuje a na lato chciałbym -80/60 ale dokupic amorki + spręzyny to lepiej mi sprzedac te co amm i kupic gwint
Nowy - 2008-02-04, 18:14
| --==maly==-- napisa³/a: | WlaÅ›nie mi siÄ™ wydaje,że lepszym rozwiÄ…zaniem jest regeneracja utwardzenie i skrócenie skoku niż jazda na b4 który to ma za duży skok.
Koszt to 200-250zl za przód z wyjęciem pewnie 350-400 więc tyle co kosztują B4.
Ale jeszcze muszę to przemyśleć jak ktoś ma jakiś pomysl jeszcze to czekam. |
Widze Mały że mamy ten sam problem.Również zastanawiam sie nad regeneracją amorków a kupieniem B6.
PS
Gdzie na Grochowskiej jest ten zakład co regeneruje amorki??
|
|