| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e36 - podsufitka i konsola centralna
Bruner - 2008-02-04, 13:03 Temat postu: e36 - podsufitka i konsola centralna Kilka szybkich pytan o tapicerke w E36:
1) w konsoli centralnej pod radiem i OBC jest poleczka, jak ja zdjac i ile jest pod nia miejsca (chodzi o glebokosc)? Znajomy mysli o montazu CB w tym miejscu, wiem ze w E30 nie ma z tym problemu, ale jak jest w E36?
2) ile mniejwiecej jest miejsca od podsufitki do dachu w wersji z szyberdachem (z przodu i z tylu)?
3) jak zdjac i zalozyc spowrotem podsufitke tak zeby nic nie zdemolowac?
4) da sie ja tylko odchylic tak zeby bez problemu zamontowac antene, czy bedzie trzeba zwalac cala?
jezierek - 2008-02-04, 13:06
1) jesli od półeczki do dołu jet jakeis 5cm ale jesli wstawiłby zamiast pułeczki to nie ma problemu moim zdaniem
2) tylko tyle zeby szyber sie schował wiec 2-3cm
3) nie potrafie na to odpowiedziec bo tego jezscze nie robiłem
4) mysle ze nie będzie problemu tylko trzeba pewnie z tyłu rączki te wypiąc
Bruner - 2008-02-04, 13:09
| CarF napisa³/a: | | 1) jesli od półeczki do doÅ‚u jet jakeis 5cm ale jesli wstawiÅ‚by zamiast puÅ‚eczki to nie ma problemu moim zdaniem |
Radio przypasowane do poleczki sie miesci na wysokosc i serokosc, chodzi o to ile miejsca jest wglab. Glupio by wygladalo radio wystajace 10 cm z konsoli Wie ktos jak to wyglada? Tzn ile jeszcze miejsca jest za tylna scianka tego schowka?
jezierek - 2008-02-04, 13:13
mysle ze radio typu Uniuden zmiesci sie tam ale np jakis TTI juz nie, z tego co pamietam nie ma tam zbytnio duzo miejsca pułeczka i to wszytko bo idze ten tunel z nawiewem na nogi. Zawsze tą półeczke mozna zdjac i zobaczyc bo to nie duzo roboty
Rafals - 2008-02-04, 13:17
2. Kabel od anteny sie zmiesci
3. Muszisz odkrecic przeciwsloneczniki, wszystkie raczki, pasy i sciagnac te czarne plastyki, sciagnac lekko od gory uszczelki na drzwiach i tylnich szybach, sciagnac oslony na slupki przednie i tylnie i powinna odejsc, podsufitka z tylu gdzie podchodzi pod tylna szybe jest przyklejona. Ogolnie duzo pisana malo roboty.
4. Ja bym ja jednak sciagnal, tzn lekko opuscil i przkrecil na nowo.
Bruner - 2008-02-04, 13:37
Jeszcze odnosnie tej poleczki - jak to sie wyciaga? Trzeba cos odkrecac itp, czy tylko sie wysuwa? NIe mam zadnej E36 pod reka zeby sprawdzic...
jezierek - 2008-02-04, 13:38
ja wyjmowałem najpierw komputer podwazałem srubokrętem wychodzi bez problemu i półeczka tam samo, ale najpierw lepiej komputerek. Wszystko jest na zatrzaski
zmstr - 2008-02-04, 18:44
ściągasz gumę, którą wyłożone jest dno tej półeczki, podważasz ją potem śrubokrętem i delikatnie ciągniesz, półeczka nie stawia zbytnich oporów przy wyjmowaniu, ale dużej głębokości się tam nie spodziewaj.
jaqub - 2008-02-04, 19:47
u mnie za ta poleczka praktycznie nie ma miejsca... nie wiem jak Ty tam chcesz cos upchac... president johny/harry nie ma bata zeby wszedl na rowno z komputerkiem np.
jezierek - 2008-02-04, 21:43
z drugiej strony jak upchasz tam nawet cb to gdzie zamontujesz glósnik od radia bo przeciez on będzie schowany moze probuj pod podłokietnikiem poszukac miejsca (nie mam to nie wiem czy jest )
jaqub - 2008-02-04, 21:56
| CarF napisa³/a: | | z drugiej strony jak upchasz tam nawet cb |
ja nie wiem jak "krotkie" macie CB ale tam bez kitu nie da sie nic wepchac (przynajmniej u mnie klima zwykla dwustrefowa)..
Bruner - 2008-02-04, 22:54
Spokojnie, narazie tylko pytam czy to sie da zrobic. W E30 bylo tam dosc miejsca, np Mcinek w Touringu mial w tym miejscu zamontowane radio, myslalem ze w E36 jest podobnie.
A dodatkowy glosnik to najmniejszy problem - duzo nie kosztuje a mozna go nawet zaszyc w zaglowku
Rafał - 2008-02-05, 09:53
tak sie wyciaga ta polke (w gornej czesci jest otwor na palucha)
a tyle jest tam miejsca
raczej nic tam nie upchniesz no chyba zebedzie sterczalo az do samej dzwigni biegow
moum zdaniem najlepsze miejsce na cb i dosc dyskretne jest pod podlokietnikiem
mozna radyjko przykrecic nawet od spodu
kabeliko poprowadzic pod wykladzina pod tylna kanape potem przepustem do bagaznika i po sprawie
zasilanie mozna zlapac z zasilania zapalniczki
|
|