BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e36 - podsufitka i konsola centralna

Bruner - 2008-02-04, 13:03
Temat postu: e36 - podsufitka i konsola centralna
Kilka szybkich pytan o tapicerke w E36:
1) w konsoli centralnej pod radiem i OBC jest poleczka, jak ja zdjac i ile jest pod nia miejsca (chodzi o glebokosc)? Znajomy mysli o montazu CB w tym miejscu, wiem ze w E30 nie ma z tym problemu, ale jak jest w E36?
2) ile mniejwiecej jest miejsca od podsufitki do dachu w wersji z szyberdachem (z przodu i z tylu)?
3) jak zdjac i zalozyc spowrotem podsufitke tak zeby nic nie zdemolowac?
4) da sie ja tylko odchylic tak zeby bez problemu zamontowac antene, czy bedzie trzeba zwalac cala?

jezierek - 2008-02-04, 13:06

1) jesli od półeczki do dołu jet jakeis 5cm ale jesli wstawiłby zamiast pułeczki to nie ma problemu moim zdaniem
2) tylko tyle zeby szyber sie schował wiec 2-3cm
3) nie potrafie na to odpowiedziec bo tego jezscze nie robiłem ;)
4) mysle ze nie będzie problemu tylko trzeba pewnie z tyłu rączki te wypiąc

Bruner - 2008-02-04, 13:09

CarF napisa³/a:
1) jesli od półeczki do dołu jet jakeis 5cm ale jesli wstawiłby zamiast pułeczki to nie ma problemu moim zdaniem

Radio przypasowane do poleczki sie miesci na wysokosc i serokosc, chodzi o to ile miejsca jest wglab. Glupio by wygladalo radio wystajace 10 cm z konsoli :wink: Wie ktos jak to wyglada? Tzn ile jeszcze miejsca jest za tylna scianka tego schowka?

jezierek - 2008-02-04, 13:13

mysle ze radio typu Uniuden zmiesci sie tam ale np jakis TTI juz nie, z tego co pamietam nie ma tam zbytnio duzo miejsca pułeczka i to wszytko bo idze ten tunel z nawiewem na nogi. Zawsze tą półeczke mozna zdjac i zobaczyc bo to nie duzo roboty ;)
Rafals - 2008-02-04, 13:17

2. Kabel od anteny sie zmiesci
3. Muszisz odkrecic przeciwsloneczniki, wszystkie raczki, pasy i sciagnac te czarne plastyki, sciagnac lekko od gory uszczelki na drzwiach i tylnich szybach, sciagnac oslony na slupki przednie i tylnie i powinna odejsc, podsufitka z tylu gdzie podchodzi pod tylna szybe jest przyklejona. Ogolnie duzo pisana malo roboty.
4. Ja bym ja jednak sciagnal, tzn lekko opuscil i przkrecil na nowo.

Bruner - 2008-02-04, 13:37

Jeszcze odnosnie tej poleczki - jak to sie wyciaga? Trzeba cos odkrecac itp, czy tylko sie wysuwa? NIe mam zadnej E36 pod reka zeby sprawdzic...
jezierek - 2008-02-04, 13:38

ja wyjmowałem najpierw komputer podwazałem srubokrętem wychodzi bez problemu i półeczka tam samo, ale najpierw lepiej komputerek. Wszystko jest na zatrzaski
zmstr - 2008-02-04, 18:44

ściągasz gumę, którą wyłożone jest dno tej półeczki, podważasz ją potem śrubokrętem i delikatnie ciągniesz, półeczka nie stawia zbytnich oporów przy wyjmowaniu, ale dużej głębokości się tam nie spodziewaj.
jaqub - 2008-02-04, 19:47

u mnie za ta poleczka praktycznie nie ma miejsca... nie wiem jak Ty tam chcesz cos upchac... president johny/harry nie ma bata zeby wszedl na rowno z komputerkiem np.
jezierek - 2008-02-04, 21:43

z drugiej strony jak upchasz tam nawet cb to gdzie zamontujesz glósnik od radia bo przeciez on będzie schowany :| moze probuj pod podłokietnikiem poszukac miejsca (nie mam to nie wiem czy jest )
jaqub - 2008-02-04, 21:56

CarF napisa³/a:
z drugiej strony jak upchasz tam nawet cb

ja nie wiem jak "krotkie" macie CB ale tam bez kitu nie da sie nic wepchac (przynajmniej u mnie klima zwykla dwustrefowa)..

Bruner - 2008-02-04, 22:54

Spokojnie, narazie tylko pytam czy to sie da zrobic. W E30 bylo tam dosc miejsca, np Mcinek w Touringu mial w tym miejscu zamontowane radio, myslalem ze w E36 jest podobnie.
A dodatkowy glosnik to najmniejszy problem - duzo nie kosztuje a mozna go nawet zaszyc w zaglowku :wink:

Rafał - 2008-02-05, 09:53

tak sie wyciaga ta polke (w gornej czesci jest otwor na palucha)

a tyle jest tam miejsca

raczej nic tam nie upchniesz no chyba zebedzie sterczalo az do samej dzwigni biegow

moum zdaniem najlepsze miejsce na cb i dosc dyskretne jest pod podlokietnikiem
mozna radyjko przykrecic nawet od spodu
kabeliko poprowadzic pod wykladzina pod tylna kanape potem przepustem do bagaznika i po sprawie
zasilanie mozna zlapac z zasilania zapalniczki