| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Febi vs Lemforder
oprych525i - 2008-02-05, 14:18 Temat postu: Febi vs Lemforder Jak w temacie , przymierzam sie do wymiany kompletnych elementów zawieszenia ,
(wachacze , łaczniki , drozek srodkowy itp) w e34 , roznica miedzy tymi producentami w cenie
wynosi od 10% do 30%.
I tu pytanie co jest lepsze , co dłuzej wytrzyma
[ Dodano: 2008-02-05, 14:38 ]
wiem bylo troche o tym na forum , ale jakis czas temu , chcialbym wiedziec czy np lemforder sie nieoposcil w jakosc
ewentualnie moze ktos zaproponuje jakiegos lepszego producenta.
alexil - 2008-02-05, 14:39
Ja bym brał Lemfordera. Nie słyszałem zeby ktoś na to narzekał, a na Febi owszem....Sam założyłem rok temu sworznie Febi i juz po pół roku ( ok 5 tys km) miały popękane gumy i chodziły dość luźno.....
Pozdrawiam
Stammek86 - 2008-02-05, 14:44
Ja tez polecam Lemfordera
Lord Lukasz - 2008-02-05, 15:02
Lemforder jest najbardziej zbliżony jakościowo do oryginału i odkąd pracuje w sklepie moto a pracuje już 2 lata nie miałem nigdy reklamacji na Lemfordera a Febi kiedyś był bardzo dobry, potem sie zepsuł tragicznie bo zaczeli robić części gdzieś w krajach egzotycznych, teraz znowu sie zmieniło na lepsze ale hurtownie są zasypane jeszcze starymi częściami więc zależy na jakiego Febiego sie trafi...
Tak więc albo Lemforder a jeśli coś tańszego to nie febi tylko Meyle, firma robi wszystkie części do bmw, nawet tulejki wahaczy pełne do m3, i jakościwo przewyższa febiego a cenowo wychodzi taniej, pozatym większość części Meyle z elementami przegubowymi czyli sworznie, końcówki itp. mają większa kule lub tez lubią robić wzmocnione części np. bardzo wytrzymałe poduszki amora tył do e30, wzmocnione tulejki do Astry F lub ulepszone końcówki do Astry G
Testują to na różnych niemieckich stronkach i podobno te "ulepszone" części firmy Meyle przewyższają jakościowo oryginalne
oprych525i - 2008-02-05, 15:14
O febi mialem kilka takich uwag jak piszecie , juz raz sie przejechalem na tanszych wachaczach , coz czlowiek uczy sie na bledach.
Czyli zostaje Lemforder , dzieki za wszystkie opinie
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-02-05, 15:20
Moim zdaniem lemforder, heyd i meyle. Febi jest tylko firmÄ… pakujÄ…cÄ…, produkcje zlecajÄ… dla innych firm.
oprych525i - 2008-02-05, 15:30
Nie bardzo znana jest mi firma heyd , wystepuje w asortymecie IC .
southOFheaven - 2008-02-05, 15:41
mialem febi i drugi raz ich nie kupie!! polecam lemfordera!
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-02-05, 19:17
| oprych525i napisa³/a: | | Nie bardzo znana jest mi firma heyd , wystepuje w asortymecie IC . | Tego nie wiem, wiem że jakość jest przynajmniej taka sama jak w przypadku lemfordera, a sÄ… taÅ„sze. Meyle 2 lata temu też nikt nie znaÅ‚.
http://www.heyd.de/index....oge&kataloge=01
http://www.heyd.de/index.php?title=start
Piotr_1 - 2008-02-06, 00:59
A tuleje belki tylnej jakie dobre? I tulejki wahaczy tylnych jakie?
sherifff - 2008-02-06, 07:57
zdecydowanie lemforder .
Febi kiedys był dobry ale ostatnio sie popsuł.
Ja kupowałem tez kiedyś produkty firmy TRW i były dosyć przyzwoite.
Lord Lukasz - 2008-02-06, 08:53
Belka Lemforder lub meyle a tulejki wahacza tył Lemfordera bynajmniej ja mam w śmiesznej cenie 18zł za sztuka
|
|