BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Dach do cabrio gdzie uszyć??

Pawel-e30 - 2008-02-07, 22:06
Temat postu: Dach do cabrio gdzie uszyć??
Witam.

Mam mały dylemat :)

Gdzie dobrze i z dobrego materiału szyją dachy do cabrio??

Może ktoś przetarł już szlaki??

Znalazłem taką ofertę na allegro:

http://moto.allegro.pl/it...e36_e46_z3.html

Może ktoś korzystał z ich usług lub ma doświadczenie w temacie :?: :wink: :?: :?: :?: :?:

jaqub - 2008-02-07, 22:46

to chyba firma mojego znajomego... sporo maja przerobu i z tego co wiem to wszyscy zadowoleni...
Pawel-e30 - 2008-02-07, 22:53

jaqub napisa/a:
to chyba firma mojego znajomego... sporo maja przerobu i z tego co wiem to wszyscy zadowoleni...

o Jaqub dzięki za info :wink:

Kujon - 2008-02-08, 07:50

wielu znajomych z cabrio-clubu obszywało w firmie cabriolety.pl to jest jedyny zakład który moge polecić, uszyć dach na dziś to każdy krawiec potrafi, tyle że nie ma to nic wspólnego z oryginalnym dachem, potem zaczyna sie świszczenie, przeciekanie, zacinanie, pękanie szwów, jak ktoś chce mieć dach porównywalnej klasy jak oryginał , nie na rok, dwa lata tylko znacznie dłużej to polecam www.cabriolety.pl , kumpel na dniach jedzie do nich zmieniać dach w audi :D
jaqub - 2008-02-08, 20:48

Kujon napisa/a:
wielu znajomych z cabrio-clubu obszywało w firmie cabriolety.pl to jest jedyny zakład który moge polecić, uszyć dach na dziś to każdy krawiec potrafi, tyle że nie ma to nic wspólnego z oryginalnym dachem, potem zaczyna sie świszczenie, przeciekanie, zacinanie, pękanie szwów, jak ktoś chce mieć dach porównywalnej klasy jak oryginał , nie na rok, dwa lata tylko znacznie dłużej to polecam www.cabriolety.pl , kumpel na dniach jedzie do nich zmieniać dach w audi

toz to ta firma z lublina :wink:

Pawel-e30 - 2008-04-07, 23:18

http://www.cabriolety.pl/

Oddałem im auto ... uszyli mi dach do e30...

i co?? Nie polecam :wink:

Dzisiaj odebrałem auto pada deszcz więc za dużo nie napisze...

linki od naciągu przy słupkach przednich widać(materiał nie zakrywa ich)... "ułozy się ewentualnie pojeździj jak będzie źle to się wymieni" tak twierdzi człowiek któy mnie obsługiwał

szyba od pasażera obciera o rant dachu, popadał teraz deszcz wogóle całkiem przycina dach... "troche materiał się skurczy napewno" tak twierdzi człowiek który mnie obsługiwał

Nie wymagałem żeby było tanio, nie śpieszyło mi się, nie robiłem żadnego ciśnienia, nie targowałem się, nie miało być to tanio i szybko tylko solidnie...
zaprowadziłem auto w piątek dostałem tel. w niedziele że gotowe ... myśle sobie ok więc dzisiaj (poniedziałek) jade PKS-em do Lublina po auto... jak zobaczyłem te szczegóły ręce mi opadły...
Kujo musze się zalogować na to wasze forum cabrio :wink:

Nie wydaje mi się żeby był sens wklejać fotki... ale jeśli ktoś ma chęć popatrzyć chętnie pokaże...

Jeśli chodzi o reszte wykonania ogólnie ok. Szyba ładna, materiał ok, nici dosyć grube, naciągnięcie dachu na stelaż ok, obsługa kolegi któy mnie obsługiwał też na poziomie :beer:

jaqub - 2008-04-07, 23:21

albo masz jakies szczegolne wymagania albo rzeczywiscie dali "ciala"... ale troche mnie zaskoczyles bo ogolnie wszyscy sa zadowoleni...
Pawel-e30 - 2008-04-07, 23:27

hmmm szczególne wymagania??

Podchodzisz do auta od strony kierowcy i pierwsze co ci się rzuca w oczy to linka stalowa która chyba odpowiada za naciąg dachu...

Szczególne wymaganie to nie jest bo od strony pasażera linka jest idealnie zakryta :wink:

reso - 2008-04-07, 23:41

Daj foty dla potomnych, zawsze może się przydać, żeby wytłumaczyć jak ma nie być zrobione.
Pawel-e30 - 2008-04-07, 23:44

reso napisa/a:
Daj foty dla potomnych, zawsze może się przydać, żeby wytłumaczyć jak ma nie być zrobione.

ok jutro zrobie fotostory :wink:

Kujon - 2008-04-08, 07:43

ja widziałęm osobiście kilka kabrioletów robionych w tej firmie i było naprawde profi, wielu znajomych z klubu cabrio tez tam robiło i byli zadowoleni, widać że nawet najlepszym zdarzają sie wpadki
Jacek E30 - 2008-04-08, 09:23

Hmmm a ja tam chciałem robić w przyszłości dach :cry:
valdi80 - 2008-04-08, 09:50

Ja kupowałem dachy z Niemiec. Do Baura e30 wyszedł 900pln, do cabrio e30 1100 pln. W Baurze zmienialiśmy sami- wyszło dobrze- nic nie cieknie etc. (bo robiliśmy jak dla siebie).
Dachy wykonane z sonnenlandu, kolor do wyboru bez dopłaty. Jak zmienię dach w moim cabrio, postaram się wrzucić fotostory z operacji. 73!

jaqub - 2008-04-08, 12:27

skoro tak to reklamuj... niech poprawia...
Yakuzatti - 2008-04-08, 17:24

reklamuj i pokazuj zdjęcia
Pawel-e30 - 2008-04-08, 17:38

moge reklamować i jak będzie czas to to zrobie... odrazu chciałem żeby poprawili ale usilnie przekonywali mnie że się ułoży jak nie to poprawimy...

tylko że ja nie mam do nich 50km i nie mam czasu na dostarczenie im po raz drugi auta do Lublina i później odebranie samochodu...

Mogli to odraz zrobić "profi" tak jak kujon pisze mi się nie spieszyło:wink:

Foty porobiłem tylko wrzucę na serwer

[ Dodano: 2008-04-08, 04:46 ]

Yakuzatti - 2008-04-08, 19:57

zmaścili po całości ...
sarna1 - 2008-04-09, 13:24

nie wyglada to najlepiej .
Lord Lukasz - 2008-04-10, 10:53

Ogólnie tragedia, ja za uszycie u jakiegoś tapicera zapłaciłem 400zł (w tym materiał i nowa szyba) i wygląda chyba lepiej, przejeździłem całą zime (auto parkuje pod chmurką) i sie jeszcze trzyma :) fakt że też mi nie przylega idealnie z tyłu i ogólnie nie jest idealnie ale cena w moim przypadku była 5 razy niższa
Pawel-e30 - 2008-04-11, 17:08

aha jeszcze kwestja ceny....

1850zl :?

Nie chce mi się już wklejać fotek pałąków jak na nich materiał jest przyklejony....

Mój błąd że odebrałem auto od nich w takim stanie...

Cypisek - 2008-04-11, 17:22

Pawel-e30 napisa/a:
1850zl :?
:evil:

Jaja sobie robią, tyle kasy za taki bubel, fakt źle że zabrałeś auto od nich. Przyjeżdżaj niech faje szyją nowy dach.

reso - 2008-04-11, 20:39

Też się zastanawiałem nad szyciem u nich, ale teraz dochodzę do wniosku że chyba lepiej będzie kupić poszycie na ebay'u(jest tam jakaś firma która laserowo to wszystko wycina) i montować samemu :cry:
Jacek E30 - 2008-04-11, 21:27

Strzelić w morde to mało temu, który zdawał auto PAWŁOWI :twisted: