| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - wal kobowy oraz panewki w 1.8 m40
Anonymous - 2004-11-22, 18:11 Temat postu: wal kobowy oraz panewki w 1.8 m40 witam. na 90 % czeka mnie jutro wymiana panewki korbowodowej.zawiozlem swoje e30 1,8 m40 do mechanika i na sluch mi powiedzial ze to bedzie to bo tepo stuka w silniku.zakladajac ze to wlasnie to. to interesuje mine jakich kosztow moge sie spodziewac. od min do max najlepiej nastapila u mnie lekka zalamka. swojego smigla nie katowalem a mi padla panewka pewie to efekt jak uszkodzilem sobie miske olejowa a mechanicy zalali mi 15W40 LOTOSU
HyenoX M42B18 - 2004-11-22, 19:31
Witam,
zakładając ze to jest ta przyczyna o której mówisz to:
- najmniejsze koszta to jakbyÅ› to sam sobie wymienial 8) -ale to raczej odpada.
- największe to jak mechanior zrobi ciebie w bambuko czyli zabulisz za cos czego nie zrobił lub nie wymienił bo np. zobaczy ze niebardzo jestes kumaty i cie naciądnie.
Zainteresuj sie tym co ci bedzie wymienial i niech ci wytłumaczy dlaczego to trzeba wyminic i niech ci odda to co niby wyminiał czyli zuzyte cżesci. Bedziesz wiedzial ze masz je wymienione, no i jeszcze oczywiscie rachunek za ewentualnie nowe czesci.
Pilnuj ich bo jak to beda tacy fachowcy jak ci ktorzy ci nalali minerala to zycze powodzenia
PS. Nierozumiem jak mozna dopuscic do nalania takiego oleju
Nie interesujesz sie na jakim oleju powinno jezdzic twoje auto
Dla mnie nie pojete.
PS. No i nalej porzÄ…dny olej - byle nie mineralny - na forum bylo juz o tym
powodzonka
Anonymous - 2004-11-22, 21:39 Temat postu: wal kobowy oraz panewki w 1.8 m40 witam.tem mechanik jest dosyc zaufany bo mi ja sprowadzil z niemiec i w bambuko mnie nie zrobi bo ojciec moj tez sie zna na tym. a ja az taki ciemny nie jestem tylko nie orientuje sie w cenach np. ewentualnego szlifu walu itp. teraz to na pewno wleje pol senetyka 10W40 tylko nie wiem czy castrol czy mobil1. a moze wy jakis doradzicie olej
HyenoX M42B18 - 2004-11-22, 21:54 Temat postu: Re: wal kobowy oraz panewki w 1.8 m40
| thoma napisa³/a: | | . a moze wy jakis doradzicie olej |
pewnie ze doradzimy funkcja SZUKAJ bylo tego full na ten temat. 8)
korzuch - 2004-11-22, 23:19
yo!
Lubie takich mechaników zostaniesz CENZURA na pare stówek a co do stukania to moze byc pompa wodna tak jak kolega Hyenox napisał bierz stare czesci i faktury zakupu na wszystko nowe
pozdrawiam
Marcin e30 - 2004-11-23, 16:42
Co do kosztów to napisze jak jest u nas:
- szlif wału 140 pln
- panewki główne 170 pln
- --//-- korbowodowe 80 pln
- uszczelka pod głowice 90 pln
+ inne części, uszczelki
koszt mechanika 0 pln - sam robiłem
Te ceny są ze zniżką w sklepie jak dla mnie ( oczywiście silnik 4ro cylindrowy)
Anonymous - 2004-11-23, 21:40 Temat postu: wal kobowy oraz panewki w 1.8 m40 no witam. juz wszytko jasne panewka sie obrocila.zdygala wal korbowy oraz korbowod.calkowity koszt 770 zl powiedzial mechanik ze to byl chwilowy brak oleju na 4 panewce korbowodowej i szlag ja trafil.tylko jakim cudem to sie stalo kiedy poziom oleju byl dobry??teraz chce zalac jakis olej 10W40. jakiej formy doradzicie i ile kosztuje??
HyenoX M42B18 - 2004-11-23, 21:45 Temat postu: Re: wal kobowy oraz panewki w 1.8 m40
| thoma napisa³/a: | | teraz chce zalac jakis olej 10W40. jakiej formy doradzicie i ile kosztuje?? |
było juz to na forum.
|
|