| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Odkręcenie i przykręcenie kolektora wydechowego
MAJSU - 2008-02-10, 17:04 Temat postu: Odkręcenie i przykręcenie kolektora wydechowego Będe w najbliższym czasie odkręcał kolektor wydechowy żeby wymienić uszczelki bo mi lekko przepuszczają i mam pytanie jak potem go przykręcić żeby nic nie zepsuć ? Czy jest jakaś kolejność dokręcania tak jak np przy głowicy ? I czy konieczny jest klucz dynamometryczny ? Śruby przy skręcaniu posmarować smarem miedzianym żeby się nie zapiekły ?
Będe wdzięczny za pomoc
duchX - 2008-02-10, 19:00
NIc nie zepsujesz , mozesz posmarowac miedzianym ale sie nastaw na dluzsza robote z odkrecaniem troszke czasu moze to zajac sruby pozapiekane nie urwij no bedziesz mial duzo pracy z rozwierceniem klucz 12 najlepiej szesciokatna nasadka i palnik lub nagrzej silnik zeby sruby poscily powodzenia narazie
MAJSU - 2008-02-10, 19:08
| x_e_o_n napisa³/a: | | NIc nie zepsujesz , mozesz posmarowac miedzianym ale sie nastaw na dluzsza robote z odkrecaniem troszke czasu moze to zajac sruby pozapiekane nie urwij no bedziesz mial duzo pracy z rozwierceniem klucz 12 najlepiej szesciokatna nasadka i palnik lub nagrzej silnik zeby sruby poscily powodzenia narazie |
Spryskam wszytsko dokładnie WD40 potem nagrzeję silnik do temp roboczej i będe próbował odkręcić bo palnika niemam... A co masz na myśli pisząć że będe miał dużo roboty z "rozwiercaniem"
duchX - 2008-02-10, 22:05
WD 40 nie jest odrdzewiaczem ! i nic nie da , a o rozwiercanie chodzi mi o to zebys uwazal przy rozkrecaniu zeby szpilki nie urwac bo ciezko rozwiercic nie ma dojscia
MAJSU - 2008-02-10, 22:20
| x_e_o_n napisa³/a: | WD 40 nie jest odrdzewiaczem ! i nic nie da |
Napis na nim brzmi:
Doskonale penetruje i poluzowuje zardzewiałe, skorodowane i zapieczone śruby i nakrętki
Chyba że jest coś lepszego...
brain69 - usunięty - 2008-02-11, 04:08
dwusiarczek molibdenu, w sprayu w castoramie da się kupić żółto srebrne opakowanie, albo może być BOLL odrdzewiacz super puszczają śruby po obu środkach
sarna1 - 2008-02-11, 22:30
dokladnie WD to takie all inclusive - ja do tych srub uzywam odrdzewiacza zamrazajacego - np Rost off ICE Wurtha i nie ma bata - nakretka zmrozona do -40 stopni + sam odrdzewiacz i puszcza.
MAJSU - 2008-02-11, 23:02
| sarna1 napisa³/a: | dokladnie WD to takie all inclusive - ja do tych srub uzywam odrdzewiacza zamrazajacego - np Rost off ICE Wurtha i nie ma bata - nakretka zmrozona do -40 stopni + sam odrdzewiacz i puszcza. |
Niemam nigdzie blisko sklepu Wurtha niestety... Poszukam tego BOLLA bo to gdzieś w sklepie widziałem.
brain69 - usunięty - 2008-02-12, 02:43
sarna1,
jaki byłby koszt u Ciebie takiego zamrażacza i odrdzewiacza, i ile by trzeba tego kupić
|
|