BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e30 nierowna walka z pompa paliwa...

Łukasz82 - 2008-02-12, 15:07
Temat postu: e30 nierowna walka z pompa paliwa...
Witam, wiem ze temat pompy paliwa w e30 przewija sie dosc czesto, ale mam z moja dziwny problem.

Padla mi pompa, kupilem druga (zamiennik) po zamontowaniu do zbiornika zaczela od razu wyc;/ Po okolo tygodniu pompa umarla, pomyslalem wtedy ze to byc moze przez syf w zbiorniku i nagromadzona wode.

Kupilem druga pompe, ale zanim ja zamontowalem oczyscilem zbiornik paliwa ze zgromadzonej tam wody i plywajacych w niej "fusow", zamontowalem nowa pompe, zalalem ja swiezym paliwkiem, efekt??

Pompa dziala bez glosnie, auto pracuje poprawnie, ale jest jeden problem...pompa potrafi sie zawiesic, po kilkudziesieciu, a czasami nawet kilkunastu kilometrach przestaje dzialac, nic nie moge wtedy zrobic, zadne pukanie w okolice pompe, zadne dlugie krecenie nie jest wstanie jej pobudzic do zycia. Gdy zostawie tak auto i np. po nocy probuje je uruchomic wszystko znowu dziala jak nalezy, dodam ze pompa podczas pracy nie wydaje z siebie zadnych podejzanych odglosow.

Jakies pomysly?? sugestie???

auto to e30 z silnikiem m20b25

slawo - 2008-02-12, 15:15

hmm....przekaznik pompy siada?
duchX - 2008-02-12, 15:51

Ja przedmowca napisal stawiam na przekaznik pompy !! ! jak przestanie dzialac sprawdz czy masz na niej napiecie
adrian e30 - 2008-02-12, 16:53

albi instalacja gdzies przerwana.
BIERNAŚ - 2008-02-12, 18:10

raczej przekaznik gdzies "łapie" jak ci sie tak stanie sproboj popukac w przekazniki i zobacz czy odpali
Łukasz82 - 2008-02-12, 19:56

w ktorym miejscu znajduje sie przekaznik pompy paliwa??
Cypisek - 2008-02-12, 20:02

A jakie pompy wkładasz? Nówki z allegro made in china?
slawo - 2008-02-12, 20:14

Łukasz82 napisa/a:

kolo lewego kielicha pod taka czarna oslona plastikowa - ptzynajmniej u mnie w ecie tam byly ;)

maaaad - 2008-02-14, 00:39

slawo napisa/a:
Łukasz82 napisa/a:

kolo lewego kielicha pod taka czarna oslona plastikowa - ptzynajmniej u mnie w ecie tam byly ;)

Dokładnie, z tego co się orientuję, to jest to przekaźnik środkowy. Miałem podobne joby ze swoją - nie chciała palić. Rozebrałem przekaźnik, podgiąłęm jedną nóżkę, żeby lepiej łapała, i jest git :spoko: