|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - [M20]głośne wtryski
ady - 2008-02-16, 15:23 Temat postu: [M20]głośne wtryski w m20b25 strasznie nawalają mi wtryskiwacze wkurza mnie już to...
czego to jest wina da się to poprawić czy trzeba wymienić, a jak wymienić to na nowe (jakie?)
czy może używki jaki jest orientacyjny koszt takich wtrysków pozdrawiam chciałbym uniknąć sytuacji ze po założeniu "nowych" dalej będą cykać?
zytko - 2009-11-29, 23:26
podpinam sie do tematu tez juz mnie troszke drazni te cykanie
Yabi - 2009-11-30, 07:05
Panowie a może czas na regulację luzu na dźwigienkach zaworowych?
Andrzej_Wawa - 2009-11-30, 21:10
Może one po prostu muszą cykac. Mi nie cykają a efekt jest taki, że silnik się zalewa paliwem. Sądzę, że są zapieczone i otwarte na stałe (nie reagują na impulsy z kompa), przez co leją ile pompa wyda. Spaliny śmierdzą wahą, świece zalane, nawet dolot i czujnik położenia przepustnicy są zalane paliwem
Z tego co się orientuję, firmy zajmujące się regeneracją wtryskiwaczy, czyszczą je w myjkach ultradźwiękowych. Czy ktoś się orientuje na jak długo powinno je się trzymac w takiej kąpieli oraz czy można je zanurzac w całości czy tylko końcówkę? Mam możliwośc przeprowadzenia takiego mycia ultradźwiękowego tylko nie chciałbym uszkodzic cewki. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?
beryl - 2009-12-01, 18:47
Andrzej_Wawa napisał/a: | Sądzę, że są zapieczone i otwarte na stałe (nie reagują na impulsy z kompa), przez co leją ile pompa wyda |
W pierwszej kolejności to bym zalał środek do czyszczenia układu paliwowego np. liqui moly, a w ogóle to stare wtryski będą klepać i tylko wymiana na nowe, albo w lepszym stanie.
zytko - 2011-02-22, 22:11
witam moje m20 chodzi tak samo czy to sa wtryskiwacze???
http://www.youtube.com/watch?v=RDVGM9ZXKXM
zawory były regulowane
Dantte26 - 2011-02-23, 08:09
u mnie jest to troszkę cichsze i nie zawsze występuje...ale na 99% są to wtryski...mam drugi komlet ale nie bardzo chce mi się przy obecnej temperaturze przy tym grzebać...pierwsze co to sprawdziłem zaworki ale wszystko jest ok...
zytko - 2011-02-23, 09:01
no u mnie tez troszke ciszej wkurza mnie to cykanie najgorzej ze słychac to w srodku
G-R-Z-E-Ś - 2011-02-23, 09:44
TAK to są wtryskiwacze ! Pamiętaj że one mają już troszkę lat i mają prawo już głośno pracować
beryl - 2011-02-23, 11:03
Jak na wtryski, to chyba trochę za głośno. Koleś miał M20B35, ustawiał zawory i ciągle było słychać cykanie głośne. Kiedyś walnęła mu dźwigienka i przy okazji roboty mechanik przeszlifował dźwigienki, wyrównał je. Po ustawieniu zaworów silnik tylko gwizdał. Dźwigienki powinny mieć ślizg w kształcie koła, a wymęczone wycierają się na płasko i ciężko jest ustawić luzy. Wyrabiają się też rurki po których chodzą dźwigienki i summa summarum jest klekot.
zytko - 2011-02-23, 12:08
dzwigienki i zawory tez wymienialem silnik jest po remoncie zrobiłem jakies 1300 km
a wtryskiwaczy nie wymienialem
G-R-Z-E-Ś - 2011-02-23, 17:30
No to na swoje pytanie znasz już odpowiedz
zytko - 2011-02-24, 07:58
a czy głosnie wtryski sa szkodliwe dla silnika???
jak bede kupował nowe (uzywane) wtryski czy mozna je jakos srpawdzic ?
G-R-Z-E-Ś - 2011-02-24, 08:53
Z tego co wiem to nic nie szkodzą dla samego silnika , pracują normalnie tylko że głośno .
|
|