| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e30 325] problem ze złożeniem skrzyni biegów
Sławek87 - 2008-02-18, 11:54 Temat postu: [e30 325] problem ze złożeniem skrzyni biegów Witam, mam mały problem ze złożeniem skrzyni w moim 325. Chodzi o ustawienie wałków do zmiany biegów z kulkami będącymi w tylnej części obudowy. Jak bym tego nie składał to potem nie mogę włączać biegów, a do tego jest wielki problem ze zdjęciem obudowy jak juz to wszystko uda się złożyć, wałki trzymają obudowę. jak to poskładać?... pomóżcie.
Ktoś kto składał kiedyś moja skrzynie chyba nie bardzo wiedział co robi... Tak wyglądał wybierak chwile po wymontowaniu z mojej skrzyni:
[/url]
jak widać zabezpieczenie nie było wbite do końca, przez co wybierak się ukruszył i zostałem tylko z pierwyszym biegiem:-/.
duchX - 2008-02-18, 16:44
POwiem Ci tylko tyle gra nie warta swieczki skrzynia koszt okolo 300 pln raz zabralem sie za skrzynie i poszla pod mlotek potem na alu oddalem i kupilem kilka piw na uspokojenie
Sławek87 - 2008-02-18, 17:13
| x_e_o_n napisa³/a: | | POwiem Ci tylko tyle gra nie warta swieczki skrzynia koszt okolo 300 pln raz zabralem sie za skrzynie i poszla pod mlotek potem na alu oddalem i kupilem kilka piw na uspokojenie |
zgadza sie... tyle ża ja juz kupiłem drugą skrzynie i miałem zamiar ja przełożyć....ale kupowałem w nocy i nie zauważyłem że pęknięty jest kawałek aluminium i nie mogę jej załozyć . dlatego muszę przekładać tylną część obudowy z mojej skrzyni do tej nowej.
|
|