| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Punkty karne 31 :)
--==maly==-- - 2008-02-18, 22:41 Temat postu: Punkty karne 31 :) Jak w temacie miałem 21 PKT już po kursie 3 miesiące temu zmniejszyłem sobie o 6 więc to nie wchodzi w grę. Przy dzisiejszym mandacie (videoradar zresztą pozostałe też) nie połapali się że mam tyle punktów wszystkie dostałem w ostatnie 4 miesiące co zrobić,żeby utrzymać prawo jazdy? Macie jakieś pomysły? Mandat przyjąłem policjant straszył sądem grodzkim przesłuchaniem i karą do 5000zł a ja nie mam czasu na takie akcje. Jeżeli stracę prawko jak dalej wygląda ten proces? Egzamin praktyczny teoretyczny itd?
Rafaellllo - 2008-02-18, 23:05
Po przekroczeniu 24 pkt zabierają Ci prawo jazdy i musisz zdać egzamin teoretyczny i praktyczny. ( oczywiście bez kursu)
Ale trzeba byÅ‚o nie przyjmować mandaty bo jak mówisz ze masz już tamte pomad 4 miesiÄ…ce to dąć sprawe do sadu a ona by potrwaÅ‚a przynajmniej te 2 miesiÄ…ce a wtedy minÄ…Å‚ prawie 6 miesiÄ™cy i mógÅ‚byÅ› iść znowu na kasacje 6 pkt karnych…
JeÅ›li chodzi o koszty postÄ™powania sadowego wyższa okoÅ‚o 100zÅ‚ a nie tak jak policja straszy ze po 1500zÅ‚ i wiÄ™cej… a w sadzie Ci mogÄ… dać najwiÄ™ksza stawkÄ™ z przedziaÅ‚u mandatu sad tez daje mandat z taryfikatora
JeÅ›li chodzi o pkt to oni dopiero po jakimÅ› czasie doliczajÄ… do twojego konta… wiec dopiero za jakiÅ› czas bÄ™dzie miaÅ‚ wszystkie pkt na swoim koncie...
JeÅ›li chodzi o twoja sprawe 31 pkt to po skasowaniu 6 pkt i tak zostaje Ci 25 wiec i tak przekraczasz limit… i tak czy tak kicha…
valdi80 - 2008-02-18, 23:10
Kto zabiera na rok?.....
Jeżeli prawko masz dlużej niż rok i 24 pkt- idziesz na powtórny egzamin (nie po roku, możesz i na drugi dzień, jak się uda z terminem), jak masz krócej i zdobyleś 20 pkt, idziesz na powtórny kurs.
Rafaellllo - 2008-02-18, 23:15
| valdi80 napisa³/a: | | Kto zabiera na rok?..... |
Fakt masz racje zapomniałem... Można odrazu zdawać po zabraniu prawka
Aaaa i jeszcze zapomniałem musisz sie poddać badaniu psychologicznemu...
KAMILOS - 2008-02-18, 23:19
Za punkty nikt nie zabiera na rok. Raczej już nic nie zrobisz dostaniesz pismo ze musisz się udać do wydziału komunikacji, tam dadzą ci skierowanie na egzamin egzamin jest przysipieszony niż normalnie (nie zabieraja prawka!!!) czeka cię egzamin praktyczny i teoretyczny jeśli nie zdasz za pierwszym razem to cofają ci uprawnienia i znowu do wydziału po kolejne skierowanie wtedy musisz oddać prawko, albo wcześnie jak cię policja trafi to ci odrazu zabierają prawko. (Jeździenie bez prawka mandat 500zł i albo samochód na parking policyjny albo musisz załatwić kierowcę jak trafisz na spoko policjantów to dadzą ci dalej jechać).
Niesety tak to wyglÄ…da
| Cytat: | | Aaaa i jeszcze zapomniałem musisz sie poddać badaniu psychologicznemu... |
Nic takiego nie ma
Rafaellllo - 2008-02-18, 23:26
| Cytat: |
| Cytat: | | Aaaa i jeszcze zapomniałem musisz sie poddać badaniu psychologicznemu... |
Nic takiego nie ma |
Prosze...
Link
Fragment z strony
| Cytat: |
W momencie przekroczenia 24 punktów karnych, sporządzany jest wniosek o sprawdzenie kwalifikacji kierowcy. Dodatkowo kierujący kierowany jest na badania psychologiczne. |
KAMILOS - 2008-02-18, 23:34
To dziwne bo mi zabrali ok 2 miesiące temu i żadnych badań nie musiałem robic
Rafaellllo - 2008-02-18, 23:42
| KAMIL E-30 napisa³/a: | | To dziwne bo mi zabrali ok 2 miesiÄ…ce temu i żadnych badaÅ„ nie musiaÅ‚em robic |
Możliwe ja tylko mówię co mi policjant powiedział i co z neta wyczytałem ale jak mówisz ze zabrali Ci i nie było tak to pewnie tak nie jest jak piszą i policja mówi...
Enzo - 2008-02-18, 23:52
Ja bylem w dokladnie takiej samej sytuacji jak kolega
Mialem 21 pkt i dostalem mandat 500zl i 10pkt za przekroczenie predkosci czyli osignalem rowniez 31pkt.
W sumie moglem sprawe skierowac do sadu, sad pewnie uznalby mnie winnym.
Czyli koszty madatatu, plus jakies dodatkowe, ale jest jeden plus... Sad nie moze przyznac pkt karnych
...Ale mandat przyjalem, po jakims miesiacu przyszlo pismo z policji, ze musze oddac prawo jazdy do Urzedu komunikacji...
Jednoczesnie w Urzedzie komunikacji dostalem skierowanie na badania pychologiczne (sa obowiazkowe polegaja w sumie na refleksie) i skierowanie na egzamin (kurs jest nieobowiazkowy)
Za 3 razem zdalem egzamin i prawko odebralem w Urzedzie komunikacji
oto owe pismo:
KAMILOS - 2008-02-18, 23:55
| Enzo napisa³/a: | | ale jest jeden plus... Sad nie moze przyznac pkt karnych |
Własnie że sąd moze przyznać pkt też tak myślałem i nie przyjełem mandatu sąd mi przyznał o 50 zł większy mandat i dostałem pkt.
Przynajmniej mogłeś w tym pisimie swoje dane zamazać
Shreku - 2008-02-19, 07:52
no to Mały czekasz teraz na takie pismo....
Kujon - 2008-02-19, 07:54
| Rafaellllo napisa³/a: | | Ale trzeba byÅ‚o nie przyjmować mandaty bo jak mówisz ze masz już tamte pomad 4 miesiÄ…ce to dąć sprawe do sadu a ona by potrwaÅ‚a przynajmniej te 2 miesiÄ…ce a wtedy minÄ…Å‚ prawie 6 miesiÄ™cy i mógÅ‚byÅ› iść znowu na kasacje 6 pkt karnych… |
bzdura W punktach karnych siedze od prawie 6 lat , tylko wtajemniczeni wiedzą że są punkty względne i bezwzględne, jeśli nie przyjmiesz mandatu, sprawa pójdzie do sądu grodzkiego to choćby trwałą 10 lat a sąd w końcu przyzna że należały ci sie te punkty to i tak pójdziesz na egzamin, tym sposobem można tylko odwlec w czasie egzamin, ale nie uniknąć go.
[ Dodano: 2008-02-19, 06:56 ]
| Shreku napisa³/a: | | no to MaÅ‚y czekasz teraz na takie pismo.... |
a na moim biurku leży stos takich pism, powiem ci Mały że 31 punktów to wynik średni, moi rekordziści dochodzili do 50
kiloff - 2008-02-19, 08:09
| Kujon napisa³/a: | a na moim biurku leży stos takich pism, powiem ci MaÅ‚y że 31 punktów to wynik Å›redni, moi rekordziÅ›ci dochodzili do 50 |
a ja sie glupi dziwilem ze ty pkt karnych nie masz .. ehh ... polska sprawiedliwosc .. ale tak jak kujon pisze - maly - szykuj sie do ponownego egzaminu .. sad daje punkty i to od dnia popelnienia wykroczenia - przynajmniej tego mnie uczono na kursie doksztalcajacym ..
--==maly==-- - 2008-02-19, 09:41
| Kujon napisa³/a: | | Rafaellllo napisa³/a: | | Ale trzeba byÅ‚o nie przyjmować mandaty bo jak mówisz ze masz już tamte pomad 4 miesiÄ…ce to dąć sprawe do sadu a ona by potrwaÅ‚a przynajmniej te 2 miesiÄ…ce a wtedy minÄ…Å‚ prawie 6 miesiÄ™cy i mógÅ‚byÅ› iść znowu na kasacje 6 pkt karnych… |
bzdura W punktach karnych siedze od prawie 6 lat , tylko wtajemniczeni wiedzą że są punkty względne i bezwzględne, jeśli nie przyjmiesz mandatu, sprawa pójdzie do sądu grodzkiego to choćby trwałą 10 lat a sąd w końcu przyzna że należały ci sie te punkty to i tak pójdziesz na egzamin, tym sposobem można tylko odwlec w czasie egzamin, ale nie uniknąć go.
[ Dodano: 2008-02-19, 06:56 ]
| Shreku napisa³/a: | | no to MaÅ‚y czekasz teraz na takie pismo.... |
a na moim biurku leży stos takich pism, powiem ci Mały że 31 punktów to wynik średni, moi rekordziści dochodzili do 50 |
Kujon a jest szansa że zapomną o mnie?
Kujon - 2008-02-19, 10:31
Mały nie zapomną, tyle że skierowanie na egzamin dostaniesz nie wcześniej niż 2-3 miesiące od ostatniego wykroczenia na którym złąpałeś te punkty,
praca - 2008-02-19, 11:01
ja się cieszę, że Ci zabiorą prawko ... może się wreszcie nauczysz jeździć po ulicy ... oczywiście jak już zdasz ponownie prawko
napisz jak już Ci zabiorą, to wyjdę na spacer ze świadomością, że na ulicy jest o jednego debila za kółkiem mniej
MOD: bez takich proszÄ™.
--==maly==-- - 2008-02-19, 11:10
| praca napisa³/a: | ja siÄ™ cieszÄ™, że Ci zabiorÄ… prawko ... może siÄ™ wreszcie nauczysz jeździć po ulicy ... oczywiÅ›cie jak już zdasz ponownie prawko
napisz jak już Ci zabiorą, to wyjdę na spacer ze świadomością, że na ulicy jest o jednego debila za kółkiem mniej
MOD: bez takich proszÄ™. |
Debil to twój stary,że mu się chciało takie coś jak Ty zrobić
MOD: widzę że temat wyczerpany więc zamykam.
Mały - prosiłem ? Po co dajesz się wciągac w takie wątpliwej jakosci gadki ?
|
|