| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Postojowe ale z jednej strony.
Anonymous - 2004-11-23, 21:02 Temat postu: Postojowe ale z jednej strony. Jak w E30 zrobić żeby postojówki zapaliły sie z jednej strony???? Czasem mi się tak robi tylko nie wiem jak
yoshi - 2004-11-23, 21:12
wlacz kierunek i zgas silnik wtedy zapali ci sie postojuwka ze strony kierunku
tak ma wiekszac niemieckich produkcji motoryzacyjnych
Kimbek - 2004-11-23, 21:31
W e21 właśnie też tak miałem jak pisze Yoshi, w e30 przynajmniej u mnie to nie działa
Miki - 2004-11-23, 22:20
| yoshi napisa³/a: | wlacz kierunek i zgas silnik wtedy zapali ci sie postojuwka ze strony kierunku
tak ma wiekszac niemieckich produkcji motoryzacyjnych |
dokladnie w rekinie tez tak mialem ale w e30 juz nie nawet przy wylaczonym silnku migaja mi kierunki
---------------
PS Yoshi witam ponownie
Marcin - 2004-11-23, 22:30
W E21 to norma, nie wiem jak jest w E30.
RAV - 2004-11-23, 22:51
tylko pytanie po co takie ustrojstwo zeby zostawiac pozycje właczone z 1 strony ?
Marcin - 2004-11-23, 23:19
Szczeze mowiac Rav to jest bardzo przemyslane urzadzenie. Zalozmy, ze parkujesz auto na ciemnej ulicy po prawej stronie. Zapalasz wtedy lewe postojowki i jest git bo twoje auto jest widoczne a pobor pradu jest minimalny (duzo mniejsdzy niz gdybys zapalil wszyskie postojowe i mimo woli takze podswietlenie deski rozdzielczej.)
mocry - 2004-11-23, 23:28
| Cytat: | | wlacz kierunek i zgas silnik wtedy zapali ci sie postojuwka ze strony kierunku |
nie wiedzialem o tym... Jutro sprawdze czy u mnie tez tak jest
sebo - 2004-11-23, 23:34
a u mnie wlacza sie to w taki sposob: wylaczyc zaplon wlaczyc kierunek i
jak juz przelozymy galke od kierunkow np na dol czyli kierunek w lewo to galke trzeba pchnac jeszcze do dolu ona nie przeskoczy na nastepna pozycje tylko odbije z powrotem w pozycje wlaczonego kierunku no i w tym momencie pala sie lewe postojowki tak to jest u mnie
duchPW - 2004-11-23, 23:38
trzeba włączyć kierunek trochę mocniej - ten wróci na poprzednią pozycję, ale zostanie zapalona jedna strona pozycji - działa tylko przy wyłączonej stacyje
...no i nie wiem czy dotyczy innych, poza E30 modeli
Marcin e30 - 2004-11-24, 00:05
| sebo napisa³/a: | a u mnie wlacza sie to w taki sposob: wylaczyc zaplon wlaczyc kierunek i
jak juz przelozymy galke od kierunkow np na dol czyli kierunek w lewo to galke trzeba pchnac jeszcze do dolu ona nie przeskoczy na nastepna pozycje tylko odbije z powrotem w pozycje wlaczonego kierunku no i w tym momencie pala sie lewe postojowki tak to jest u mnie |
Musze jutro sprawdzić bo też u mnie nie ma tak jak jest to w rekinach
Marcin - 2004-11-24, 00:07
| piOTer_W napisa³/a: | trzeba włączyć kierunek trochÄ™ mocniej - ten wróci na poprzedniÄ… pozycjÄ™, ale zostanie zapalona jedna strona pozycji - dziaÅ‚a tylko przy wyłączonej stacyje
...no i nie wiem czy dotyczy innych, poza E30 modeli |
Czyli w E30 troszke udoskonalo ten wynalazek w stosunku do E21.
nokerman - 2004-11-24, 07:32
| sebo napisa³/a: | a u mnie wlacza sie to w taki sposob: wylaczyc zaplon wlaczyc kierunek i
jak juz przelozymy galke od kierunkow np na dol czyli kierunek w lewo to galke trzeba pchnac jeszcze do dolu ona nie przeskoczy na nastepna pozycje tylko odbije z powrotem w pozycje wlaczonego kierunku no i w tym momencie pala sie lewe postojowki tak to jest u mnie |
do tej pory to tylko moja 2,5 letnia córcia to potrafiła zrobić , tyle że ona to całkiem inaczej robiła
jak już siedziała za kierownicą to bierze w łapki manetki po lewej od kierunków i po prawej od wycieraczki i energicznie zaczyna wiosłować oczywiście na wyłączonej stacyjce, co prawda nie zawsze jej to wychodziło ale zdziwiony tatuś latał wokoło samochodu i powtarzał: "Jak ty to zrobiłaś, Jak ty to zrobiłaś, Jak ty to ..."
Bo jak ja wiosłowałem to nie mogłem zapalić postojówek po jednej stronie
Pozdro
Człowiek całe życie sie uczy
center - 2004-11-24, 09:26
wow...
kurcze zaraz smigam do autka zobaczyc o co chodzi i z czym to sie pije
sarna1 - 2004-11-24, 10:10
super sprawa mi tez to wlaczyl 2 letni bratanek i zachodzilem w glowe - jak on to wyczarowal
nokerman - 2004-11-24, 10:48
okey
pora na podsumowanie
jak nie wiesz jak to zrobić, posadź tam dziecko
pozdro wszytkim 2latkom
sebo - 2004-11-24, 11:13
tzn ze chyba jestem dzieckiem bo tez to odkrylem przez przypadek bawiac sie manetkami
slawo - 2004-11-24, 12:30
Dziala,dziala z lewej i z prawe tez
Marcin e30 - 2004-11-24, 12:38
hip hip hura u mnie też działa
dzięki wszystkim którzy pomogli
Miki - 2004-11-24, 16:53
| nokerman napisa³/a: | okey
pora na podsumowanie
jak nie wiesz jak to zrobić, posadź tam dziecko
pozdro wszytkim 2latkom |
kto pożyczy 2latka aby powiosłował u mnie w betce
Anonymous - 2004-11-24, 17:44
U mnie opcja że włącz kierunek i zgaś silnik nie działa. Sprawdze tą drugą, a i ja zobaczyłem to przz przypadek jak wysiadałem i walnołem w kierunek to się zapaliły postojówki a potem nie wiedziałem jak to działa.
mocry - 2004-11-24, 19:50
U mnie tez dziala Czego to sie mozna dowiedziec z forum....
|
|