| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - nie chce chodzić, co to może być ??
BARABUS - 2008-02-23, 21:45 Temat postu: nie chce chodzić, co to może być ?? witam mam problem z moim M20B25 w cabrio
auto dałem do lakiernika dokładnie miesiąc temu, wszystko ładnie chodziło, palił od ręki itd
wczoraj odbierałem auto.... i pupa auto nie chodzi jak należy tzn auto odpala, ale dziwnie chodzi, tak jakby raz chodzi a raz nie, jakby na dwa gary a za chwile na wszystkie... nie może utrzymać obrotów i gaśnie, po naciśnięciu gazu gaśnie, jak odpalam z lekkim gazem to nie może sie rozkulać nie wiem co jest grane
podniosłem maskę, i posprawdzałem styki wtyczki na krokowym i coś tam jeszcze, silnik odpalił i chodził... ale dosłownie przez 5 sekund, jak dodałem gazu to tak jakby wstrząs spowodował że coś nie stykło i znowu to samo
co to może być?? co mogło sie stać przez miesiąc postoju ?
wtryski ? chyba raczej nie bo by wcale nie paliła no ni
krokowy ?
czujnik położenia przepustnicy ?
przepływka ?
.... nic więcej nie przychodzi mi na myśł
dodam tylko zeby nie było głupich uwag, lakiernia do której oddałem auto to porządny zakład, także wykluczam możliwość kacenia auta, a tym bardziej jazdy bo jak można jechać autem totalnie rozebranym bez szyb, dachu itd.... no i to jest automat więc też katowanie odpada, jedynie co to może jakaś przygazówka na postoju ale i w to wierzyć mi sie nie chce
jezierek - 2008-02-23, 21:48
zgadaj z tym Panem Antonio 1800021 magik nad e30 u kolegi bylo to samo postali chwilke i auto paliło jak nalezy
Gasper - 2008-02-23, 21:56
moja e30 jak wróciła od lakiernika miała przez chwilkę podobne objawy - dziwnym trafem zniknęła benzyna z baku Ja bym jednak jeszcze posprawdzał kable WN, czy czasem na stykach nie zaśniedziały
slawo - 2008-02-23, 21:58
dla mnie wyglada na przeplywke...lub komputer
casus maximus - 2008-02-23, 22:22
tem mialem problem po wyjezdzie od lakiernika z poprzednim m20b20 5er. lapal lewe powietrze.
Miro - 2008-02-23, 23:51
Po prostu e30 nie lubi lakierników...
slizg - 2008-02-24, 00:47
sprawdź przekaźniki obok przepływki...
maaaad - 2008-02-24, 11:45
A wtyczki od wtryskiwaczy?
Może sprawdź jeszcze takie okrągłe gniazdo znajdujące się na dole, po lewej stronie silnika. Idzie tam zasilanie wtrysków, może nie styka albo coś?
ubott - 2008-02-24, 11:53
objawy typowe dle lewego powietrza wiec sprawdz gume przeplywki i odme idaca do dekla zaworow
pozdro
jankess - 2008-02-27, 23:03
a jak sprawdzisz przepływkę i czy jest paliwo i dalej nie będzie działać to ja stawiam na SONDE! u mnie w pewnym momencie zalewała 4 cylindry, objawy takie same.
BARABUS - 2008-02-28, 08:33
witam, wstępnie doszedłem do wniosku ze przyczyną takiego zachowania jest zmiażdżony przewód idący od regulatora ciśnienia paliwa do kolektora ssącego, przewód ten był chyba za długi i się przypiekł o pokrywę zaworów, przez co się osłabił i w wyniku podciśnienia sam się zaciągnął i zamknął przepływ
niestety nie miałem innego na wymianę i trudno ocenić czy to to tak czy siak auto już chodzi tylko jak dodaje gazu to się dławi
Gepard - 2008-02-28, 09:24
jezeli nie jest przeciety to raczej nie poczol bys roznicy, Sprawdz gume od przeplywki mialem malutkie pekniecie od spodu i auto zachowywalo sie niemal identycznie.
Rafał - 2008-02-28, 09:28
obys mial racje
lewego powietrza szuka sie za pomoca spraju do rozruchu dizli w ciezkich warunkach "autostart" psikasz w okolicach dolotu i jak obroty wzrosna -preparat zostal zassany do kolektora przez nieszczelnosc
BARABUS - 2008-03-05, 18:12
.... zagadka rozwikłana, komputer zalany wodą , pan lakiernik chyba tak sumiennie umył samochód po lakierowaniu że zalał komputer wodą !
przejrzałem już wszystko, ręce mi opadły bo aż niemożliwe żeby nagle coś mogło sie zepsuć, nie wierzę w cuda ! no i na koniec mówię sobie że jeszcze kompa nie sprawdziłem... a ze mam brata M20 pod ręką bo to mówię sobie że sprawdzę na kompie brata, wykręcam mojego kompa a tu woda mi na kolana się leje
... bez komentarza, pewnie już go szlak trafił , na szczęście znalazłem na allegro taki sam z końcówką .... 153 za 70zł, stary suszę, ale wątpię żeby był ok, a w zapasie sie przyda,
slawo - 2008-03-05, 20:06
przykro mi ze jednak mialem racje
powiedz mi tylko...........jakim cudem On go zalal woda???????
przeciez komp jest pod deska!!!!!
BARABUS - 2008-03-05, 20:15
| slawo napisa³/a: | przykro mi ze jednak mialem racje
powiedz mi tylko...........jakim cudem On go zalal woda???????
przeciez komp jest pod deska!!!!! |
wiesz ze nie mam zielonego pojęcia, fakt że przedniej szyby nie było, ale tak czy siak to prawie niemożliwe
kamil.k - 2008-03-05, 21:05
pewnie zalał sie za twojej kadencjii a raczej na pewno
BARABUS - 2008-03-05, 21:07
| kamil.k napisa³/a: | pewnie zalaÅ‚ sie za twojej kadencjii a raczej na pewno |
mało prawdopodobne, bo auto było na chodzie jak je oddawałem, a jak odbierałem to nie chciało chodzić
kamil.k - 2008-03-05, 21:30
| BARABUS napisa³/a: | | kamil.k napisa³/a: | pewnie zalaÅ‚ sie za twojej kadencjii a raczej na pewno |
mało prawdopodobne, bo auto było na chodzie jak je oddawałem, a jak odbierałem to nie chciało chodzić |
a przed oddaniem sprawdziłes czy nie bylo w nim wody bo to ze silnik chodzil to nic nie znaczy
|
|