| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E32 problem z ogrzewaniem tzn. grzeje na max...
ukaszek - 2008-02-24, 16:21 Temat postu: E32 problem z ogrzewaniem tzn. grzeje na max... Cześć wszystkim mam taki mały kłopot z ogrzewaniem że cały czas grzeje na max chodzi o temperature a nie nawiew, nie raguje na regulacje temp. dodam że panel klimatronik, co do wentyli to działają sprawdzałem na krótko, ale prąd do nich nie dochodzi są same minusy, i pompa wymuszająca cały czas chodzi, co sie stało ma ktoś pomysły.
Panel sterujący oczywiście podmieniałem i to samo sie dzieje.
slawo - 2008-02-24, 18:16
kolega mial ten sam problem i winne byly elektroyzawory
Sosen - 2008-02-24, 18:42
mam taki zawór, jak będziesz zainteresowany to pisz.
pozdro
Sosen
sherifff - 2008-02-24, 19:46
temat z ogrzewaniem przerabiałem u siebie w e34, i też wina leżała po stronie elektrozaworów
pmirekbmw - 2008-02-25, 19:11
| sherifff napisa³/a: | | temat z ogrzewaniem przerabiaÅ‚em u siebie w e34, i też wina leżaÅ‚a po stronie elektrozaworów |
ja też mam problem w e34 z ogrzewaniem a mianowicie wersja bez klimy po stronie pasażera moge wyłoczyc ogrzewanie a po stronie kierowcy raz tek a nieraz nie.
Sosen - 2008-02-25, 21:46
mam 2 takie zawory hehehe
ukaszek - 2008-02-28, 19:32
Dzięki Sosen za propozycje, ale dzisiaj dostałem te zawory od kolegi jutro montuje i dam znać czy pomogło, Dzięki za pomoc wszystkim.
Rafał - 2008-02-28, 22:52
e36 i prawdopodobnie inne modele maja tak skonstruowane elektrozawory ze w stanie spoczynkowym czyli gdy nie jest na nie podawane napiecie sa otwarte i woda moze przez nie przeplywac
wiec:
jesli stale masz goraco w kabinie prawdopodobna przyczyna jest przerwanie obwodu elektrycznego cewki moze to byc spowodowane brakiem zasilania lub przerwaniem uzwojenia solenoidu
jednak najczesciej zawory sie poprostu zacieraja, mozna go rozebrac i wyczyscic ale raczej nie warto bo ciezko zlozyc
ukaszek - 2008-03-01, 16:30
Zawory zmienione i dalej to samo , grzeje jak wściekły, ale udało się zlokalizować usterkę to znaczy uszkodzony był sterownik ogrzewania, panel sterujący i zawory jednak działały, po podmianie sterownika wszystko wruciło do normy.
Także możemy zamknąć temat...
Pozdr. i dzięki wszystkim za pomoc...
|
|