| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - ciężki SWAP w e28...
Melis - 2008-02-25, 17:05 Temat postu: ciężki SWAP w e28... Witam!
Interesuje mnie odpowiedz na nurtujace mnie od dłuższego czasu pytanie...
Czy bardzo ciezko byłoby przerobic e28 2.4td skrzynia automat na 2.5e w manualu???
Czy jest to jakosc w miare wykonalne bez mega sprzetów i wiedzy? Jak duzo z tym problemów by było???
Dodam ze jesli juz "udałoby mi sie"... kupiłbym tez druga cała e28 na czesci, ale czy musiala by byc eta?
prosze o jak najdokładniejsza odpowiedz...
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2008-02-25, 21:11 ]
kurde nic sie nie rusza to moze po mału... kto co wie niech pisze nawet tylko od strony technicznej i nie konkretnie ten model musi być...
Sosen - 2008-02-25, 22:11
No potrzebujesz skrzyni biegów (najlepiej z całym mechanizmem zmiany biegów), wał też może być inny w automacie, pedały od manuala, cały silnik z osprzętem czyli z komputerem wiązką, czujnikami itp, nie wiem jak sprawy paliwowe, bankowo jest jeszcze trochę gratów do wymiany lub delikatnego przerobienia, ale z podstawowym zapleczem techniczny jeśli jest w Tobie trochę zapału to mając w telefonie numer do PUZ'a jesteś w stanie to zrobić
Melis - 2008-02-26, 07:56
Mam silnik ze skrzynia, czujnikami, wiazką przy nim, chłodnica itd... od E30 a wiazka elekto podejdzie co jest w samochodzie? chodzi mi dokładniej o komputer itd... bo chyba nie musiałbym zmieniac jej w wnetrzu? z tego co wiem to niektórzy do e30 z m21 władali m50 wiec tu nie bedzie za bardzo problemów np z racji tego ze to automat?
A jak to wyglada ze strony formalnej w urzedzie komunikacji???
Hmmm widze kolego sosen że może łatwiej byłoby wziac od Ciebie cała skrzynie z pierdołami i podłaczyc ja do tego silnika i pozostawić w automacie co?...
Warto czy nie warto zmieniac na manual? tzn wolałbym zeby była manual, ale jak mam sie babrac i cos ciac i kombinowac pod góre to lepiej niech zostanie automat...
Sosen - 2008-02-26, 10:53
Zrób jak uważasz, ale ja osobiście bardzo polubiłem automaty, a dodatkowo charakter ety bardzo dobrze pasuje do charakteru automatycznej skrzynki...
Jakby co to moja skrzynka działała bardzo elegancko.
pozdro
Sosen
Melis - 2008-02-26, 14:31
wiem wiem ze automat to fajna sprawa bo jezdziłem... długo
eta faktycznie dobra bo ma duzy moment itd. Tym bardziej ze to auto nie ba byc od katowania i ostrj jazdy wrecz przeciwnie... do 80 km/h...
Napisz mi kolego na PW cene całej skrzyni z wszystimi potrzebnymi pierdołami jakie musze miec... do tego bo dałem sobie czas do konca tygodnia na podjecie decyzji... wiec jesli cena bedzie zadowalajaca moze sie podejme tej szalonej akcji...
Stammek86 - 2008-02-26, 17:29
Jak by co to ja mam też skrzynie automatyczna na sprzedaż 4HP22 (sport,economy.321)
jeszcze jezdzi w moim cabrio wiec mozna sie przejchać i zobaczyć jak działa a działa idealnie
Melis - 2008-02-26, 23:31
kurde chyba musze odpuścic temat... chodziło o to że wiem gdzie jest ta pierwsza beemka mojego ojca od której wszystko sie zaczeło (stad ten opis) i miałem okazje obejrzec ja z bliska... i chyba musiałbym walić w nia cała kase przez dwa- trzy lata żeby doprowadzic ja do taiego stanu jaki był i bym chciał... normalnie mam gula w gardle jak ja teraz widze w takim stanie...
|
|