BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Wypadek ferrari w wawie, zginął mój kolega...

Łukasz - 2008-02-28, 09:26
Temat postu: Wypadek ferrari w wawie, zginął mój kolega...
http://wiadomosci.onet.pl/1700909,11,item.html

zginął mój kolega z działu Moto z Super Expressu - Jarek Zabiega, dzięki któremu mogłem pojeździć różnymi super autami....Straszne, nie mogę uwierzyć...

Zientarski przeżył....

sybir - 2008-02-28, 09:31

Tu jest więcej o tym wypadku
http://www.tvn24.pl/0,1540463,wiadomosc.html
sie ma

Rafał - 2008-02-28, 09:35

a wczoraj na żwirki jakis kolo wjechal pod kolumne samochodów z kaczynskim
ale nie trafił

tez smutna srawa :<

Kujon - 2008-02-28, 09:45

tragiczny wypadek ,na zdjeciach widać że z samochodu zostały strzępy , prędkość musiałbyć niemała, sam jeździłem Ferrari 360 , szatański samochód :!:
Kosa - 2008-02-28, 10:25

to miejsce gdzie walnął zientarski to chyba jest dosyc znane z wypadkow, jest tam jaka mulda i przy wiekszych predkosciach wlasnie wyrzuca auto z drogi :evil: ?? ale 200km/h to przesada

dlaczego dal sie tak poniesc ?

slawo - 2008-02-28, 10:35

Kosa napisa/a:
to miejsce gdzie walnął zientarski to chyba jest dosyc znane z wypadkow, jest tam jaka mulda i przy wiekszych predkosciach wlasnie wyrzuca auto z drogi :evil: ?? ale 200km/h to przesada

dlaczego dal sie tak poniesc ?

kazdego z nas czasami ponosi
nie osadzajmy poki policja nie wypowie sie na ten temat,bo opowiadania swiadkow jakos malo sa wiarygodne

--==maly==-- - 2008-02-28, 10:51

W tym samym miejscu zginęło jakiś czas temu dwóch kolegów właścicieli E-36 kto był na blokadzie pamięta.
http://youtube.com/watch?v=yLzD7xRnvJM

MAJSU - 2008-02-28, 10:56

Założe się że winą znowu była ta "hopka" a tych śmieci z zarządu dróg miejskich powinni za jaja powiesić na Pałacu Kultury :x
kiloff - 2008-02-28, 11:12

a ja chcialbym poruszyc inna kwestie :

jakby to wy#$%@#$5 dwóch młodych chłopaczków w jakimś zardzewiałym E36 co dopiero zrobili prawo jazdy to odezwałyby sie glosy TYLKO i wyłącznie ze jechali za szybko, a na interi pojawil by sie jeszcze ogromny napis: "zabójca w BMW" z mnóstwem zdjęć w jak najdrobniejszych szczegółach pokazujących wypadek, natomiast jak taki wypadek zdarzył sie znanemu dziennikarzowi motoryzacyjnemu to słychać tylko :"źle wyprofilowana droga" ..

sybir - 2008-02-28, 11:16

Cyt. z BKP, Basti735
"Z pewnego źródła wiem to...
Z grona Top Gear:
"Maciek jest wlasnie operowany, niestety ma polamane wszystkie konczyny, w 3 miejscach kregoslup, zmiazdzone organy, przemieszczone pluca, watrobe w czesciach..."
koniec cyt.
sie ma

miroll - 2008-02-28, 11:18

Zientarskiego lubie, ale "pokozoł" tym razem ....Nierowna droga nic do tego nie miala... Owszem pomogła ale tutaj bezapelacyjnie zawiodl lacznik miedzy pedalami a kierownica. Skonczy sie to tak ze bedzie powtorka ze sprawy Otylii Jedrzejczak.
MAJSU - 2008-02-28, 11:22

miroll napisa/a:
Zientarskiego lubie, ale "pokozoł" tym razem ....Nierowna droga nic do tego nie miala... Owszem pomogła ale tutaj bezapelacyjnie zawiodl lacznik miedzy pedalami a kierownica. Skonczy sie to tak ze bedzie powtorka ze sprawy Otylii Jedrzejczak.

Nie porównuj tego do wypadku Otylii bo tam droga w najmniejszycm stopniu nie zawiniła...

Bajka - 2008-02-28, 11:27

3 dni temu była 2ga rocznica śmierci Łynia, za kilka dni będzie 2ga rocznica śmierci Szakala - chłopaków, którzy zginęli przez hopę. Blokada Puławskiej sprzed dwóch lat miała na celu zmuszenie ZDMu, żeby zlikwidował hopę, ZDM nie zrobił nic. Wg planu remontu Puławskiej za dwa miesiące nie będzie po niej śladu, dwa lata za późno.....
slawo - 2008-02-28, 11:28

ktorys z kolei wypadek a zarzad drog ma to w (slownictwo)
owszem duza predkosc......pewnie o wile za duza....
ale ktory to juz raz?
tylko w tym posranym kraju jest to mozliwe
zablokuje w chlolere warszawe.....moze ktos w kocnu cos z tym zrobi!

MAJSU - 2008-02-28, 11:29

slawo napisa/a:

Ja bym się do tego przyłaczył... Praktycznie codziennie tamtędy jeżdżę.

slawo - 2008-02-28, 11:39

MAJSU_WuWuA napisa/a:
slawo napisa/a:

Ja bym się do tego przyłaczył... Praktycznie codziennie tamtędy jeżdżę.

zrobcie jakas akcje, na kazdym forum info - chetnych do blokady nie zabraknie !! !!

kiloff - 2008-02-28, 11:51

slawo napisa/a:
zrobcie jakas akcje, na kazdym forum info - chetnych do blokady nie zabraknie !! !!

i co to zmieni ?

reakcja bedzie taka: zakup kolejnych kilkudziesieciu fotoradarow oraz wideorejestratorow ..

Łukasz - 2008-02-28, 11:59

Bajka napisa/a:
3 dni temu była 2ga rocznica śmierci Łynia, za kilka dni będzie 2ga rocznica śmierci Szakala - chłopaków, którzy zginęli przez hopę. Blokada Puławskiej sprzed dwóch lat miała na celu zmuszenie ZDMu, żeby zlikwidował hopę, ZDM nie zrobił nic. Wg planu remontu Puławskiej za dwa miesiące nie będzie po niej śladu, dwa lata za późno.....

upraszczasz, oni nie zginęli tylko i wyłącznie przez hopę, ferrari też nie rozbiło się tylko przez hopę. P prostu emocje poniosły, a rozsądek zawiódł.

Jacek E30 - 2008-02-28, 11:59

Jak na ironię reklama: "OC w PZU" ...
Bajka - 2008-02-28, 12:07

Łukasz napisa/a:
upraszczasz, oni nie zginęli tylko i wyłącznie przez hopę

Pamiętam jak dziś Łukasz, że dwa lata temu kłóciliśmy się dokładnie o to samo siedząc u mnie w domu... Wiem, że prędkość też zrobiła tu swoje, ale kobieta, która wtedy zabiła Szakala nie jechała 200km/h! Z mojej strony EOT.

Mam tylko nadzieję, że do czasu wyremontowania tego feralnego kawałka Puławskiej nic złego nikomu się w tamtym miejscu nie stanie.

G-R-Z-E-Ś - 2008-02-28, 12:11

Macie racje :!: Łącznik zawiudł :!: Ale nasze drogi tez nie są bez winy :!: Sam też miałem pare lat temu wypadek na wiadukcie przez piękn aswalt był tak sliski ! Spora liczba aut rozbiła sie na tym wiadukcie ! Wkońcu postanowili zmienic nawiszchnię i teraz jest już duzo lepiej !

Takie mamy wspaniałe drogi i tyle :!:

MAJSU - 2008-02-28, 12:13

G-R-Z-E-Ś napisa/a:
Macie racje :!: Łącznik zawiudł :!: Ale nasze drogi tez nie są bez winy :!: Sam też miałem pare lat temu wypadek na wiadukcie przez piękn aswalt był tak sliski ! Spora liczba aut rozbiła sie na tym wiadukcie ! Wkońcu postanowili zmienic nawiszchnię i teraz jest już duzo lepiej !

Takie mamy wspaniałe drogi i tyle :!:

Jezuuuu... Wciskaj przycisk PISOWNIA.

Kujon - 2008-02-28, 12:18

tyle tu ostatnio byłe gadania o testach zderzeniowych itp, więc chyba każdy zdaje sobie sprawe jak szybko trzeba jechać żeby auto sie tak poskładało http://wiadomosci.onet.pl...,0,1,pokaz.html ,jak słysze że to wina "hopki" to mnie śmiech ogarnia, ta rozmowa jest tak bezsensu jak stwierdzenie że najlepiej żeby drogi nie miały zakrętów , bo wtedy auta nie wypadałyby z nich przy 200km/h , ale najważniejsze jest że media mają hot njusa , jak dobrze pójdzie to może i Kaczyński żałobe ogłosi...
southOFheaven - 2008-02-28, 12:27

moze i brak szacunku ale dla mnie to niezle przycwaniakował.. zle wyprofilowana droga nie ma nic do rzeczy.. zwlaszcza gdy leci sie 200km/h w miescie.. brak zdolnosci przewidywania sytuacji= woda zamiast mozgu i tyle.
zmstr - 2008-02-28, 13:00

Może Zientar nie jest bez winy, ale kierowca z takim doświadczeniem i umiejętnościami jak on nie rozbija się przy takiej prędkości tylko z własnej winy (nie mówię tu o kozaczkach, którzy mają prawko od miesiąca a zamykają liczniki na wiejskich drogach, w których więcej jest łat i dziur niż oryginalnego asfaltu), poza tym to nie pierwszy wypadek w tym miejscu, więc coś z tą drogą musi być jednak nie tak ;/
slawo - 2008-02-28, 13:02

zmstr napisa/a:
Może Zientar nie jest bez winy, ale kierowca z takim doświadczeniem i umiejętnościami jak on nie rozbija się przy takiej prędkości tylko z własnej winy

swiete slowa!

jaqub - 2008-02-28, 13:52

['] dla dziennikarza ktory zginal...
zycze tez zdrowia Zientarskiemu...
wg mnie to czysta glupota... jakby lecial przepisowe 50km/h to poza zdjeciami poniszczonego ferrari nie bylo by ofiar... skoro testowali takie auto to mogli pojechac do uleza czy gdziekolwiek indziej...
100% zgadzam sie z KUJONem...

makaveli_e36 - 2008-02-28, 13:56

oni nie testowali,to bylo auta Macka..
Tymon - 2008-02-28, 14:34

Tragedia... zginął młody człowiek :(
Jak czytam wypowiedzi w stylu, że jechał za szybko i że zawiniły łączniki to mi się flaki pzrewracają. Tak jakby każdy jeździł 50km/h i nie przekraczał prędkości ;/

Przerażające jest to, jak młody człowiek "Zientarski" spieprzył sobie resztę życia, kolega na sumieniu, on pewnie jak z tego wyjdzie to i tak będzie z nim nieciekawie ;/

Lipa :(

BADYL - 2008-02-28, 14:35

Sorry ale nie mieszkam w wawie od 3 miesiecy żeby wiedziec ze tam jest niebezpiecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Niedługo to i trasa siekierkowska zamkną bo hopa znowu się robi.

Bajka nic nie zrobili???????Chyba troszke jestes w BŁEDZIE po pierwsze wyremontowali prawa strone jezdni Puławskiej koło Wyścigów (a chyba z tamtej strony pędził kolega),zaznaczyli znakami ograniczenie do 50 km/h i uwaga wyboje.Oczywiscie z lewej storny oprócz znaków nic nie zrobili bo mieli robic remont jak zreszta całej Puławskiej.

Uważam ze to BŁAD ludzki a za błedy sie płaci.

Czy jedziesz Maluchem czy Ferrari śmierć czeka za rogiem.

PS.Dobre samochody są dla ludzi a nie dla tumanów.

PS.Jeszcze brakuje żałoby narodowej.

jaqub - 2008-02-28, 14:46

makaveli_e36 napisa/a:

sorki rzeczywiscie to jego bylo...

kirek napisa/a:
Uważam ze to BŁAD ludzki a za błedy sie płaci.

wg danych z mediow nie mieli zapietych pasow...
to juz chyba mega bezmyslnosc... ja sie lapie ze czasem przeparkowujac auto pod domem (na podjezdzie) zapinam pasy... tym bardziej jesli ktos ma poduche i nie zapina pasow...

ogolny - 2008-02-28, 14:55

Drogi jakie mamy każdy wie ,na pewno jechał tą drogą nie pierwszy raz.Ograniczenie jest w terenie zabudowanym 50km/h ,jakby jechał 100 to pewnie by nic nie było.Zresztą sam często trąbił o rozsądek na drodze i pokazał swoje prawdziwe JA.
Współczuje jemu i jego rodzinie oraz rodzinie zmarłego pasażera. :cry:

BARABUS - 2008-02-28, 14:56

ojjjoj.... ludziska, ciekawe czy wy tak zawsze pasy zapinacie, ciekawe czy wy tak zawsze idealnie zgodnie z przepisami jeździcie

moim zdanie to jest nieszczęście które może przytrafić się każdemu z nas, więc głupie teksty że doświadczony że to i tamto są nie na miejscu, bo kto wie co my sami jutro wywiniemy, powinna to być tylko przestroga dla nas wszystkich, bo nikomu nie życzę takich przeżyć :( , jaki by nie był jest tragedia i trochę więcej szacunku

Kujon - 2008-02-28, 15:00

Człowiek popełnił błąd, człowiek poniesie konsekwencje, szkoda tylko że cena tego błędu była w tym wypadku aż tak wysoka,
Tak nawiasem to jeździłem takim samym Ferrari 360 Modena i trzeba przyznać że mimo iż jest to wersja ferrari dla "ubogich" to samochód robi niesomowite wrażenie, moc , zawieszenie, hamulce nieporównywalne ze zwykłymi usportowionymi samochodami, obecnie do sprzedania jakby ktoś był na kupnie.

BADYL - 2008-02-28, 15:03

BARABUS napisa/a:
ojjjoj.... ludziska, ciekawe czy wy tak zawsze pasy zapinacie, ciekawe czy wy tak zawsze idealnie zgodnie z przepisami jeździcie

moim zdanie to jest nieszczęście które może przytrafić się każdemu z nas, więc głupie teksty że doświadczony że to i tamto są nie na miejscu, bo kto wie co my sami jutro wywiniemy, powinna to być tylko przestroga dla nas wszystkich, bo nikomu nie życzę takich przeżyć :( , jaki by nie był jest tragedia i trochę więcej szacunku

Barabus - to miejsce od LAT SŁYNNE ze swojej nawierzchni jak juz napisałem każdy baran wie ze jest uskok że wynosi,przestroga??Sorry a ile osób ginie w całej Polsce dziennie,zwykłych szaraczków.

Akurat jak mówisz o przepsiach i rozmawiamy to O TYM PRZYPADKU,miejscu zdarzenia - nawet sam osobiscie nie jeżdze lewa strona i wole przychamowac w korku niz ma mi łeb urywac.

slawo - 2008-02-28, 15:06

kiras nie badz takie swiety - mam Ci przypomiec wycieczke do Borska chyba ze dwa lata temu e34 525i????
wszyscy swieci....maja conajmniej 2.5 pod maska i jezdza 40km/h
opanujcie sie - troche litosci!
zawinil - poniesie konsekwencje,kazdego z nas glupota ponosi, jednym sie uda, inni jak Maciej o ile przezyje (oby tak sie stalo) bedzie nosil to brzemie do konca zycia na swoich barkach!

BADYL - 2008-02-28, 15:14

slawo napisa/a:
kiras nie badz takie swiety - mam Ci przypomiec wycieczke do Borska chyba ze dwa lata temu e34 525i????
wszyscy swieci....maja conajmniej 2.5 pod maska i jezdza 40km/h
opanujcie sie - troche litosci!
zawinil - poniesie konsekwencje,kazdego z nas glupota ponosi, jednym sie uda, inni jak Maciej o ile przezyje (oby tak sie stalo) bedzie nosil to brzemie do konca zycia na swoich barkach!

Nie musisz mi przypominać bo doskonale sobie ja często przypominam i nie do Borska a na Majówke 2005 do dzisiaj mam to przed oczyma.

Myśle ze by nie było tej rozmowy gdyby to zginał pan Iksiński w swoim Ferrari,a że słynne nazwiska poraz kolejny wylewamy swoje uh ah eh tak jak wspomniałeś o świetości na drodze.

Każda droga jest niebezpieczna,nigdy nie wiadomo co Nas czeka.

PS.Myślę że powinno się zamknąć temat bo nic nie wniesie do naszego życia oprócz kłótni i wymiany ostrych zdań na forum a kto ma jeździc bez pasów ten będzie nadl jędził,kto nie jeżdzi 50 km/h nadal nie będzie jeżdził 50.

ŻYCIE....

Tymon - 2008-02-28, 15:16

kirek, to po co siejesz zamęt i mówisz jak to Ty jeździsz przepisowo :?:
Temat powinien ju z być dawno zamknięty, bo tak jak pisałem wcześniej, że teksty jak to wszyscy jeździmy przepisowo to można sobie w dupe wsadzić.

BADYL - 2008-02-28, 15:19

Tymon napisa/a:
kirek, to po co siejesz zamęt i mówisz jak to Ty jeździsz przepisowo :?:
Temat powinien ju z być dawno zamknięty, bo tak jak pisałem wcześniej, że teksty jak to wszyscy jeździmy przepisowo to można sobie w dupe wsadzić.

Wyłap moje słowa - czy drukowanymi literami napisać??

Piter_325i - 2008-02-28, 15:31

makaveli_e36 napisa/a:

wg Super Expressu "Pożyczonym, czteroletnim sportowym autem na poznańskich numerach kierował Maciej Zientarski."

ogolny - 2008-02-28, 15:34

Fakt jest taki że jakie są drogi każdy widzi ,i osobiście po polskich drogach nie jeżdże więcej niż 180km/h i to na naszych pseudo autostradach.Trzeba mieć nasrane do łepetyny,zero wyobraźni żeby ciupać ponad 100km/h w terenie zbudowanym.
Proponuje zamknąć temat bo zaraz sie pobijemy :evil:

Kruczek - 2008-02-28, 15:38

dobrze że tylko jakiejś niewinnej rodziny nie zabił jeszcze...
gdyby nie ferarri i nazwisko nikt by nawet o nim nie wspomniał, a tak to wielka gwiazda i wszędzie o Nim głośno.
Życzę mu powrotu do zdrowia, szkoda również drugiego człowieka który zginał, ale za głupotę się płaci, raz się uda, innym razem już nie... czasem tracą na tym tylko niewinni...

Łukasz - 2008-02-28, 15:44

Kujon napisa/a:
Człowiek popełnił błąd, człowiek poniesie konsekwencje, szkoda tylko że cena tego błędu była w tym wypadku aż tak wysoka,
Tak nawiasem to jeździłem takim samym Ferrari 360 Modena i trzeba przyznać że mimo iż jest to wersja ferrari dla "ubogich" to samochód robi niesomowite wrażenie, moc , zawieszenie, hamulce nieporównywalne ze zwykłymi usportowionymi samochodami, obecnie do sprzedania jakby ktoś był na kupnie.

już raz wspomniałeś, że jeździłeś takim autem - fajnie, mamy Ci podesłać kwiaty? Obecnie do sprzedania - jesteś kufa żenujący - w tym topiku zabawiasz się handlem!!!!!!!!!!!!!!

Jarek, który zginął w ten weekend miał świętować swoje 30 urodziny w górach....

biemdablju - 2008-02-28, 15:45

Pracuje obok tego miejsca i czasami tamtedy przejezdzam, wiem jak NIEPRZYJEMNA jest ta hopa delikatnie mówiac. Wcale nie trzeba tamtedy zap!@#$%ać żeby kola stracily kontakt z asfaltem. Nic sie nie zmieni dopóki nie wysypie sie tam jakas rzadowa limuzyna...

rest in peace

735Pawel - 2008-02-28, 15:51

Prawda jest taka ze KAZDY Z NAS jak by dosiadl ferrari to nie opanowal by sie przed sprawdzeniem jak przyspiesza, ile poleci na maxa, itp. Zietarski nie jest bez winy, ale moze nie robmy liczu na chlopaku. Co do naszych "zacnych" drog to mysle ze komentarz jest zbedny...

[*][*][*] dla chlopaka ktory zgina.

MAJSU - 2008-02-28, 15:56

Łukasz napisa/a:
Kujon napisa/a:

już raz wspomniałeś, że jeździłeś takim autem - fajnie, mamy Ci podesłać kwiaty? Obecnie do sprzedania - jesteś kufa żenujący - w tym topiku zabawiasz się handlem!!!!!!!!!!!!!!

Jarek, który zginął w ten weekend miał świętować swoje 30 urodziny w górach....

Dokładnie KUJON... ŻENADA TOTALNA jak się to czyta.

Kruczek napisa/a:
=
gdyby nie ferarri i nazwisko nikt by nawet o nim nie wspomniał, a tak to wielka gwiazda i wszędzie o Nim głośno.
-

I co tak ci z tym źle że tyle ludzi go lubiło i interesuje ich stan jego zdrowia ?

makaveli_e36 - 2008-02-28, 16:04

ja slyszalem z pewnych zrodel ze auto bylo kupione jakis czas temu przez MZ.
ale zreszta co to za roznica...

Yakuzatti - 2008-02-28, 16:04

Szkoda ich, ale kto normalny sypie 200km/h w mieście
Kruczek - 2008-02-28, 16:10

MAJSU_WuWuA napisa/a:

I co tak ci z tym źle że tyle ludzi go lubiło i interesuje ich stan jego zdrowia ?

nie, nie jest mi z tym źle, ale prześcigają się i wypisują różne głupstwa a nie potwierdzone informacje.
Jeśli wyjdzie z tego, powinien ponieść tego konsekwencje, jakaś sprawiedliwość musi być.

mareks - 2008-02-28, 16:14

jak rozbija sie znany/lubiany to wszyscy placza i wspolczuja, jak jakis szarak to nic nie mowia albo ze swir jakis.

szkoda kolesi ale jezeli znal ten odcinek to chyba klepka mu sie odkleila ze taka fura grzal ile wlezie. potestowali sobnie :(

Piotr_1 - 2008-02-28, 16:27

Czasem brak czujności, rozmowa z pasażerem. Też tak ostatnio się zagadałem i rozwaliłem zawieszenie. Zakręt pochylony w złą stronę mi to ułatwił, a także słup centralnie na wyjściu z tego zakrętu, jednak decydującym czynnikiem była rozmowa z pasażerem w trakcie jazdy bokiem. Jeżeli kozaczyć w mieście, to tylko przy małej prędkości poniżej 50kmh. Im większa prędkość, tym wyższy współczynnik debilizmu. Mi też ten współczynnik czasem rośnie, ale jak widzę niektórych, to dziwie się że jeszcze żyją.
Kujon - 2008-02-28, 16:43

Panowie zginął człowiek , drugi go zabił, nazywajmy rzeczy po imieniu ale to jest zwykły morderca , nie bede sie użalał nad jego losem , jak chcecie to stawiajcie mu pomnik i piszcze petycje do kaczyńskiego o żałobe. Temat nic nie wnoszący , już dawno do zamkniecia, a ja sie Łukaszu nie chwale tylko wiem jaki respekt trzeba miec do takiego samochodu, z tym ogłoszeniem może faktycznie przesadziłem ale to nie jest ściema PEACE :) :drunk:
Artur C. - 2008-02-28, 20:18

Auto świeżo z komisu jeszcze nie przerejestrowane - skutki testu opłakane .
Ogromne doświadczenie napewno i obycie z szybkimi autami ale rozwagi zabrakło i nieszczęśliwy zbieg okoliczności.