BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - carsoft 6.1.4 problem z sonda lambda

Rafał - 2008-03-01, 01:15
Temat postu: carsoft 6.1.4 problem z sonda lambda
siema
carsoft wykryl blad

teraz jak to jest ile jest tych lambd w tym silniku 2 czy wiecej i która jest pierwsza?
do tego jescze zrobilem test na pracujacym silniku ale wiele z tego nie rozumiem

link do full foty
http://www.fotosik.pl/sho...4a67a950c9b946c

zna sie ktos na tym ,czy po tych literkach cyferkach mozna wywnioskowac jakies niedomagania?

biemdablju - 2008-03-01, 01:49

Siema Rafał

Moge jedynie potwierdzić że w tym silniku sa 2 sondy, co do cyferek, dla mnie to matrix :?

pozdro

Rafał - 2008-03-01, 11:18

gzies wczoraj przeczytalem jak jakims forum ze m52 ma 3 lambdy wiec cali wydech obmacalem i nic
schematy elektryczne 328 z 97 (jedyne nabardziej zblizone do mojego silnika jakie mam) mowia za tam sa az 4 wiec zglupialem straszne

na razie zadzialalem tak:
wymienilem 1 sonde patrzac stojac przed autem i zaraz znow sie podepne skasuje bledy i zobaczymy

dziwnie jest ze jesli odpinam obydwie sondy to blad tej 2 wyskakuje mi dopiero po pewnym czasie innaczej ka w przypadku np przepliwki poduszki czy innych elementow elektronicznych dzie odpiecie nawet na kilka sekund powoduje zapamietanie bledu w kompie

ide walczyc pozdro

biemdablju - 2008-03-01, 15:27

M 52 ma 2 sondy, 1 sonda na 3 cylindry, kostki od tych sond sa pod plastikiem przykrywajacym cewki i swiece, wymieniles sonde od pierwszych 3 cylindrów,

4 sondy sa w m54 z tego co pamietam

pozdro