BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Prośba o sprawdzenie auta - Toruń

IGI - 2008-03-01, 21:00
Temat postu: Prośba o sprawdzenie auta - Toruń
Witam czy ktoś z torunia sprawdził by mi tą bunię ?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4540234

Miałem po nią dzisiaj jechać ale kumpel który miał jechać ze mną jako drugi kierowca mnie wystawił ...

Auto stoi na ulicy Kołłątaja.

Przyznam szczerze że boję się że to ładny paździerz ...

Na minus

Gaz ...

Auto miało wymieniany silnik 3 tyś km temu i już do sprzedaży ?

W nowym silniku wymienione panewki - może być na plus a może wskazywać że ten nowy też jest syfiasty

Właściciel przyznał że jeden błotnik z tyłu był malowany - ale zapiera się że bezwypadkowa

W środku wstawione kubły od isa - czyli stare były tak zjechane że trzeba było wymienić ?
Wtedy przebieg może być równie dobrze 360 tyś albo i 460 ;) (padnięty silnik też by na to wskazywał)

Brak wspomagania

Klima to fikcja - jest osobno kompresor i chłodnica trzeba samemu zamontować ile jeszcze części brakuje to strach pomyśleć

Bije kiera przy hamowaniu bo tarcze źle przetoczone ... Tylko kto przy cenie tarczy wynoszącej 100 zł daje stare do przetoczenia ?? - ja bym wolał wydać te 200 na nowy komplet ...
Boję się dlatego że nowy właściciel auto kupił, zjeździł i sprzedaje :(

Na plus

Zajebiście wygląda

Ładne kółka

Mtech II

dobry kolor

trochę gadżetów

Wiem że to wszystko brzmi paranoicznie :P ale nigdy więcej nie uwierzę żadnemu sprzedawcy na słowo - jeszcze się nie zdarzyło żeby którykolwiek mówił prawdę a trochę już aut oglądałem ...
Najgorsze że człowiek jedzie kawał, spojrzy okiem i już wkur... ma ochotę wsiadać i jechać do domu nawet bez przejażdżki ...

Tak więc szukam kogoś obeznanego z beemkami kto by dla mnie ją sprawdził, może zrobił jakieś lepsze foty, wnętrza, komory silnikowej :) .

I żeby nie było że jestem jakiś wybredny - moje poprzednie auto kadett gsi nie był wcale idealny jak go kupowałem, ale niestety nie znalazłem do tej pory beemy która by była w przynajmniej porównywalnym stanie :( .

hubabuba - 2008-03-01, 23:38

Mogę się umówić na spotkanie rozpoznawcze, choć mechanika u mnie nie jest mocną stroną to potrafię zobaczyć co dolega i czy jest OK.

Auto jakiś czas temu śmigało, bardzo szybko 3 pasmówką przed moim blokiem. Latało to nie ziemsko wtedy. Sam byłem zainteresowany tym autem, chociaz po tym co zobaczyłem na oczy to kat.

Kolego IGI kojarze Cię tak po za tym z forum R-R w 2003 roku.

IGI - 2008-03-01, 23:58

Jeżeli to by było możliwe to super.
Koleś niestety ma czas w dziwnych porach - dzisiaj sie umówił ze mną na 13, w tygodniu podobno pracuje do 19 i mu nie pasuje.

Bagor - 2008-03-02, 02:28

Klamki i listwy dał w kolor... Drzwi pasażera wyglądają na malowane, jakby inny odcień był. Według mnie nic specjalnego. I za taką cenę ;/