BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [E30} luzy na kole... sworzeń ?

Gr390R - 2008-03-03, 18:16
Temat postu: [E30} luzy na kole... sworzeń ?
Witam! :) Jakiś tydzień temu przednie zawieszenie zaczeło tłuc nie miłosiernie... podjazd pod niziutki krawężnik i takie głuche puknięcia. Dzisiaj podniosłem autko i kołem moge ruszać do środka i na zewnątrz do przodu i do tyłu też lekko chodzi ale nie aż tak. I teraz pytanie czy to są sworznie do wymiany czy może to być coś innego. i jeżeli sworznie to lepiej wymienić wszystkie 4 ?
z góry dzięki za pomoc :spoko:

alexil - 2008-03-03, 19:04

Zajrzyj sobie najpierw pod spód auta, a dopiero później pytaj....Coś się posypało więc i tak będziesz musiał to wymienić, a zawieszenie to nie jest elektryka żeby nic nie było widać.....

Pozdrawiam

BIERNAŚ - 2008-03-03, 19:56

na podnośnik i poszarp wszystko wyczujesz luzy 8-)
Rafał - 2008-03-04, 11:51

a ja proponuje jedz do mechanika niech ci to wymieni bo cos ci sie jeszcze stanie (tfuu..) jak ci sie kola rozjadą
co tu gadac jak nie potrafisz zdjagnozowac to z wymiana tez sobie raczej nie poradzisz

MARAS - 2008-03-04, 13:32

Tłucze jak ruszasz rękami za koło jest pukanie na podniesionym bo nie kumam, jak możesz poruszyć więcej jak 10 mm w każda ze stron bez oporu to znaczy że swożnie sa już wybite i dolne(krótkie) i górne(długie) a moga być wybite końcówki drążków lub nawet same drąki kierownicze ale wtedy auto trudno utrzymać jadąc na wprost bo koła same jadą jak chcą raz zbieżnie raz rozbieżnie... Tez jestem za tym kolego byś pojechał na stację diagnostyczną koszt 30 pln a powiedzą co masz do wymiany.