BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - drgania pedału sprzegła bmw e36 coupe 325i

dawidotcz - 2008-03-05, 02:20
Temat postu: drgania pedału sprzegła bmw e36 coupe 325i
Witam.
Ostatnio zauwazylem,ze w trakcie jazdy kiedy dotkne delikatnie stopa pedalu sprzegla czuje drgania(wibracje).Nie wiem czy to normalne zjawisko,ale martwi mnie to i chce sie upewnic czy tak mozna jezdzic dalej lub cos z tym zrobic.Wiem jedno,ze musze odwiedzic mechanika w celu wymiany sprzegla,poniewaz slizga mi sie kiedy probuje dodac gazu na wyzszych biegach jak 3.Przy spokojnej jezdzie jest ok.Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.

duchX - 2008-03-05, 08:03

No to jedz i wymien to sprzeglo , na co czekasz ?? ?? az spalisz docisk i pokrzywisz kolo zamachowe i zamiast wydac 200 pln na tarcze bedziesz musial robic wszystko i wyjdzie Cie 1000 :evil: :evil: paranoja dobrze ze ze swiecaca kontrolka oleju nie jezdzisz juz tydzien

a zapomnialem Ty masz dwumasowe kolo jeszcze lepiej :)

dawidotcz - 2008-03-05, 12:14

usterka pojawila sie calkiem niedawno jakies 5 dni temu.sprzeglo zmieniam w przyszlym tyg.wiem ze takich spraw sie nie lekcewazy.
Rafał - 2008-03-05, 22:36

dawidotcz napisa³/a:
iedy dotkne delikatnie stopa pedalu sprzegla czuje drgania(wibracje)

słoneczko docisku lub/i łozysko wysprzeglika
dawidotcz napisa³/a:
slizga mi sie kiedy probuje dodac gazu na wyzszych biegach

i tarcza srzegla na dokladke

ostatnio za zestaw bodajze ferodo do m42 zaplacinem 80 funtów szterlinów :D

jezdzic mozna i tak jak napisal przedmowca trzeba sie liczyc z wiekszymi kosztami naprawy
i tym ze niedlugo po prostu nie ruszysz z miejsca

dawidotcz - 2008-03-05, 23:47

rozumiem,ze taki komplet jaki przedstawiam tu http://moto.allegro.pl/item313007459_luk_zestaw_sprzegla_bmw_e36_e34_e39_2_5tds_2_4.html

oraz jak napisal Rafal -słoneczko docisku lub/i łozysko wysprzeglika.to wazne.niestety jeszcze na dwa dni potrzebuje to auto i odstawiam do mechanika.jezdze tym autem naprawde ostroznie bo zdaje sobie sprawe iz te rzeczy sa do wymiany.dzieki za pomoc...acha Rafal--fajny sedanik:))pozdr

Rafał - 2008-03-06, 11:44

dawidotcz napisa³/a:
ozumiem,ze taki komplet jaki przedstawiam tu http://moto.allegro.pl/it...2_5tds_2_4.html

no dokladnie taki komplecik

dawidotcz napisa³/a:
acha Rafal--fajny sedanik:))

:D :D :D