BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [E36] zanikajacy licznik przebiegu

Carlito - 2008-03-09, 22:03
Temat postu: [E36] zanikajacy licznik przebiegu
Od dłuższego czasu borykam się z problemem związanym z licznikiem przebiegu - mianowicie dolna połowa wyświetlacza nie świeci. To znaczy świeci ale mniej więcej przez 1-2km na 50km po przejechaniu 25-30km po czy m dolna połowa ponownie gaśnie.

Da się z tym żyć ale... sami się domyślacie. Wyjąłem dziś licznik z nadzieją, że może coś naprawię - za namwa jednego z kolegów z forum - podociskać grubą igła taśme od wyświetlacza w miejscu łączenia z płytą główną zegarów. Sęk w tym, iż ciężko dostać się do takowej taśmy - w ogóle jej tam nie widać. Na wszelki wypadek wymieniłem dwie żaróweczki znajdujące się na spodzie wyświetlacza ale efekt ten sam.

Proszę o pomoc i sugestie - najchętniej inne niż: 'na allegor zegary kosztują 150 zeta'

Z góry dzięki,
Carlito

Rafał - 2008-03-09, 22:10

Carlito napisa³/a:
wymieniłem dwie żaróweczki znajdujące się na spodzie wyświetlacza ale efekt ten sam

a sa sprawne ?

Carlito napisa³/a:
za namoa jednego z kolegów z forum - podociskać grubą igła taśme od wyświetlacza w miejscu łączenia z płytą główną zegarów

tam jest elastomer a nie tasma
pod LCDkiem

Carlito - 2008-03-09, 22:16

Żaróweczki na bank sprawne, te ktore podmienilem tez sie okazaly sprawne.

Czemu wiedzialem, ze Rafal sie odezwie? Po cichu na to liczylem :) Sugerujesz jakis sposób rozwiązania tematu?