| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E32]Dziwne zachowanie skrzyni automatycznej 4hp22
kafarek - 2008-03-13, 21:01 Temat postu: [E32]Dziwne zachowanie skrzyni automatycznej 4hp22 Dzisiaj przydarzyła mi się dziwna awaria skrzyni automatu w mojej 7-er. E32 735iA 4hp22
Otóż stałem dość długo w korku poruszając się o 5m przez ~45 minut. Potem wyjechałem z korka na trasę i po postoju na światłach automat nie chciał dać biegu wyżej niż 1. :O Normalnie na każdym trybie leciał do odcinki, ale na 2 nie wrzucił. Co dziwne, przy odcince miałem 70km/h. Troszkę dziwne co nie? Nie działały biegi 2,3,4. Wsteczny działał prawidłowo, jedynka też. Spinając 2 czy 3 i tak nie przełączał wyżej. Tylko 1 do końca i koniec. Na "D" to samo. Wyłączyłem silnik, uruchomiłem ponownie i dalej to samo... Po 3 uruchomieniu biegi pojawiły się niczym Fenix z popiołów 8/ 8/ 8/ . Myślę sobie cuda jakieś, albo olej się zagrzał... No ale mam chłodnice oleju skrzyni, a od korków minęło spokojnie 10 minut jadąc po trasie. Więc co to może być? Jutro sprawdzę stan oleju, ale nie mam wycieków, więc to chyba nie to
Macie jakieś pomysły? Dodam, że teraz jest wszystko ok, a zjawisko wystąpiło tylko raz.
lagadula - 2008-03-17, 19:39
Sprawdziłeś ten olej ? Jaki stan ? Jak wygląda ?
|
|