| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e36] problem ze sprzęgłem
pudo - 2008-03-29, 18:34 Temat postu: [e36] problem ze sprzęgłem witam, ostatni raz jeździłem autkiem w środę i wszystko było ok, dzisiaj chciałem ruszyć i straciło mi się sprzęgło, pedał leciutko bez oporu idzie do podłogi i nic się nie dzieje, wiecie co to może być, pomocy
Rafał - 2008-03-29, 20:02
zapowietrzony/uszkodzony uklad hydrauliczny poruszajacy sprzeglem
powód
-nieszczelny uklad sie zapowietrzyl (sprawdz poziom plynu hamulcowego w zbiorniczku)
-padl cie którys z silowników
jesli sam do tego nie doszedles male szanse ze sobie z tym sm poradzisz
pudo - 2008-03-29, 22:34
| RafaÅ‚ napisa³/a: | | jesli sam do tego nie doszedles male szanse ze sobie z tym sm poradzisz |
dzieki za słowa otuchy
sam do tego nie doszlem bo to moje pierwsze bmw, we wszystkich wcześniejszych autach miałem linke
RoboCop - 2008-03-29, 22:50
kumpel miał taką samą sytuacje w Audi - siłownik sprzęgła.
Rafał - 2008-03-29, 23:44
| pudo napisa³/a: | dzieki za sÅ‚owa otuchy |
luzik
masz tu rysunek jak to wyglÄ…da
http://www.realoem.com/bm...059&hg=21&fg=10
uklad jest banalnie prosty ale ciezko sie dam do czegos dostać
generalnie zawsze mozesz wejsc pod samochod i zerknac czy gdzies saczy sie plyn hamulcowy
przewod hydrauliczny zaczyna sie pod serwem hamulcowym a kończy na wysprzegliku po prawej stronie skrzyni biegów
nalezalo by wykrecic wysprzeglik ze sprzyni i tez go obejzec jesli nie gubi plynu to raczej jest caly wtedy nalezalo by wymienic sama pampe pod pedalem
ciezo sie do niej dobrac a jescze ciezej odpiÄ…c od wezyka pod puszka serwa
zaleznie od rocznika wystepuja 2 rodzaje pomp
-plastikowa laczona z przewodem na przetyczke
-metalowa z wkrecanym przewodem
generalnie zacznij od sprawdzenia czy poziom plynu hamulcowego w zbiorniczku opadl ponizej wlotu takiej niebieskiej rurki
pozdro
pudo - 2008-03-30, 00:28
jutro niedziela to nie będę nic grzebał przy tym, w poniedziałek rano zerknę i podzielę się spostrzeżeniami
[ Dodano: 2008-03-31, 13:04 ]
no to tak, sprawdziłem zbiorniczek z płynem hamulcowym i jest poniżej MIN (znacznie niżej niż niebieski wężyk), podniosłem auto i faktycznie po skrzyni kapał płyn, w miejscu gdzie łączy się wysprzęglik ze skrzynia widać że przylegająca ścianka skrzyni jest wymyta do czysta od płyny (reszta zakurzona więc rzuca się w oczy)
|
|