| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Czarna Lista - Kolejny oszust internetowy - nowy sposób
yoshi - 2008-04-03, 20:34 Temat postu: Kolejny oszust internetowy - nowy sposób UWAGA NOWY SPOSÓB
Kupujący towar wysyła nam skan przelewu bankowego pocztowego - taki różowy druczek - oczywiście "odcinek dla wpłacającego" z pieczątką z dzisiejszą datą, sprzedawca widząc skan, wysyła towar i czeka, aż kasa wpłynie, a kasa nigdy nie dociera
po dokładnym obejrzeniu skanu okazuje się ze pieczątka jest nieudolnie wklejona w Pait'cie
UWAGA, nie wysyłajcie towaru zanim kasa nie wpłynie do was na konto
Miałem właśnie taką sytuację, z tym że nie wysłałem towaru bo był bym 400zł w plecy
Pawel735 - 2008-04-03, 20:57
Faktycznie po dokładnym przeanalizowaniu tej pieczątki ewidentnie wygląda na fotomontaż.
Skąd się bierze tyle zła dzisiaj w ludziach ?
Kruczek - 2008-04-03, 21:04
nie wiem jak inni, ale od samego początku moich przygód z allegro nie przyjmowałem takich skanów.
Wolę poczekać dzień i zobaczyć te pieniążki na koncie niż na jakimś skanie
jaqub - 2008-04-03, 21:11
a moze wyslij mu ziemniaka przesylka za pobraniem np za 10pln
lysy174 - 2008-04-03, 21:54
| jaqub napisa/a: | a moze wyslij mu ziemniaka przesylka za pobraniem np za 10pln |
Popieram
Jesli jeszcze nie zalatwiles tej sprawy to ja proponuje zebys wyslal mu czy ziemniaka czy cokolwiek innego
Niech mysli ze trafil na oszusta i niech sobie pluje on w brode a nie ty
Yakuzatti - 2008-04-03, 22:06
Ale palant z tego gościa... podrabia pieczątki nie mając ani grama pojęcia jak i czym to się profesjonalnie robi.
Dobrze yoshi, że trafiłeś na amatora, ale muszę potwierdzić Twoje zdanie: NIE WYSYŁAJCIE TOWARU DOPÓKI KASA NIE DOJDZIE
PiotrekE30 - 2008-04-03, 23:55 Temat postu: :) to tam jest adres do tego cwaniaczka ? to zbieramy ekipę i jedziemy do niego w odwiedziny , może się ucieszy ...
yoshi - 2008-04-04, 00:17
| jaqub napisa/a: | a moze wyslij mu ziemniaka przesylka za pobraniem np za 10pln |
chyba tak zrobię bo od codziennie do mnie pisze na GG czy wysłałem towar
Cypisek - 2008-04-04, 08:39
| yoshi napisa/a: | | jaqub napisa/a: | a moze wyslij mu ziemniaka przesylka za pobraniem np za 10pln |
chyba tak zrobię bo od codziennie do mnie pisze na GG czy wysłałem towar |
Jak nic nie wyjdzie z wysyłania zmieniaka, to napisz że kasa doszła na konto i jutro wysyłasz paczkę, to się gość zdziwi
Mauser - 2008-04-04, 09:12
no a w paczce można wysłac . . . . hmmmm . . . . pomysłów każdy pewnie ma kilka. . . .
Belisama - 2008-04-04, 09:54
Próba wyłudzenia 400 zł to już karalne zgłoś do allegro, a kolesiowi napisz, że paczkę wysłałeś , albo prześlij to to jego banku konto zamazał wprawdzie ale oznaczenia banku nie
Łukasz - 2008-04-04, 10:02
co za H.........
Cypisek - 2008-04-04, 10:11
| Belisama napisa/a: | albo prześlij to to jego banku konto zamazał wprawdzie ale oznaczenia banku nie |
To są dane Yoshiego, kolo robił wpłatę na poczcie.
kuzyn - 2008-04-04, 10:35
| yoshi napisa/a: | | jaqub napisa/a: | a moze wyslij mu ziemniaka przesylka za pobraniem np za 10pln |
chyba tak zrobię bo od codziennie do mnie pisze na GG czy wysłałem towar |
napisz mu że jadą już do niego listonosze
granatowym VW transporterem...
w kominiarkach i z MP5
MAJSU - 2008-04-04, 10:46
hehehe Ja bym mu wysłał buraka za pobraniem
BADYL - 2008-04-04, 11:19
A ja bym mu wysłał klocka w foli zawinietego
Belisama - 2008-04-04, 11:23
| Cypisek napisa/a: | | Belisama napisa/a: | albo prześlij to to jego banku konto zamazał wprawdzie ale oznaczenia banku nie |
To są dane Yoshiego, kolo robił wpłatę na poczcie. |
no fakt mój błąd,
Łukasz - 2008-04-04, 12:17
| kirek napisa/a: | A ja bym mu wysłał klocka w foli zawinietego |
Zaawsze wiedziałem, że lubisz te sprawy
Złoty deszcz itp.
P.S LEGO?????
jaqub - 2008-04-04, 20:48
a tranzakcja poszla przez czy poza alledrogo?
jesli przez to spacerek na komende
jesli nie to ja bym wyslal (nawet stracil te 10pln na wysylke!):
| Łukasz napisa/a: | kirek napisał/a:
A ja bym mu wysłał klocka w foli zawinietego
Zaawsze wiedziałem, że lubisz te sprawy
Złoty deszcz itp. |
tylko ze bez folii... nazbieralbym troche towaru ze skwerku gdzie pieski wychodza i dolozyl cos od siebie... full pudlo (odpowiadajace rozmiarom drukarce zeby kolo sie nie zczail )
lesiek - 2008-04-05, 11:46
| lysy174 napisa/a: | | jaqub napisa/a: | a moze wyslij mu ziemniaka przesylka za pobraniem np za 10pln |
Popieram
Jesli jeszcze nie zalatwiles tej sprawy to ja proponuje zebys wyslal mu czy ziemniaka czy cokolwiek innego
Niech mysli ze trafil na oszusta i niech sobie pluje on w brode a nie ty |
Nie wiem czemu, ale nasuneło mi sie na myśle zeby wysłać gosciowi kupę, ucieszy sie ....
Sory, nie doczytałem do konca tematu
Kruczek - 2008-04-05, 15:23
napisz mu maila, dziekuję wpłata została zaksięgowana, towar wysłany.
Weź blankiet z poczty i zrob takiego wała jak on niech sie cieszy
Gasper - 2008-04-05, 15:56
ja bym się jeszcze pokusił o mały ładuneczek aktywowany przez otwarcie paczki. Taka mała petarda, coś jak "ACHTUNG". Trzeba by pomysleć nad jakimś zapalnikiem Chciałbym zobaczyć chłopaka minę po otwarciu "bombonierki"
Pietrek - 2008-04-08, 13:23
Wyślij mu zdjęcie drukarki Albo weź cegłe i napisz na niej CANON albo HP
Notek - 2008-07-05, 15:39
Kradzież lub oszustwo na sumę powyżej 200 zł jest przestępstwem, i to ściganym przez prokuraturę. Problem polega na tym, że abyś mógł dochodzić swoich praw, musiałbyś wysłać drukarkę, inaczej może tylko odpowiadać za próbę fałszerstwa. Tak czy inaczej powinieneś powiadomić Allegro , coby oszust innych nie nabierał, a co do wysyłaniu towaru po zaksięgowaniu pieniędzy na koncie masz absolutną rację... praktycznie przelewy międzybankowe to maksymalnie 48 h.
|
|