| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - jak sprawdzić wałek rozrządu czy jest krzywy?
--==maly==-- - 2008-04-10, 19:13 Temat postu: jak sprawdzić wałek rozrządu czy jest krzywy? Jak w temacie wałek wyrywa się z podporą od głowicy i nie wiadomo czy to wina samej podpory czy wałek jest krzywy.
Silnik był po redukcji z 5 na 2 zamiast na 4
Wymieniliśmy zawory wydechowe wszystkie i właściwie poza ślizgiem łańcucha nic więcej nie ucierpaiło. Po złożeniu cykał któryś popychacz wymieniliśmy wszystkie i nadal cyka jednak widać,żę wyrywa się śruba od podpory wałka rozrządu przy którymś z ostatnich cylindrów i teraz pytanie czy wałek krzywy czy podpora jak to sprawdzić?
kamil.k - 2008-04-10, 21:47
a moze zawór krzywy i stawia taki opór ze az wałek wygina gdy chce go nacisnac ?
wałek zeby sprawdzic to pasowało by go w konikach zamocowac i czujnikiem sprawdzic
--==maly==-- - 2008-04-10, 22:25
zawór nie może być krzywy bo były wszystkie wymieniane.
slawo - 2008-04-10, 22:30
a prowadnicE ?
MAJSU - 2008-04-10, 22:31
Wałek chyba mało prawdopodobne żeby się skrzywił bo prędzej by pękł...
--==maly==-- - 2008-04-10, 22:33
prowadnice zaworowe były wymieniane wyciskane na prasie i wciskane.
Muszę szybko wymyślić co to może być bo mechanik ma jutro kupić wałek i podporę a już kosztów i tak wystarczy na darmo wymieniłem popychacze za 1000zl.
MAJSU - 2008-04-10, 22:47
| --==maly==-- napisa³/a: | prowadnice zaworowe byÅ‚y wymieniane wyciskane na prasie i wciskane.
Muszę szybko wymyślić co to może być bo mechanik ma jutro kupić wałek i podporę a już kosztów i tak wystarczy na darmo wymieniłem popychacze za 1000zl. |
Wałek w E36 chyba też jest żeliwny więc niema możliwości jego skrzywienia ! Szukaj gdzie indziej problemu no chyba że się mylę to niech mnie ktoś poprawi !
slawo - 2008-04-10, 23:52
| MAJSU_WuWuA napisa³/a: | | --==maly==-- napisa³/a: | prowadnice zaworowe byÅ‚y wymieniane wyciskane na prasie i wciskane.
Muszę szybko wymyślić co to może być bo mechanik ma jutro kupić wałek i podporę a już kosztów i tak wystarczy na darmo wymieniłem popychacze za 1000zl. |
Wałek w E36 chyba też jest żeliwny więc niema możliwości jego skrzywienia ! Szukaj gdzie indziej problemu no chyba że się mylę to niech mnie ktoś poprawi ! |
zgadza sie = raczej peknie niz sie skrzywi
bono20002 - 2008-04-11, 08:50
Może nie do końca w temacie ale kumpel zrobił podobną redukcje,
polecam wymienic jeszcze napinacz łąńcucha.
|
|