| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E36] wycena wyjęcia całego tyłu
maczeta - 2008-04-17, 22:18 Temat postu: [E36] wycena wyjęcia całego tyłu Witam,
Jaki według was powinien być koszt wyjęcia całego tylnego zawieszenia, wału etc... i przyspawanie tylnej belki do karoserii od dołu i prawdopodobnie od góry, z pośród 4 mocować 2 są naderwane, podobno to częsta dolegliwość w e36 M50B25.
Jeden mechanik wycenił mi wyjęcie wszystkiego i pospawanie na 1000 PLN i 3 dni roboty, natomiast drugi na 800 PLN i 1 dzień roboty, co wy na to? można jeszcze coś potargować? czy może ktoś dał by rade zrobić to taniej?... ogólnie jestem załamany, myślałem, że to dyfer i wymienie go sobie na szpere a tu takie rzeczy ...
alexil - 2008-04-18, 02:00
Moim zdaniem i jeden i drugi sporo sobie woła. U mnie w mieście taka robota raczej nie wyszłaby poza 500 zł. Popytaj jeszcze innych mechaników.
Pozdrawiam
kazik - 2008-04-18, 12:28
Jak wyrwaleś mocowania tylnej belki w orginale to pytanie nie powinno brzmieć gdzie mi to tanio zrobią, tylko gdzie mi to dobrze zrobią
Znajomemu za tą robote wzieli 400zł i co z tego że tanio jak 2 tygodnie po spawaniu wyrwał wszystko odnowa.
MrKrYH_e34 - 2008-04-19, 21:27
Dokladnie nie patrz za ile tylko jak ! moj fumfel 3x spawal az sprzedal auto bo non stop sie rozwalalo .. zaznaczam obspawanie nie przejdzie musi wstawic kawal konkretnej blachy ! albo zrobic na sztuke i nie katowac pozdro
maczeta - 2008-05-06, 10:08
oczywiście nie chce tego zrobić na sztuke tylko żebym mógł normalenie jeździć dlatego jeśli znacie jakiegoś fachowca w Warszawie lub okolicach który mi to dobrze zrobi to bede wdzięczny.
marcinek84 - 2008-05-24, 18:13
Witajcie
mnie ta robota kosztowała ok 150zł ,ale miałem zerwany jeden zaczep. Blacharz u którego robiłem poszedł na łatwiznę, nic nie demontował zawieszenia, tylko wyciął dekielek w bagażniku. Prosta i na połowę dnia robota. Puki co mnie się to trzyma, tylko dodam że nie upalam auta na codzień, tylko spokojnie jeżdzę...
lokiecgb - 2008-05-27, 13:01
jak dobrze pamietam to problem pekajacego tyłu w e36 był poruszany i było bardzo ładnie pokazane jak pospawac specjalne wzmocnienia . POSZUKAJ . no i zycze duzo szczescia w poszukiwaniu fachowca za mniejsze pieniadze niz 300 jak to nie bylo nigdy ruszane to może być wesoło .
po oczyszczeniu i pospawaniu ma wyglądać tak :
a po wspawaniu wzmacniajacych blach tak :
iam
nie mam czasu szukac tego tematu . POSZUKAJ . pozdraw
|
|