| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E38 740d '99 PROBLEM ZE SKRZYNIĄ
ariss82 - 2008-05-04, 10:34 Temat postu: E38 740d '99 PROBLEM ZE SKRZYNIĄ witam
mam problem ze skrzynią tzn załacza sie tryb SPORT skrzynia to tiptronic i kiedy przełacze na D to automatycznie po kilku sekundach wskakuje S dodam również ze dzieje sie to tylko kiedy chodzi silnik, kiedy wrzuce D tylko na zapłonie to S nie włacza sie.. Rozebrałem całkowicie lewarek i jest ok tzn kiedy zmieniałem biegi tylko sama linką działo sie identycznie. Ma ktos moze jakis pomysl co z tym dalej zrobic?
slawo - 2008-05-04, 14:34
a walcznik trybu S jest ok? bo cos mi sie zdaje ze to wina wlacznika
odemnij go
BADYL - 2008-05-04, 14:37
Nie wiem jak to wyglada na żywo obstawiam brud - miałem coprawda podobnie w e32, samo mi sie przełaczało z D na S - po rozebraniu lewarka okazało sie ze tyle syfu sie zebrało pod przełacznik ze nawet paluchem nie mozna było zmienic na * D S.
ariss82 - 2008-05-04, 15:59
nie ma napewno brudu i to nie jest wina lewarka czy przełacznika...
wymontowałem cały lewarek została tylko linka od zmiany biegów... nawet jak przełaczyłem linką na D to po chwili wskakuje S..
slawo - 2008-05-04, 16:09
nalezalo by sprawdzic kable przy skrzyni - czasami potrafia sie przetrzec oraz gubic mase
mariusz730 - 2008-05-04, 22:07
walcznik trybu S jest ok? bo cos mi sie zdaje ze to wina wlacznika
odemnij go
jezeli to tiptronic to nie ma tam przelacznia S a jezeli jest to nie jest tiptronic
winy nie nalezy szukac w skrzyni a w elektronice .
wiec chcac nie chcac musisz odczytac bledy i najlepiej tam gdzie ktos bedzie jue umial dobrze zinterpretowac.
ariss82 - 2008-05-04, 23:16
to jest tiptronic i myslałem ze winny jest lewarek.. kiedy sie go rozbierze to jest tam przełacznik który odpowiada za przełaczenie na S ale to nie on jest uszkodzony Jak juz mówiłem nawet jak sie odłączy wszystko co mozliwe i tylko sama linka zmieni bieg na D to po chwili tak i tak wskoczy S
mam zamiar sprawdzic przy tym przełaczniku które kabelki łaczy kiedy przestawiam drązek na S.. i szukac w instalacji czy sie tam cos nie zwiera.. odłaczenie elektroniki lewarka nic nie daje oprócz tego ze przestaje działac manualna zmiana biegów i nie pokazuje kontrolką w jakiej pozycji jest drązek.. Tryb S nadal sie załacza
|
|