| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E46-Wymiana przepływomierza-czy trzeba kasować błędy w komp.
Prokop80 - 2008-05-11, 17:15 Temat postu: E46-Wymiana przepływomierza-czy trzeba kasować błędy w komp. Mam padnięty przepływomierz i zamierzam go wymienić (już zamówiony), ale doczytałem sie w jednym poście cytuje: "Sama wymiana nic ci nie da, w sterowniku wisza bledy i trzeba je wykasowac po jej wymianie, inaczej sterownik odlancza uszkodzone urzadzenie w tym przypadku przeplywke i podstawia wartosci usrednione z pamieci tzw. tryb awaryjny". Jeśli sterownik odłancza uszkodzone urządzenie, to dlaczego muszę wyjąć wtyczkę z przepływomierza żebym mógł jeździć. Przy wpiętej wtyczce do przepływomierza nie mogę wejść na obroty i falują na pracy jałowej silnika (jazdy nie ma napewno). Czyli oznacza to że jednak komputer pobiera informacje z przepływomierza ale błędne, a dopiero po odłaczeniu przechodzi w tryb awaryjny (nawet nieźle chodzi na tym trybie:). Jak to z tym kompem jest?
slawo - 2008-05-11, 17:38
musisz skasowac bo o ile pamietam po ilus tam (25 chyba) poprawnych rozruchach dopiero sie blad skasuje sam
nerwowy46 - 2008-05-12, 06:46
Dokładnie po zamontowaniu nowej przepływki MUSISZ !!!!!!!!skasować Błąd starej czyli uszkodzonej przepływki sama wymiana nic nie da.
|
|