BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - E 30 Temperatura dolnego wejscia chłodnicy ???

far77 - 2008-05-14, 21:01
Temat postu: E 30 Temperatura dolnego wejscia chłodnicy ???
Witam,jako ze jestem nowy i nic nie znalazłem przez opcje szukaj czy ktos moze mi pomóc w następującym problemie,e30 325i, dolny waz chłodnicy jest tylko ciepły tak samo jak sama chłodnica do połowy wysokości,natomiast waz za termostatem jest gorący co by oznaczało ze termostat otwiera się,górna czesć chłodnicy równiez jest gorąca,w czasie jazdy temperatura jest ok,natomiast przy czestych postojach temperatura pomału ale sukcesywnie rośnie,moze termostat nie otwiera się do konca???? :?:
Artur C. - 2008-05-14, 21:18

Masz padnięte visko.
MAJSU - 2008-05-14, 21:19
Temat postu: Re: E 30 Temperatura dolnego wejscia chłodnicy ???
far77 napisa³/a:
Witam,jako ze jestem nowy i nic nie znalazłem przez opcje szukaj czy ktos moze mi pomóc w następującym problemie,e30 325i, dolny waz chłodnicy jest tylko ciepły tak samo jak sama chłodnica do połowy wysokości,natomiast waz za termostatem jest gorący co by oznaczało ze termostat otwiera się,górna czesć chłodnicy równiez jest gorąca,w czasie jazdy temperatura jest ok,natomiast przy czestych postojach temperatura pomału ale sukcesywnie rośnie,moze termostat nie otwiera się do konca???? :?:

A to co byś chciał żeby na wejściu i wyjściu płyn miał tą samą tempeaturę :) ? To po co by ci chłodnica była w takim razie !? Sprawdź visco bo to pewnie ono już pada.

far77 - 2008-05-14, 21:44
Temat postu: Re: E 30 Temperatura dolnego wejscia chłodnicy ???
Dziękuje za szybkie odpowiedzi,odnosnie samego viska dowiedziałem sie ze sprawdzone marki to SACHS lub BEHR,a moze przerobic na wiatrak elektryczny,tylko mało miejsca z tego co widziałem,czy takie przerobienie ma sens???
FAHER 13 - 2008-05-14, 22:02

u mnie jest tak samo jak u ciebie tylko ja mam 1.8 silnik i też visco mam do wymiany jak jadę jest ok jak postoi chwilkę to temperatura stopniowo rośnie ;/ niedługo je wymienię to dam znać czy wszystko jest ok pozdro :)
sarna1 - 2008-05-14, 22:46

wymien termostat i odpowietrz uklad - waz dolny robi sie goracy dopiero po calkowitym otworzeniu termostatu czyli gdy temp bedzie ok 90 stopni.
adrian e30 - 2008-05-15, 10:30

sprawdz pompe wody, jezeli termostat otwiera a niema obiegu(na co wskazuja objawy) to pompa padnieta, kup nowa bo niejest droga i po klopocie.
far77 - 2008-05-15, 20:32

Czy ktos moze mi pomóc w dobraniu śmigła.ile ma miec łopat ?? ???