BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - słaby nadmuch powietrza

Arturov85 - 2008-05-15, 21:14
Temat postu: słaby nadmuch powietrza
witam problem może błachy ale człowiek nie jest taki co by sobie nie chciał wszystkiego mieć w bmw poukładane. więc gnębi mnie temat słabego nadmuchu powietrza dopiero na 4 troche go czuć, choć wszystkie kanały są czyste i smigło też sie kręci. słyszałem że gdzieś jest jakiś filtr ale dziś pomimo rozkręcenia połowy wnetrza nie mogłem go odnaleźć i tu prosze o pomoc od której strony sie dostac do niego. przy okazji za każdym razem smieszą mnie kilometry tych kabli osłony czego kolwiek by sie nie odkręciło :) pozdrawiam
maniacblue - 2008-05-15, 23:37

Nie wiem jak jest w E34,ale w E36 jeżeli masz w aucie klimę to filtr powietrza znajduje się po stronie pasażera,z tym że żeby się do niego dostać to trzeba wymontować schowek,następnie wymontować umieszczony za schowkiem nawiew powietrza na nogi,pózniej odkręcić i odchylić w dół uchwyt urządzenia sterującego,obrócić o 1/8 obrotu rygiel na obudowie klimatyzatora i zdjąć pokrywę.Teraz dopiero masz dostęp do filtra.Natomiast wersje E36 bez klimy filtry powietrza mają zamontowane na obudowie wiatraków wentylatora w podszybiu.Tu z kolei żeby się do nich dostać trzeba wymontować korytko wlotu powietrza pod szybą przednią.
beema-club - 2008-05-16, 00:19

bardzo proszę
http://www.filtron.com.pl...ukcje/1031k.pdf
Kod:

źródło: www.google.pl
czas: 3 s.

Arturov85 - 2008-05-16, 09:30

dzięki za pomoc, sam dopiero po napisaniu zacząłem szukac ;/ nie potrzebnie zaśmieciłem forum ;] dziekuje za link.
pozdrowienia