BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - nie działający climatronic e46 320d

marek - 2008-05-28, 23:10
Temat postu: nie działający climatronic e46 320d
Witam!

mam problem z climatronikiem w e46, nie uruchamia sie kompresor.Sprawdzałem u kumpla pod kompem (carsoft) po sprawdzeniu błędów jest błąd nr 31, usuwa go lecz po ponownym skanowaniu znowu się pojawia. Autko ma silnik M47 2.0D. Ma ktoś może rozpiskę błędów carsofta? W panelu klimy kontrolki normalnie się świecą tylko nie wysprzęgla kompresora. ma ktoś pomysł jak to zrobić? Klima jest świeżo napełniona, w serwisie klimatyzacji odsyłają mnie do elektryka że niby kompresor nie dostaje impulsu. Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

slawo - 2008-05-28, 23:12

uszkodzony panel - wymien na drugi!!!
marek - 2008-05-29, 21:50

panel podmieniony na chwile na drugi, tylko ze z benzyniaka, mimo tego bez zmian, jakies inne pomysly?
mariusz730 - 2008-05-30, 18:46

w ukladzaie kimatyzacji jest czujnik cisnienia (presostat) i to on prawdopodobnie ulegl uszkodzeniu (np. za duze cisnienie w trakcie nabijania -uzycie zdezelowanej lub nie sprawnej maszyny)

ewentualnie przewod sygnalowy do kompresora warto sprawdzic korozja jest wrzechobecna jak wrzechpolacy :lol:

jezeli przekladales "panel " czyli modul klimatyzacji i dalej błąd występuje to ja bym zaczal od w/w rzeczy