| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - m20b25 po swapie kuleje na wolnych
Lord Lukasz - 2008-05-30, 15:01 Temat postu: m20b25 po swapie kuleje na wolnych Jak wiadomo moja poprzednia e30 zostało rozbita, tak więc nabyłem z niej silnik m20b25. Na moim m20b23 miałem cały osprzęt od b25 tak więc wyciągłem sam goły blok z głowicą b23 i włożyłem wyżej wspomniany mój były m20b25
Auto dachowało więc miałem obawy że silnik może nie chodzić jak należy ale sprawdziłem rozrząd (nie przeskoczył) ciśnienie na wszystkich cylindrach 10-11 więc wszczepiłem go do siebie, zapalił bez problemu, chodził około 1-2 min w miare dobrze i tak nagle zaczął kuleć, niezależnie czy na pb czy na gazie żuca silnikiem na wolnych obr. na ciepłym i na zimnym, powyżej 1200 obt. jest ok
Nie wiem czego sie czepić bo na silniku m20b23 wszystko chodziło idealnie na gazie i na PB, tak więc wychodzi na to że coś jest nie halo z tym silnikiem m20b25 ale co ? świece dałem nowe i skoro ciśnienie na cylindrach jest dobre powinien chodzić bo każdy detal typu czujniki,przepłwyka,cały dolot i wylot,komp zostało z tamtego silnika
Dodam że auto nie gaśnie, i nie jest to falowanie tylko poprostu czuć w środku nawet że trzęsie silnikiem, pali na wszystkie gary raczej napewno bo świece idealnie są wypalone
Silnik wyżej daje rady
sowin19 - 2008-05-31, 23:52
Na początek użyj samostarta, spsikaj dolot... Jak to nie to, to może czujnik temp.
duchX - 2008-06-01, 11:21
Wysokie napiecie pierwsze do sprawdzenia , regulator cisnieniea paliwa czy z wezyka podcisnieniea nie wylewa sie paliwo (chodzi o wezyk ktory steruje regulatorem ) czujnik temp ,.
Lord Lukasz - 2008-06-03, 10:23
Jest blisko, nie przykręciłem tej poprzeczki co jest między kolektorem a pokrywa zaworów i kolektor ciągnął przez dziorki od śrubek powietrze do tego ktoś pchał łapy do przepływki, na silniku 2.3 chodziło a na tym było zamało powietrza.
chodzi na wolnych prawie idealnie, jutro na analizatorze spalin ustawie dokładnie przepływke
Mam nadzieje że będzie już ok
|
|