BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Elektryczne szyby BMW e-30

Arturek - 2008-05-31, 19:19
Temat postu: Elektryczne szyby BMW e-30
Mam możliwość wyjęcia elektrycznych szyb z e30 touring, powiedzcie mi czy da się je przełożyć do e30 z 1987r na wąskiej lampie w 4 drzwiach, ewentualnie co mi bedzie potrzebne żeby założyć te szyby.

Z góry dziękuje za pomoc :help:

alexil - 2008-05-31, 20:53

Mechanizmy z szerokiej lampy nie są takie same jak w wąskiej. W wąskiej są cięgna, w szerokiej "nożyce". Będziesz potrzebował tylko szyn przyczepianych do szyby ( z szerokiej lampy). Z zamocowaniem "nożyc" w wąskiej lampie nie powinno być problemu.

Pozdrawiam

ANDRZEJ-BIELAK - 2008-06-01, 08:28

alexil napisa³/a:
Z zamocowaniem "nożyc" w wąskiej lampie nie powinno być problemu.
nie jestem pewien, wydaje mi się że szyby w wąskiej też są inne, chodzi o mocowania prowadnic do szyby.
LUKAS - 2008-06-01, 08:45

ANDRZEJ-BIELAK napisa³/a:
alexil napisa³/a:
Z zamocowaniem "nożyc" w wąskiej lampie nie powinno być problemu.
nie jestem pewien, wydaje mi się że szyby w wąskiej też są inne, chodzi o mocowania prowadnic do szyby.

Zgadza się, jesli chhcesz elektryke z szerokiej wsadzic do wąskiej, to musisz kupic rowniez szyby (szkło) z szerokiej, ponieważ mocowanie szyby do mechanizmu jest inne, i wąskiej szyby do mechanizmu szerokiej niezalozysz.
Ale generalnie przelozyuc Sie da, ja w wÄ…skiej mam szyby z szerokiej ;)

Arturek - 2008-06-01, 09:49

LUKAS napisa³/a:

Zgadza się, jesli chhcesz elektryke z szerokiej wsadzic do wąskiej, to musisz kupic rowniez szyby (szkło) z szerokiej, ponieważ mocowanie szyby do mechanizmu jest inne, i wąskiej szyby do mechanizmu szerokiej niezalozysz.
Ale generalnie przelozyuc Sie da, ja w wÄ…skiej mam szyby z szerokiej ;)

czyli otwory w drzwiach są takie same dla mechanizmu z szerokiej i wąskiej lampy .. nie trzeba wywiercać nowych otworów :?:

LUKAS - 2008-06-01, 10:32

Nie nic niewiercisz, otwory juz sa, niepamietam czy te same (raczej nie) ale na gotowo wrzuciłem sobie mechanizm.
Jutro montuje jeszcze te prowadnice i hola ;)

slawo - 2008-06-01, 17:53

jakby co bede mal do sprzedania do waskiej elektryke na przod do sedana