| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Elektryczne szyby BMW e-30
Arturek - 2008-05-31, 19:19 Temat postu: Elektryczne szyby BMW e-30 Mam możliwość wyjęcia elektrycznych szyb z e30 touring, powiedzcie mi czy da się je przełożyć do e30 z 1987r na wąskiej lampie w 4 drzwiach, ewentualnie co mi bedzie potrzebne żeby założyć te szyby.
Z góry dziękuje za pomoc
alexil - 2008-05-31, 20:53
Mechanizmy z szerokiej lampy nie są takie same jak w wąskiej. W wąskiej są cięgna, w szerokiej "nożyce". Będziesz potrzebował tylko szyn przyczepianych do szyby ( z szerokiej lampy). Z zamocowaniem "nożyc" w wąskiej lampie nie powinno być problemu.
Pozdrawiam
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-06-01, 08:28
| alexil napisa³/a: | | Z zamocowaniem "nożyc" w wÄ…skiej lampie nie powinno być problemu. | nie jestem pewien, wydaje mi siÄ™ że szyby w wÄ…skiej też sÄ… inne, chodzi o mocowania prowadnic do szyby.
LUKAS - 2008-06-01, 08:45
| ANDRZEJ-BIELAK napisa³/a: | | alexil napisa³/a: | | Z zamocowaniem "nożyc" w wÄ…skiej lampie nie powinno być problemu. | nie jestem pewien, wydaje mi siÄ™ że szyby w wÄ…skiej też sÄ… inne, chodzi o mocowania prowadnic do szyby. |
Zgadza się, jesli chhcesz elektryke z szerokiej wsadzic do wąskiej, to musisz kupic rowniez szyby (szkło) z szerokiej, ponieważ mocowanie szyby do mechanizmu jest inne, i wąskiej szyby do mechanizmu szerokiej niezalozysz.
Ale generalnie przelozyuc Sie da, ja w wÄ…skiej mam szyby z szerokiej
Arturek - 2008-06-01, 09:49
| LUKAS napisa³/a: |
Zgadza się, jesli chhcesz elektryke z szerokiej wsadzic do wąskiej, to musisz kupic rowniez szyby (szkło) z szerokiej, ponieważ mocowanie szyby do mechanizmu jest inne, i wąskiej szyby do mechanizmu szerokiej niezalozysz.
Ale generalnie przelozyuc Sie da, ja w wÄ…skiej mam szyby z szerokiej |
czyli otwory w drzwiach są takie same dla mechanizmu z szerokiej i wąskiej lampy .. nie trzeba wywiercać nowych otworów
LUKAS - 2008-06-01, 10:32
Nie nic niewiercisz, otwory juz sa, niepamietam czy te same (raczej nie) ale na gotowo wrzuciłem sobie mechanizm.
Jutro montuje jeszcze te prowadnice i hola
slawo - 2008-06-01, 17:53
jakby co bede mal do sprzedania do waskiej elektryke na przod do sedana
|
|