BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - postojowe...swiatla mi nie swieca

center - 2004-12-05, 15:20

a sprawdzales takie pierdoly jak zarowki czy bezpieczniki??
czasami najprostsze rzeczy sa najtrudniejszym rozwiazaniem :)

Gasper - 2004-12-05, 15:35

Lampy wyreguluj, i tak jak koledzy powiedzieli sprawdź żarówki i bezpieczniki. W końcu one też czasem wysiadają.
center - 2004-12-05, 15:48

to sa h1, wiec postojowki to to samo co zwykle...
lipne masz zarowki, albo brudne od srodka..ewentualnie ten blyszczyk Ci sie skonczyl 8)
wiem ze jak padaja bezpieczniki od dlugich to razem z tylnimi, wiec moze podobnie jest z postojowkami...
http://www.wsinf.edu.pl/~marcin_s/bezpiecz.html
popatrz i sprawdz, moze sa poprzepalane...

Zbychu - 2004-12-05, 20:00

A może wystarczy tylko popodginać te druty które przewodzą prąd w tylnych lampach. U mnie właśnie to rozwiązało problem...
duchPW - 2004-12-06, 00:09

poza tym jest jeszcze możliwoś, że coś nie łączy - jeśli np. lampy były zmieniane, albo coś w tym guście..
lokop e30 320i - 2004-12-06, 12:16

U mnie jak znikly postojowe z lewej strony to zrobilem zworke w tej czarnej skrzyneczce co jest w bagarzniku ( poszlem po najmniejszej lini oporu poprostu przezucilem napiecie najprostrza droga) i na dodatek upieklem 2 pieczenie na jednym ogniu bo pozbylem sie tez dzieki tej zworce irytujace mnie wlanczanie sie lewego albo prawego postoju przy wlaczonym kierunkowskazie a wylaczonym zaplonnie.
duchPW - 2004-12-06, 12:33

lokop e30 320i napisa³/a:
...bo pozbylem sie tez dzieki tej zworce irytujace mnie wlanczanie sie lewego albo prawego postoju przy wlaczonym kierunkowskazie a wylaczonym zaplonnie.

... no to zazłatwiłeś sobie lokop dosyć przydatną funkcję - poszperaj na forum - ludzie pytają jak to zrobić :P - proponuję lżej naciskać na przełącznik od kierunków :D