| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Okonomizer
Pietrek - 2008-06-04, 14:04 Temat postu: Okonomizer Yo !
Mam problem z ekonomizerem.
Na postoju i w czasie jazdy pokazuje cały czas max , podczas hamowania silnikiem 0 czyli tak jak być powinno, problem w tym że obojętnie ile przepustnica jest otwarta cały czas pokazuje max ...
Obrotomierz i prędkościomierz działają bezx problemów, kable od czujnika w dyfrze nie uszkodzone.
Co jeszcze moge sprawdzić ?
Podmianke zegarów musze wykluczyć- poprostu nie mam z kim się podmienić żeby sprawdzić czy to zegary ...
Cypisek - 2008-06-04, 14:51
Yo miałem coś podobnego. Kiedyś z kolegą podmieniałem się zegarami i jakoś tak całkiem przypadkiem spalił się rezystor na płytce prędkościomierza. Od tego czasu ekonomizer już nie działał. Jakiś czas temu wmontowałem nowy prędkościomierz (nie zegary) i już jest ok.
Zastanów się jeszcze czy chcesz to naprawiać, ja przy silniku m40 bałem się patrzeć na tą wskazówkę ale teraz przy m42 kiedy leci się równo 120 km/h i spalanie pokazuje 6 litrów to jest całkiem przyjemnie
stic82 - 2008-06-04, 15:38
Witam ja miałem to samo blokował się przepływomierz.Otwórz ta czarną przykrywke i zobacz
killme - 2008-06-04, 16:23
mi tez tak czasem świruje, jak dam gaz to idzie na ful, jak odejmne to 0.......jak tak robi to szczele ręką z góry po desce nad zegarami i sie naprawi i chodzi dobrze troche brutalny sposób ale u mnie zadziałał niewiem jak u Ciebie
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-06-04, 19:48
Pietrek a wyciągałeś zegary???? Czy stało się to tak z nienacka????
jezierek - 2008-06-04, 20:31
lepiej pokarz auto
frantic - 2008-06-04, 23:46
u mnie było tak samo na zaciętej przepływce, poka poka maszyne
Pietrek - 2008-06-05, 15:50
| ANDRZEJ-BIELAK napisa³/a: | | Czy staÅ‚o siÄ™ to tak z nienacka???? |
Poprzedni właściciel już miał ten problem z ekonomizerem
| frantic napisa³/a: | | poka poka maszyne |
Jeszcze będzie czas
Zaraz skocze do garażu obadać przepływke , niebardzo wiem co tam by miało się zaciąć ... klapka ?
Norbi - 2008-06-06, 08:36
Ten sam objaw wystepuje jak za przeplywka lewe powietrze lapie, ale wtedy i auto nie chodzi za bardzO na wolnych..
Pietrek - 2008-06-06, 15:20
Lewego powietrza nie łapie , trzyma równo obroty .
Wczoraj zajżałem do przepływomierza , ale przez dolot ( nie zdejmowałem tej czarnj osłony) i klapka nie jest zablokowana ...
Co dalej ?
|
|