BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Poszukuje amortyzatora KONI...

Melis - 2008-06-07, 14:35
Temat postu: Poszukuje amortyzatora KONI...
Siemka!

Posiadam do E30 325 przedni żółty sportowy amortyzator KONI o skróconym skoku i numerze 86 2277. Posiadam tylko jedna sztuke i potrzebuje jeszcze jednej do kompletu, wiec moze ktos wie o takim amorze, kto ma lub gdzie znaleść, bo CHETNIE PRZYGARNE!!!

Pisałem do dystrybutora KONI na Polske i zobaczymy co odpisze, jednakze wolałbym kupic tansza uzywkę w idealnym stanie.

Pozdrawiam!

Pietrek - 2008-06-07, 14:39

Amory sie wymienia parami ...
Melis - 2008-06-07, 15:06

Pietrek napisa/a:
Amory sie wymienia parami ...

wiem, wiem, ale mój jest naprawde w idealnym stanie, wiec szkoda mi go, poza tym nie jezdze 200km/h po zakretach zeby mi to zycie miało ratowac, a docelowy styl jazdy sprawi ze napewno nie odczuje różnicy jakbym miał komplet czy dokupił tego jednego...
a jak nie ma róznicy to po co przepłacać... :mg:

mateo - 2008-06-07, 16:16

na allegro jest kolo co ma amory koni do e36 moze bedzie miec do e30
jaqub - 2008-06-07, 18:36

Melis napisa/a:
poza tym nie jezdze 200km/h po zakretach zeby mi to zycie miało ratowac

nie tylko po to sa amory... roznica w hamowaniu na sprawnych i nie sprawnych amorach to duza roznica czasem za duza ( i nie chodzi o kosmiczne predkosci)... czasem jak czytam to i inne fora az czekam az ktos spyta czy inny nie ma do oddania troche uzywanych klockow (takich zeby jeszcze troche bylo okladziny) albo nie do konca zuzytego oleju :drunk:

MAJSU - 2008-06-07, 18:47

jaqub napisa/a:
czasem jak czytam to i inne fora az czekam az ktos spyta czy inny nie ma do oddania troche uzywanych klockow (takich zeby jeszcze troche bylo okladziny) albo nie do konca zuzytego oleju :drunk:

Jak coś to mam do oddanie tarcze hamulcowe, rant jest spory ale się jeszcze polata ! :lol:

Melis - 2008-06-07, 20:29

czy ja pisze niewyraznie- AMOR JEST IDEALNY I ZOSTAL SPRAWDZONY W ZAKŁADZIE, a nie metoda "pociągnij ręką tłok"!!!

Kiedys kupiłem używane bilsteiny B6 przejechały u mnie 70 tys i nadal od dwóch lat chulaja bdb w innej beemce...

kupiłem kiedys nówki sport al ko i jeszcze inne, ale nie pamietam nazwy 15 tys i były do wywalenia, jak były nowe tak dobrze nie spełniały swojego zadana jak uzywane amory Bilsteina czy KONI, poza tym nie bede zadowolony lub sie zmachaja to sobie regeneruje a nie wywalam do smietnika jak jakis marketowy szit!

Sputnik - 2008-06-12, 09:35

Co ma piernik do wiatraka. Nie mówimy ,żeby nie zakładac uzywek tylko ,że powinny być z kompletu , zuzyte jednakowo.
Melis - 2008-06-12, 09:53

Sputnik napisa/a:
Co ma piernik do wiatraka. Nie mówimy ,żeby nie zakładac uzywek tylko ,że powinny być z kompletu , zuzyte jednakowo.

z regóły prawa strona jezdni przy poboczu jest bardziej zniekształcona, przez co prawy amortyzator czesto predzej sie zużywa niż lewy, wiec jak robicie w tym przypadku... zmieniaci je co tydzień zeby równo sie zuzywały?

a jak kupie nówki i którys predzej sie zuzyje a nie równo to musze je przełozyc i jezdzic tak długo az bedą równo zuzyte?

a jak jeden zuzyje mi sie predzej niz drugi to znaczy ze mam uszkodzone auto? bo powinny być przecież poro zuzyte bo kupiłem cały nowy komplet...

Pozdro :mg: