BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Wypadek nakrecony kamera zainstalowa w aucie

BADYL - 2008-06-11, 14:13
Temat postu: Wypadek nakrecony kamera zainstalowa w aucie
http://www.youtube.com/watch?v=DU61MsU9CTs
yoshi - 2008-06-11, 14:23

100km/h hmm sądzę że bardziej by się pogniotło Volvo :/
po za tym to bezpieczny samochód :D

ciekawe co było powodem tego

casus maximus - 2008-06-11, 14:24

Ulalala....Ostre.
A taka miała być fajna przejażdzka.
Można być nie wiadomo kim, lecz niestety w takim przypadku widać że człowiek to krucha istota.

BADYL - 2008-06-11, 14:26

Z tego co było napisane ktos im droge zajechał.
Yakuzatti - 2008-06-11, 14:38

zielona ibiza wjechała na drogę z podporządkowanej. Kierowała kobieta - świeżo upieczony kierwca.
--==maly==-- - 2008-06-11, 14:41

Kierownik dawał rade dobrze kontrował ale nie zawsze się da coś zrobić.
Musiał jeszcze ominąć samochód z na przeciwka i nic już nie dało rady więcej.

P.S. To na drodze którą prawie codziennie smigam do pracy.

slawo - 2008-06-11, 14:46

najgorsza reakcja pasazera na koncu - lapa za kierownice!!!
bono20002 - 2008-06-11, 15:03

ale widać kierownik jakieś doswiadczenie miał...może rwd latał....BMW?? :mg: nauczył sie chłopina jeździć...
Cypisek - 2008-06-11, 15:24

slawo napisa³/a:

Ja nie czaję po co on łapał za tą kierownice, gość dobrze kombinował ładne kontry robił, może od rowa by to nie uratowało ale może chociaż bardziej utracili by prędkość.

G-R-Z-E-Åš - 2008-06-11, 15:30

slawo napisa³/a:

No własnie ale nie mam pojęcia co on tam próbował zrobić łapiąc za kierownice chyba jedynie przytrzymać sie 8-)

--==maly==-- - 2008-06-11, 16:06

Poczytajcie to co pisali jadący autem i popatrzcie dobrze pasażer złapał za kierownice już na poboczu po oderwaniu samochodu od ziemi co widać za oknami auta. Chciał się czegoś złapać przed dachem.
slawo - 2008-06-11, 16:19

--==maly==-- napisa³/a:
Poczytajcie to co pisali jadący autem i popatrzcie dobrze pasażer złapał za kierownice już na poboczu po oderwaniu samochodu od ziemi co widać za oknami auta. Chciał się czegoś złapać przed dachem.

na filmie widac ze wczesniej ja zlapal

sowin19 - 2008-06-11, 16:21

Jak to ktoś zwrócił uwagę tam-volvo bez airbagów :shock:
--==maly==-- - 2008-06-11, 16:27

Kiedy pasażer kładł rękę na kierownice po sekundzie byli już do góry nogami.
Co do poduszek tam są zdjęcia po wypadku zarówno przód i tył cały tylko dach dostał.
Więc poduszki prawidłowo nie odpaliły bo nie miały wystrzeliły tylko napinacze a bocznych poduch nie było.

jaqub - 2008-06-11, 17:48

kierowca mnie rozbroil... nawet nie probowal otwierac drzwi.. wysiadl oknem :mg:
Pułkownik Zuber - 2008-06-11, 17:56

:wow:
Nie wiem co jest w tym Dziecinowie ale tam mnóstwo osób ginie w wypadkach.

--==maly==-- - 2008-06-11, 18:10

W okolicach tego miejsca jest krzyż średnio co 5-10 metrów we wszystkich świętych sznur zniczy.
mareks - 2008-06-11, 18:46

mial koles niezlego farta, jakby ta kamera co poleciala na klate trzasnela go w twarz to mialby niezla mielonke pewnie

i faktycznie ewakuacja przez okno niezla, moze do tego volviaka tak sie wchodzi i wychodzi :wink:

Grucha Jr - 2008-06-11, 18:49

Dobrze że wszyscy mieli zapięte pasy! Wyobraźcie sobie co by było bez pasów... Morał z tego taki: ZAPINAĆ PASY :!:
Bajka - 2008-06-11, 19:02

PuÅ‚kownik Zuber napisa³/a:
Nie wiem co jest w tym Dziecinowie ale tam mnóstwo osób ginie w wypadkach.

każdy jedzie tam za szybko w stosunku do tego jak wygląda droga, 100km/h to jak na wieś dużo za dużo....

Scigany - 2008-06-11, 20:20

rozbrajaja mnie zawsze komentarze na smogu lub youtubie dotyczace "co ja bym zrobil" itd. przy 100km/h i pelnym zaladunku przy ostrym manewrze ciezko jest czasem wyprowadzic auto. mozna gdybac, z podporzadkowanej wyjechala baba ( nie mylic z kobieta ) Volvo v40 wjechalo na przeciwlegly pas ruchu, skad energicznym skretem w prawo uniknelo zderzenia czolowego i wpadlo w poslizg na piaszczystym poboczu, po czym dachowało wpadając w rów.. pasazer, jak to opisuje na jednej stronie lapal sie kiery w momencie jak juz widzieli ze leca w pole z asfaltu, czegos sie chcial zlapac, taki odruch. poduchy nie wywalily bo po co, przednie w bocznym uderzeniu ? poza tym, w bok nie bylo calkiem uderzenia, bo dach oberwal, u mnie w fotelach sa czujniki bezwladnosciowe i dopiero przy niezlym gongu maja odpalic. moze akurat w tym modelu ktos nie zamawial dodatkowych poduszek, ja mialem mozliwosc od 0-6 poduszek w zakupie. to byli reporterzy, zawsze maja sprzet wlaczony podczas jazdy, co ciekawe 15 sec po wypadku "skonczyla sie" tasma - karta w kamerze. jeden z nich mial wstrzas mozgu- ten co jeczy, reszta ok. no i wlasnie te pasy, gdyby nie one , to albo oknem out, albo glowami by innych pozabijali
Grucha Jr - 2008-06-11, 21:01

Po prawej stronie jak rozwiniecie opis do filmu jest link do fotek po wypadku... Za bardzo siÄ™ nie pogiÄ…Å‚...
Piotrw85 - 2008-06-12, 15:07

Przypomina mi się mój wypadek :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
fil - 2008-06-12, 16:35

ostatnia kontra by nic nie dala.nie bylo juz widac horyzontu wiec juz zaczeli koziolkowac...
Piter_325i - 2008-06-12, 17:14

Grucha Jr napisa³/a:
Dobrze że wszyscy mieli zapięte pasy! Wyobraźcie sobie co by było bez pasów... Morał z tego taki: ZAPINAĆ PASY :!:

a moje kolegę uratowało właśnie to, że NIE zapiął pasów... jakby miał zapięte to by nie wypadł z samochodu i dach by mu głowę zmiażdżył ;]

wiem, że to przypadek jeden na ileś tam.. ale zawsze :P
chociaż ja mimo to i tak zawsze zapinam :) no prawie zawsze... :P

mareks - 2008-06-12, 17:41

Piter_325i napisa³/a:
chociaż ja mimo to i tak zawsze zapinam :) no prawie zawsze... :P

hmm ja bardzo dziwnie czuje sie jadac bez pasow, mozna by powiedziec wrecz ze czuje pewien dyskomfort :) jako kierowca oczywiscie, jako pasazer jestem bardziej liberalny i zdarza mi sie nie zapiac. ale ogolnie jak jade i nie czuje tego uscisku na klatce to czuje sie tak jakos nieswojo, czegos mi brakuje :wink: