| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Wypadek nakrecony kamera zainstalowa w aucie
BADYL - 2008-06-11, 14:13 Temat postu: Wypadek nakrecony kamera zainstalowa w aucie http://www.youtube.com/watch?v=DU61MsU9CTs
yoshi - 2008-06-11, 14:23
100km/h hmm sądzę że bardziej by się pogniotło Volvo
po za tym to bezpieczny samochód
ciekawe co było powodem tego
casus maximus - 2008-06-11, 14:24
Ulalala....Ostre.
A taka miała być fajna przejażdzka.
Można być nie wiadomo kim, lecz niestety w takim przypadku widać że człowiek to krucha istota.
BADYL - 2008-06-11, 14:26
Z tego co było napisane ktos im droge zajechał.
Yakuzatti - 2008-06-11, 14:38
zielona ibiza wjechała na drogę z podporządkowanej. Kierowała kobieta - świeżo upieczony kierwca.
--==maly==-- - 2008-06-11, 14:41
Kierownik dawał rade dobrze kontrował ale nie zawsze się da coś zrobić.
Musiał jeszcze ominąć samochód z na przeciwka i nic już nie dało rady więcej.
P.S. To na drodze którą prawie codziennie smigam do pracy.
slawo - 2008-06-11, 14:46
najgorsza reakcja pasazera na koncu - lapa za kierownice!!!
bono20002 - 2008-06-11, 15:03
ale widać kierownik jakieś doswiadczenie miał...może rwd latał....BMW?? nauczył sie chłopina jeździć...
Cypisek - 2008-06-11, 15:24
| slawo napisa³/a: | | najgorsza reakcja pasazera na koncu - lapa za kierownice!!! |
Ja nie czaję po co on łapał za tą kierownice, gość dobrze kombinował ładne kontry robił, może od rowa by to nie uratowało ale może chociaż bardziej utracili by prędkość.
G-R-Z-E-Åš - 2008-06-11, 15:30
| slawo napisa³/a: | | najgorsza reakcja pasazera na koncu - lapa za kierownice!!! |
No własnie ale nie mam pojęcia co on tam próbował zrobić łapiąc za kierownice chyba jedynie przytrzymać sie
--==maly==-- - 2008-06-11, 16:06
Poczytajcie to co pisali jadący autem i popatrzcie dobrze pasażer złapał za kierownice już na poboczu po oderwaniu samochodu od ziemi co widać za oknami auta. Chciał się czegoś złapać przed dachem.
slawo - 2008-06-11, 16:19
| --==maly==-- napisa³/a: | | Poczytajcie to co pisali jadÄ…cy autem i popatrzcie dobrze pasażer zÅ‚apaÅ‚ za kierownice już na poboczu po oderwaniu samochodu od ziemi co widać za oknami auta. ChciaÅ‚ siÄ™ czegoÅ› zÅ‚apać przed dachem. |
na filmie widac ze wczesniej ja zlapal
sowin19 - 2008-06-11, 16:21
Jak to ktoś zwrócił uwagę tam-volvo bez airbagów
--==maly==-- - 2008-06-11, 16:27
Kiedy pasażer kładł rękę na kierownice po sekundzie byli już do góry nogami.
Co do poduszek tam są zdjęcia po wypadku zarówno przód i tył cały tylko dach dostał.
Więc poduszki prawidłowo nie odpaliły bo nie miały wystrzeliły tylko napinacze a bocznych poduch nie było.
jaqub - 2008-06-11, 17:48
kierowca mnie rozbroil... nawet nie probowal otwierac drzwi.. wysiadl oknem
Pułkownik Zuber - 2008-06-11, 17:56
Nie wiem co jest w tym Dziecinowie ale tam mnóstwo osób ginie w wypadkach.
--==maly==-- - 2008-06-11, 18:10
W okolicach tego miejsca jest krzyż średnio co 5-10 metrów we wszystkich świętych sznur zniczy.
mareks - 2008-06-11, 18:46
mial koles niezlego farta, jakby ta kamera co poleciala na klate trzasnela go w twarz to mialby niezla mielonke pewnie
i faktycznie ewakuacja przez okno niezla, moze do tego volviaka tak sie wchodzi i wychodzi
Grucha Jr - 2008-06-11, 18:49
Dobrze że wszyscy mieli zapięte pasy! Wyobraźcie sobie co by było bez pasów... Morał z tego taki: ZAPINAĆ PASY
Bajka - 2008-06-11, 19:02
| PuÅ‚kownik Zuber napisa³/a: | | Nie wiem co jest w tym Dziecinowie ale tam mnóstwo osób ginie w wypadkach. |
każdy jedzie tam za szybko w stosunku do tego jak wygląda droga, 100km/h to jak na wieś dużo za dużo....
Scigany - 2008-06-11, 20:20
rozbrajaja mnie zawsze komentarze na smogu lub youtubie dotyczace "co ja bym zrobil" itd. przy 100km/h i pelnym zaladunku przy ostrym manewrze ciezko jest czasem wyprowadzic auto. mozna gdybac, z podporzadkowanej wyjechala baba ( nie mylic z kobieta ) Volvo v40 wjechalo na przeciwlegly pas ruchu, skad energicznym skretem w prawo uniknelo zderzenia czolowego i wpadlo w poslizg na piaszczystym poboczu, po czym dachowało wpadając w rów.. pasazer, jak to opisuje na jednej stronie lapal sie kiery w momencie jak juz widzieli ze leca w pole z asfaltu, czegos sie chcial zlapac, taki odruch. poduchy nie wywalily bo po co, przednie w bocznym uderzeniu ? poza tym, w bok nie bylo calkiem uderzenia, bo dach oberwal, u mnie w fotelach sa czujniki bezwladnosciowe i dopiero przy niezlym gongu maja odpalic. moze akurat w tym modelu ktos nie zamawial dodatkowych poduszek, ja mialem mozliwosc od 0-6 poduszek w zakupie. to byli reporterzy, zawsze maja sprzet wlaczony podczas jazdy, co ciekawe 15 sec po wypadku "skonczyla sie" tasma - karta w kamerze. jeden z nich mial wstrzas mozgu- ten co jeczy, reszta ok. no i wlasnie te pasy, gdyby nie one , to albo oknem out, albo glowami by innych pozabijali
Grucha Jr - 2008-06-11, 21:01
Po prawej stronie jak rozwiniecie opis do filmu jest link do fotek po wypadku... Za bardzo siÄ™ nie pogiÄ…Å‚...
Piotrw85 - 2008-06-12, 15:07
Przypomina mi się mój wypadek
fil - 2008-06-12, 16:35
ostatnia kontra by nic nie dala.nie bylo juz widac horyzontu wiec juz zaczeli koziolkowac...
Piter_325i - 2008-06-12, 17:14
| Grucha Jr napisa³/a: | Dobrze że wszyscy mieli zapiÄ™te pasy! Wyobraźcie sobie co by byÅ‚o bez pasów... MoraÅ‚ z tego taki: ZAPINAĆ PASY |
a moje kolegę uratowało właśnie to, że NIE zapiął pasów... jakby miał zapięte to by nie wypadł z samochodu i dach by mu głowę zmiażdżył
wiem, że to przypadek jeden na ileś tam.. ale zawsze
chociaż ja mimo to i tak zawsze zapinam no prawie zawsze...
mareks - 2008-06-12, 17:41
| Piter_325i napisa³/a: | chociaż ja mimo to i tak zawsze zapinam no prawie zawsze... |
hmm ja bardzo dziwnie czuje sie jadac bez pasow, mozna by powiedziec wrecz ze czuje pewien dyskomfort jako kierowca oczywiscie, jako pasazer jestem bardziej liberalny i zdarza mi sie nie zapiac. ale ogolnie jak jade i nie czuje tego uscisku na klatce to czuje sie tak jakos nieswojo, czegos mi brakuje
|
|